ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TUDOR - 1553 - 1991

TUDOR je jedna z těch kapel, co moc chtěla, ale bohužel nezískala… Ne že by nebyly ambice. TUDOR nikdy nehrál nic převratného, ale přiznejme si, že se tenkrát v porevoluční době chytlo lecos. Ano, nějaká ta smůla zahrála svoje. Je to dobře nebo není? K tomu by nám mohl pomoc tento retrospektivní disk, kde se nachází dvě letitá dema „Skeletor“ a „Spalovna“ z let 1991 a 1992.
Zvuk obou nahrávek je sice posluchatelný, ale namlsaný nedávným znovuvydáním dema „Cholera“ od MORIORRu bych chtěl přece jenom více. Chvílemi je nepříjemně ostrý. Singl „Spalovna“ je na tom díky umírněnějším výškám přece jenom lépe, ale týká se to pouze dvou kousků. Ale což, vždyť je to jenom pro skalní příznivce. Čert ví, v jakých podmínkách to tenkrát vznikalo. Hudebně tápal TUDOR někde ve vodách black metalu, avšak raději bych používal tenkrát hojně používanou nálepku ultra metal. Nepřeslechnutelná je snaha o celkově komplikovanější vyznění, což později naprosto vykristalizovalo na debutu „Bloody Mary“. Je pravda, že některé postupy jsou dnes spíše k smíchu, ale byla prostě jiná doba… CD obsahuje kultovní věc „Hades“, kterou si můžete vychutnat i v obrazovém formátu. Jak skvělý dokument doby… Mě osobně nejvíc zaujal titulní kousek „Skeletor“. Skladby jsou si ale víceméně rovné, takže těžko něco prohlásit za největší flák. Já tu dobu nezažil, tak nevím, při čem fanoušci měli absolutní euforii. Zajímavostí u této kapely bylo, že se o materiál staral bubeník Hades. Bubeníci by si měli vzít příklad a ne se věčně vymlouvat, že hudbu musí dělat jen kytaristé… Moc mi ale nesedí zpěv Rudy Lukeše, který má k přesvědčivosti přece jenom daleko, ale na druhou stranu patřil určitě k poznávacímu znamení bandu.
Když to tak poslouchám (a nemyslím jenom tenhle disk, není to poslední recenze na TUDOR), tak se ani nedivím, že fanoušci plivali doslova oheň při nechvalně známém RAMMSTEIN comebacku v roce 2001. Dneska se již jede ve známých kolejích a fans se mohou těšit na novou desku, která údajně momentálně vzniká. Myslím si ale, že by kapela už taky mohla trošku uzavřít vrátka za svojí minulostí, protože když tak sleduji její stránky a vidím, co všechno má všude možně vyjít a už vyšlo, tak se bojím, jestli není na trhu přece jenom již „přetudorováno“. Na druhou stranu, když má někdo zájem to vydat…

Venca Votruba             


www.imost.cz/tudor


Vydáno: 27.02.2006
Přečteno: 2957x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09589 sekund.