DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




STILLKNOX - demo 2005

O napsání této recenze jsem přemýšlel strašně dlouho a až nyní mi správně ruplo v bedně, abych jí dal dohromady… STILLKNOX jsou tři holky a jeden statečný chlapák. Co myslíte, dá se mu závidět, že hraje se třemi babami nebo se ho musí spíše litovat? Mno, tohle nepatří do recenze… Musím říct, že STILLKNOX mám opravdu rád! Demo z roku 2002 jsem si velmi oblíbil, tudíž jsem se na to nové těšil jak na Vánoce. Jelikož jsem se ke kapele dostal teprve minulý rok, tak to netrvalo dlouho a dočkal jsem se. Moc jsem nevěřil, že první demo bude překonáno, ale po poslechu prvních dvou pecek „The Brighter The Light“ a „Demons“ jsem měl jasno! Tohle je skvost! Zvuk je o nejméně dvě třídy lepší, skladby nejsou tak jednotvárné, ale vkusně slepené do sebe, celkově to šlape daleko lépe. Jedno zůstalo stejné, a to jsou velmi silné vokální refrény, které si nejde nezapamatovat. Mnozí mají STILLKNOX zafixovaný jako punkovou kapelu, ale to je naprostá blbost.. Tohle je velmi syrový rock, který nemůže nechat nejednoho posluchače v klidu. Výborný zpěv Zuzky lahodí uchu a když připočteme naprosto suverénní živé vystupování, tak tu máme opravdu silnou pěveckou osobnost. Celkově ve spojení s kytaristkou Eldou tvoří jednu z nejvýraznějších ženských dvojic na naší scéně.

Uvařit silný hit nedělá kapele evidentně problém, jde to syrově („The Brighter The Light“), hymnicky („Demons“), ale i evidentně klidně („Hymen“)… Z tvorby kapely slyším nepatrný odkaz dnes již bohužel pozapomenutých L7. Je to hlavně díky určité odlehčenosti a naprosté svobodě, která z jejich skladeb čiší. Žádné servítky, žádné hopsání na trendovou vlnu… STILLKNOX si vybudovali pro sebe typickou tvář, nyní stačí se jen a jen zdokonalovat a rozvíjet svůj styl.

Šestice skladeb uteče jako voda a nezbývá než pouštět celé znovu. Jedinou vadou na této kráse je, že STILLKNOX rovnou nenatočili celou desku. Parádní demo od parádní kapely.. Proč je tahle parta u nás tak kurevsky nedoceněná?

Venca Votruba             


www.stillknox.wz.cz

Seznam skladeb:
1. The Brighter The Light
2. Demons
3. Like A Man
4. Life`s Bitch
5. Stillknox The Pill
6. Hymen

rok vydání: 2005


Vydáno: 18.11.2005
Přečteno: 2712x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09363 sekund.