ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RAINTIME, DYMYTRY, BELLIGERENCE, ARCH OF HELL - 7.3.2009, Praha, Exit Chmelnice

V sobotu 7. 3. měli zavítat do pražského klubu Exit Chmelnice italští Raintime a to jsem si, díky ohlasům, které jsem na kapelu slyšela, nemohla nechat ujít. A hned po mém příchodu na místo konání bylo na první pohled vidět, že určitě nejsem sama. Již od začátku bylo cítit jakési očekávání a nebo na druhou stranu spokojenost, že se k závěru večera ti italští deathmetalisti předvedou. Předvedou, jen co diváci shlédnou trojitý český předskok v podobě kapel Arch of Hell, Belligerence a Dymytry.

Večer zahajovala česká kapela z Brna. Trošku jsem se zarazila, když jsem viděla zvukovou zkoušku a při ní na podiu drobnou slečnu, která měla v ruce mikrofon. Ženský vokál? Ehm, dobrá, jsem zvědavá. Ale slečna Tereza z kapely Arch of Hell dokázala, že na stage rozhodně patří a že její hlas lahodí posluchačově uchu. Z nemilého překvapení bylo nakonec překvapení milé a ač byla zvuková zkouška poněkud rozpačitá a kapela musela nazkoušet ještě jednu písničku, konečný výsledek byl velice uspokojivý. Jak se říká - těžko na cvičišti, lehko na bojišti - a to kapela také potvrdila. Diváci se zdáli nadšení a i já musela přiznat, že Arch of Hell předčili mé očekávání.

A sotva jedna slečna ze stage odešla objevila se tam druhá. To je nějaký vtip? Divila jsem se já, nepříliš nadšená z ženských vokálů, co se metalu týče. Ale to mám z toho, že moc nestuduju program večera a nechávám se překvapit. Ale rázem jsem byla vyvedena ze svého omylu. Čistý vokál zpěvačky z Arch of Hell byl nahrazen regulérním growlováním zpěvačky z kapely Belligerence. Večer plný překvapení, zdá se mi. A hudba dostala rázem jiný ráz, tvrdší, přesto poslouchatelný a lahodící uchu. Jediné, co by se dalo Belligerence vytknout, byla špatná komunikace s diváky. Slovo špatná asi přesně není to správné, ale ač se zpěvačka snažila cosi divákům sdělovat, dělala to takovým způsobem, že ji moc lidí nerozumělo, ač ke svému projevu nepoužívala growlování. Stane se, třeba se to slečna do příště naučí.

Na stage začala další příprava hudebních nástrojů a sál, plný lidí, už se těšil na italský temperament, ale asi nejsem sama, kdo nestuduje program. Když se na stage, po krátkém zvučení, objevila partička chlapíků v maskách a zpěvák k divákům promluvil zvučným českým hlasem, dalo se zaslechnout mezi lidmi „To nejsou Italové?“ A opravdu nebyli, byl to totiž třetí český předskok - kapela Dymytry. Dymytry se od předchozích dvou kapel lišili nejen okostýmováním, ale i projevem. Po dlouhé době jsem na stage slyšela češtinu v poměrně slušných textech, které se líbily, stejně jako hudba. A i když to nebyli ti očekávaní Italové a strávili na stage poměrně méně času než předchozí dvě kapely, dalo by se říct, že svůj čas využili v plné míře ke spokojenosti všech přítomných.

A konečně, konečně hvězda večera, trošku intra a tmy, aby se na nás v zápětí mohli vrhnout očekávaní deathmetalisti z Raintime. V sále nebyl snad nikdo, kdo by seděl, protože se všichni tísnili pod stage a užívali si ten příjemný příval hudby. Muzikanti nenechali v klidu nikoho, všichni chtěli být součástí toho nadšeného davu a to se povedlo. Hudba byla chytlavá i pro toho, kdo Raintime neznal. Myslím, že spokojenost byla na obou stranách, jak na straně muzikantů, tak návštěvníků, opravdu vydařený večer.

Hannah             


www.raintime.com
www.belligerence.cz
archofhell.com
www.dymytry.cz



Fotogalerie


RAINTIME



DYMYTRY



BELLIGERENCE



ARCH OF HELL


Foto: Veronika Hesounová


Vydáno: 15.03.2009
Přečteno: 5329x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
fotosjooo tak to by bylo...28. 03. 2009 11:37 loathsomE
není zač a fotky...19. 03. 2009 22:54 Hannah
Ahoj, fotky...19. 03. 2009 22:24 Veronika
DíkyDěkujem za pěknej...17. 03. 2009 18:56 loathsomE (Belligerence)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12126 sekund.