DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




EKTOMORF, DEBAUCHERY, DRONE, AGGRESSIVE FEAR - 11. 4. 09 Ostrava, Boomerang

Po zážitku v Praze jsem se na pokračování v Ostravě poměrně těšila, ale z klubu Boomerang jsem byla hned od začátku velmi zklamaná. Ne, že by se mi nelíbilo zázemí, to se zdálo příjemné, ale to miniaturní pódium? Nedokázala jsem si představit, jak se cítí kapely, které mají jinak tak živou show a poskakují po pódiu sem a tam. Sem se stěží namačkali čtyři muzikanti a mohli být rádi, že se u toho nepošlapou. Jediné štěstí, že žádná z kapel nemá těch muzikantů víc, jinak by museli hrát asi mezi publikem.

Opět jako předkapela nastoupila švýcarská čtyřka Aggressive Fear, kterou jsem poprvé slyšela až předchozí večer. Ačkoliv kapela už nějaký ten pátek existuje, myslím, že není příliš známá. Hrají přímočarý a jednoduchý hardcore, jak o sobě tvrdí. Není to sice vyloženě žádný zázrak, ale poslouchá se to docela příjemně. S čímž pravděpodobně sohlasí i publikum, které jen stojí a kapelu sleduje. Zatím paří jenom pár postarších polských fanoušků, ale ti si to evidentně velmi užívají. Je vidět, že si tahle hudba svoje fanoušky najde. Jak říkám, poslouchá se to docela dobře, CD bych si asi nekoupila, ale navštívit nějaký další koncert by mi určitě nebylo proti mysli.

Za pár minut už nastupují, mnou velmi očekávaní, Drone. Ačkoliv po loňské Metalmanii, jsem zaznamenala od českých metalových fanoušků samé negativní reakce, já na ně nedám dopustit. A jsem velmi ráda, že i v Ostravě se nalézají další takoví, kterým se jejich hudba líbí. Pod pódiem se totiž konečně objevuje početnější skupinka tvořící mosh-pit. U Drone mě právě velmi mrzí velikost pódia, protože tak přicházíme o jejich „slavné“ skoky, kdy se zpěvák Mutz, či kytarista Marcelo odrazí od podstavce na bicí a vyskočí do překvapivé výšky. Každopádně o co nejsem připravená, je znělka Pirátů z Karibiku, na kterou pánové už minimálně rok a půl nastupují a doplňují ji třískáním do kytar.
Pánové odehrají pár písní ze staršího alba "Head On Collision", jako například "Welcome To The Pit", "Chainsaw Symphony", která mě, bůhví proč, dohání k záchvatu smíchu. Potom "Theopractical", ke které natočili klip na předloňském Wacken Oper Air v jejich rodném Německu. Z novinky "Juggernaut" je to potom song "Africa", který nám byl představen už na výše zmiňované Metalmanii, "Boneless", ke kterému je i natočený, celkem podivně vyhlížející, klip, "Grow A Storm". Mutz se, tak jako v Praze, snaží fanoušky naučit část textu dalšího songu, chce, aby po něm opakovali: "Motor heavy pistake", ale tady se nechytají.

Jako třetí přichází na scénu německá deathová formace Debauchery. Nemám nic proti deathmetalu, ale bůhví proč mi zrovna jejich vystoupení úplně nesedne. Po odfocení sprostě prchám ven před klub, ale jejich muzice není šance uniknout. Ozývá se až ven. Ale je to s podivem, když si kapelu zkouším pustit doma přes jejich myspace, nemám s nimi nejmenší problém. A přitom musím uznat, že jejich fanoušci si přijdou na své a jejich vystoupení se nedá nic vytknout. Kotel se stále zvětšuje a fanoušci si songy opravdu užívají.

Po poněkud delším čekání, se konečně uráčí vystoupit i Ektomorf. Na pódium se sotva vejdou, ale nebrání jim to, aby předvedli další skvělý koncert. Tentokrát jsme bohužel ochuzeni o bonus v podobě hosta. Za prvé v Boomerangu není žádný mladičký fanoušek, za druhé by se beztak na stage nevešel. Zato pařící kotel už je pořádný a zpěvák Zoltan vypadá, že si vystoupení i přes nedostatek prostoru užívá. Spokojenost evidentně panuje na všech stranách a to je jedině dobře.

Veronika             


www.aggressivefear.com
www.dronemetal.com
www.debauchery.de
www.ektomorf.com



Fotogalerie


AGGRESSIVE FEAR



DRONE



DEBAUCHERY



EKTOMORF


foto:
Veronika Hesounová


Vydáno: 17.04.2009
Přečteno: 4393x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09075 sekund.