DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DORO - Classic Diamonds

Nevím, jestli má smysl psát recenzi na album, které vyšlo skoro před dvěma roky. Kašlu na to, tohle CD je jedno z mých nejoblíbenějších.
Nemá asi ani cenu psát, že Doro Pesch je skutečnou heavymetalovou královnou. To už sama konec konců dokazuje pěknou řádku let. Pamatuji na loňský koncert Arakainu a Seven v Sazka areně, kde byla Dorotka Pešová pozvána jako host. Nemusela tehdy ani zpívat. Stačilo jen, že přišla na podium a člověk najednou cítil, jakou má tahle rocková dáma v sobě energii. Když tehdy začala, hned asi největší pecku minulého alba, stejnojmennou Fight, byl to opravdu masakr.
Stejně tak se tu nebudu rozepisovat o tom, že je v poslední době ( i když pravda tenhle trend zase začíná upadat) velká móda rockerů, točit svoje největší pecky s orchestrem. To určitě stihli všichni postřehnout. Těžko dneska najít kapelu, která se o to aspoň nepokusila.
CLASSIC DIAMONDS je taky jedno z těch orchestrálně – metalových počinů. Na rozdíl od většiny takových alb mě tahle deska absolutně pohltila.
Zajímavě zastřený hlas Doro Pesch doplněný navíc o smyčce a další nástroje dodává už tak hodně silným songům ještě větší náboj. Vždycky jsem hlásil, že u rockové muziky nejde o tempo, techniku, tvrdost apod. Že je jedno, jestli je muziky česky, německy, anglicky nebo třeba svahilsky. Nejde ani o to, jestli je text o lásce, nenávisti, zradě, válce. V rocku nebo metalu je pro mě důležitá jedna věc. Ať už poslouchám cokoli, musí to mít „koule“. Tím myslím právě už tu zmíněnou energii a sílu, která boří domy. Můžete si o tom myslet cokoli, pro mě to není jen klišé. A musím říct (nebo teda spíš napsat), že tohle album, i když není z nejrychlejších a i když ne něm kytary moc neječí, má právě koule. Pořádný a ještě s velkým K.
Najdete na něm 11 pecek a k tomu ještě 4 bonus tracky. Celkem tedy 15 songů. Nechybí hity jako All We Are (snad největší hit Warlock) , Love Me In Black, Fur Immer, jako jeden z bonusů tady najdete i Always Live To Win (právě z minulé desky Figur).
Za zmínku určitě stojí i duet s kamarádem (schválně nepíšu přítelem – zní to divně) Udo Dirkschneiderem ( ex-Accept, U.D.O. ) a zároveň předělávka velkého hitu Judas Priest – Breaking The Law. Když nic, tak aspoň tuhle věc doporučuji k poslechu.
Shrnuto a podtrženo. Výborné album výborné zpěvačky. Nechci shazovat snažení ostatních kapel, ale tohle symfonicko-rockové album je nejlepší ze všech symfonicko-rockových alb, které jsem měl to štěstí ( v některých případech i smůlu) slyšet. A dokonce budu mít i tu drzost a budu tvrdit že na kvalitu téhle desky nemá ani to skutečně dobré a hodně profláklé album S&M od Metallicy.

Standa             

„Classic Diamonds“ byl od DORO opravdu skvělý tah. Co si budeme povídat, poslední desky sice hlásily návrat k těžkému kovu, ale co se týče kvality, tak se duch starých časů nepodařil zcela vyvolat. Touto deskou se nám ale blonďatá královna metalu vrátila na výsluní. Dokázala, že má fanouškům ještě co říct. I když na desce nalezneme i původně tvrdší skladby, tak hlavně ploužáky tvoří středobod nahrávky. Možná bych rychlejší skladby úplně vyřadil a nahradil dalšími romantickými kusy, kterých má DORO v zásobě opravdu mnoho. Na druhou stranu, např. „Metal Tango“ má ještě větší kouzlo než v originálu. Ale při představě, jak by asi třeba dopadla taková „Without You“ nebo „I´ll Be Holding On“, bych klidně skladby jako „Always Live To Win“ nebo „Burn It Up“ oželel. Také si myslím, že by bylo daleko vzrušující, kdyby se natočil pěkně hutný a elektrický spodek, i když uznávám, že by to už nebylo tak originální.. „Classic Diamond“ je kolekce skvělých věcí, kterou bych mohl poslouchat neustále, i když uznávám, že to mohlo dopadnout ještě lépe. A na obalu to Dorotce sluší jako nikdy před tím, škoda jen, že v realitě to již taková pravda není.
Venca 8

„CLASSIC DIAMONDS“ je další metalová deska nahraná spolu s orchestrem. Takových počinů se již natočilo dost a dost různých kvalit, ale hned na začátku je třeba dodat, že to, co se povedlo Doro se jen tak nevidí-respektive neslyší..Její hlas skvěle zapadá do aranžmá jednotlivých skladeb a vytváří jakýsi další nástroj celého orchestru. Na albu jsem nenašel jedinou píseň, která by byla nějak odfláknutá nebo nevýrazná. Je vidět, že každé skladbě se věnovala veliká pozornost a výsledný efekt je dokonalý.Ať si říká kdo chce co chce, Doro je stále metalová královna a asi ještě dlouho zůstane. Sečteno a podtrženo „CLASSIC DIAMONDS“ je spolu s nahrávkou „LINGUA MORTIS“ od RAGE moje nejoblíbenější album, kde se propojuje tvrdý kov a symfonický orchestr.
Čárlie 9

www.doropesch.com

Seznam skladeb:
1. I rule the ruins
2. Metal tango
3. Breaking the law
4. All we are
5. Fuer immer
6. Let love rain on me
7. Burn it up
8. Tausend mal gelebt
9. I'm in love with you
10. Always live to win
11. Undying
12. Love me in black
13. She's like thunder
14. Let love rain on me (video) (data track)


Vydáno: 10.02.2006
Přečteno: 6401x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Metallica......se svým S&M...3. 01. 2013 8:13 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0902 sekund.