RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Dance With The Devil Party II. - 29.11.2008, Black Pes, Praha

Poslední listopadový víkend se na okraji Prahy v klánovickém klubu Black Pes pořádal festival Dance With The Devil Party II. Je pravda, že tento klub je trochu z ruky, na úplný okraj Prahy se jen tak někomu jet nezamlouvá, ale přesto si myslím, že tento večer za to stál.

Nejhorší je začít jako první, to je jasná věc. Tuto nemilou úlohu měli na starosti chýničtí Val-Muquabala. Jejich svižný metal core vyzněl celkem dobře, ale uvažte, jaké to je hrát v téměř prázdném sále, kde se choulí do svrchníků jen pár návštěvníků, kteří dorazili ještě před devatenáctou hodinou večerní. Zvuk byl kupodivu velmi dobrý, kapela měla pěkně našlápnuto, ale výše uvedené nedostatky nevytáhly jejich výkon do vyšší sféry. Mně neznámá formace však příjemně zahájila „ďábelskou party“.

Po nich nastoupil brdský lesní metal Elyseum. Nehledejte však nějakou analogii k blackovým Trollech. Elyseum prezentují vskutku kvalitní death/black s klávesami. Velmi procítěné a nepózerské vystoupení nádherně rozjelo sobotní večer. Elyseum zahráli průřez celou tvorbou, došlo i na novinkový materiál. Temně-krásný set prodýchal celý sál i přes bubeníkovu dosti velkou nepřesnost v jednom songu, která vyústila k akutnímu utnutí skladby. Myslím, že bylo vhodné skladbu típnout, než se pak zbytečně ztrácet v jejím zmateném pokračování. I přes tento exces se jednalo o skvělý set.

Pěkně od podlahy to vzali metalcoroví Disaster. Tato tvrdá smečka s křehkou dívčinou v čele předvedla kvalitní nářez, i když slečna mohla vykázat trochu více pohybové aktivity. Jinak vše běželo na plné obrátky, Disaster podali velmi dobrý výkon. Zběsilé brutální tempo s thrashovými party se střídalo s pomalým návalovým. Vlastně mě velice překvapili, na naše české poměry byli dosti nadprůměrnou záležitostí zpestřenou dobrým ženským vokálem.

Pak na pódium vystoupali Enemy Soil East. Svým deathem s agresivními i těžkotonážními party opět rozpohybovali fanoušky pod pódiem. Jistě všechny potěšila aktivní komunikace členů kapely, kdy vyzvali všechny přítomné dámy, ať vyjdou k nim na pódium a ukáží hrudní koš, tak, jak je Pan Satan stvořil :-). Odměnou, že pak bude vstup zdarma na tuto akci. Žádná z přitomných slečen však této vskutku lukrativní nabídky nevyužila, tudíž se osmělili jen dva chlapci, kteří předvedli svoji obnaženou horní část těla doplněnou tanečními kreacemi. Některé skladby byly originálnější, jiné méně, ale tak už to bývá... Tento styl není vyloženě můj šálek kávy, ale i tak mě Enemy Soil East donutili k neustálemu podupávání, což je dobře.

Poslední vystupující formací byla Stigma z Boskovic. Opět se jednalo o death metal s ženským elementem v popředí – i když tato slečna nějak žensky-křehce moc nepůsobila a pořádně to rozbalila i přes nepříznívý počet přihlížejících. Stigma má rozhodně dobré nápady, ale přijde mi, že je nedotahují na 100%. Střídání pomalejších a rychlejší partů sice splňuje určitou pestrost, ale chybí mi tam to „něco“ navíc. Formace do svého playlistu zařadila i cover od slavných Six Feet Under s názvem "Night Visions" (deska Warpath).

Myslím, že Dance With The Devil Party II. byla povedenou akcí. I přes vcelku vzdálenou lokaci, jejíž následkem zřejmě bylo málo návštěvníků, se kapelám podařilo vytvořit pěkný večer s komornější atmosférou.

Ascela             


bandzone.cz/valmuquabala
bandzone.cz/elyseum
bandzone.cz/disastercz
bandzone.cz/enemysoileast
bandzone.cz/stigma


Fotogalerie


VAL-MUQUABALA



ELYSEUM



DISASTER



ENEMY SOIL EAST



STIGMA




foto:
Ascela


Vydáno: 02.12.2008
Přečteno: 4428x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To:Karel/Blasphemer/...6. 12. 2008 9:21 Dark666 /ELYSEUM/
Že to bubeníkovi...5. 12. 2008 18:34 Ascela
kvalitní...5. 12. 2008 12:28 J.C.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09245 sekund.