DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KMFDM - 2.6.2009, Praha, Lucerna Music Bar

Po patnácti studiových albech a 25 letech existence představili KMFDM v zaplněném pražském Lucerna Music Baru nové album „Blitz“.

Koncert začal trochu později, což obecenstvu ani moc nevadilo. Když se sálem rozezněl první song „D.I.Y.“ z alba Adios a na pódium vtrhl duchovní otec kapely Sasha Konietzko maskáčovém úboru s cigaretou a jeho Lucia s modrými vlasy a ve stříbrných kalhotách, sál se zaplnil neuvěřitelně rychle. Pražské vystoupení se neslo v rytmu jak metalových, tak samplovaných zvuků (např. vysavače jako nástroje) a nutno dodat, že první polovinu, která byla „vlažnější“, vystřídala atmosféra plná bicích, těžkých kytar a stroboskopových efektů, jež si vyžádala na konci koncertu i přídavek.

Lucia se nezapřela, a i když zprvu její hlas neměl její obvyklý ostrý styl, opravdu se rozjela a vydala ze sebe (při skladbě „Never Say Never, Bite & Switch“) jistě zajímavou show, která svými pohyby strhla nejednoho fanouška pod ní pod pódiem... Dokonce musel zasáhnout i člen ochranky, když jeden z fans, unesený pohyby a postavou zpěvačky zatoužil po osobním kontaktu.

Že to „v kotli“ vřelo, bylo nad slunce jasné, a při peckách jako „Hau Ruck“, „Saft Und Kraft“, či „Tokuvabohu“ došlo i na pogování. Byla trošku škoda, že kapela s publikem moc nekomunikovala, až na zmíněnou Luciu, ale přesto byla atmosféra v klubu plná energie. Jak je vidět, otcové „industriálního rocku“ nemíní jen tak přestávat. Bylo příjemné, že došlo i na skladby ze starších dob, i když koncert patřil hlavně novému albu. Vystoupení překvapivě rychle uteklo, a když Sasha zavelel k davu s cigaretou v puse a lahví v ruce „na zdarovije“, bylo jasné, že tahle akce končí. Dav ještě chvíli skandoval a nechtěl se smířit s tím, že je po všem, ale bylo to tak.

Nová deska „Blitz“ obsahuje například rusky zpívaný song „Davai“, který obecenstvo v Lucerně celkem zvedl do varu, dále electropředělávku „Being Boiled“od THE HUMAN LEAGUE a diskoskladbu „Strut“. V textech nelze přehlédnout odmítnutí nekompetentních vlád v kapitalistické společnosti, pobouření nad terorismem, násilím, útlakem a cenzurou a válkami. Písně jsou často hrané s ironickými vzorky zpravodajství a projevy politiků.

KMFDM vznikli v roce 1984 v Hamburku. Jejich headliner Sasha Konietzko spolupracoval i na dalších projektech, jako např. MDFMK, SCHWEIN, KGC nebo SKOLD vs. KMFDM, a podílel se na remixech pro FRONT 242, THE ZOUNY GODS a RAMMSTEIN.

Tuto formaci by si žádný fanoušek electro-industriálu neměl nechat ujít. KMFDM je možné vidět zas třeba na zámku v polském Bolkově, kde vystoupí na gothic/EBM festivalu Castle Party.

Aldoril             


kmfdm.net


Fotogalerie


KMFDM


foto:
aa


Vydáno: 27.06.2009
Přečteno: 3881x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12063 sekund.