RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




APOCALYPTIC FORM OF DEATH – Trhové Sviny (pátek, 19.6.2009)

Nepříjemný déšť provázel letošní (již devátý) ročník jihočeského AFOD festu. Pravda, mohlo to být i daleko horší, ale i tak mraky možná kdekoho odradily. Na druhou stranu, pořadatelé tvrdili, že návštěvnost byla letos o něco lepší, než v roce minulém, tak tomu tak možná nebylo. No, však kdo by si tuto sympatickou akci nechal ujít jen kvůli nepříznivému počasí.

Ti největší borci se na louce za Trhovými Sviny usadili už ve čtvrtek. Například kolegové z Fobia Zine tento večer využili k redakční poradě. Bez alkoholu! Upozorňuji... Také to bylo na jejich rozevláté páteční chůzi znát. Holt, občas se dohodnout, není nejjednodušší. (smích) Úvodní DIE VISION se tedy nemuseli bát, že by hráli jen zvukařům a pořadatelům, nějací ti návštěvníci v areálu byli a našli se i tací, kteří se šli dokonce podívat blíže k podiu. O to víc se kluci z Českých Budějovic snažili. Jejich poslední deska „Black Deep Drown“ mě zrovna dvakrát nevzala, na živo se mi to zdálo lepší. Nástup slušný, ale po nějaké době bylo jejich metal coreové řádění přece jenom monotónní. Lepší průměr. Scéna je takových kapel podle mě až moc přesycená.

To následující Rakušáci DISTASTE byli jiná soda!!! Našlapaný grind s velice nadrženým bubeníkem, který do toho ještě s chutí zpíval. Vynikající vystoupení plné energie. Hluboký úklon za to, že každý z muzikantů hrál tentokrát na jiný nástroj, než je u něj zvykem. Super, jak kytarista dokáže dobře zamlátit do škopků. Čumím.

Měli přijít ARCH OF HELL. Kapela, na kterou jsem byl zvědavý nejvíc. Nepřišli. Nějaké problémy jim překazily cestu. Holt, co se dá dělat. Zamrzelo to, ale jelo se dál. Na scéně další kolegové z Rakouska AZAHL´S FORTRESS a já se nestačím divit. Sorry pánové, ale horší koncert jsem snad v životě nezažil. Totální ZLO. A to v tom špatném slova smyslu. Vyloženě trapný black metal přeplněný klišé, že to znělo totálně jako parodie. Jenomže kapela to evidentně myslela vážně, tak zbyly jen oči pro pláč. Když připočteme naprosto příšerný zvuk, vychází nám největší srágora festu. Kde tohle pořadatelé vyhrabali?

Další banda nedorazila. Měli jí být blackoví GORGONEA PRIMA. Podle všeho prý nakonec zahráli v sobotu ráno. Ovšem pouze ve dvou, protože se s třetím členem zhádali na festu do krve. Tady tedy používám své bulvární zdroje, protože to nemohu potvrdit. Jejich sobotní vystoupení prý ale byla tragédie. Nabízí se tedy otázka "má cenu hrát za každou cenu?" Já vím, ve dvou se to lépe táhne, ale co takhle přemýšlet o následcích? Ale co já vím, jedna bába povídala... Znáte to. Já byl v sobotu dopoledne na obědě v Trhových Svinech.

Přišla sázka na jistotu – F.O.B. Táborští borci jedou jak namazaná mašina. I když mi jejich nová deska „The Dice“ tak silně nevoní jako předcházející fošna „Default“, živě je to jízda. A výborně zahráli i tentokrát. Do té doby nejprofesionálněji vyhlížející set. Potěšil cover od MOTÖRHEAD a vtipné kecy mezi skladbami. Jeden z nejsvětlejších bodů festu. V pátek možná nejlepší. I když zrovna chcalo jak prase.

MATER MONSTIFERA, která zároveň celou akci pořádá, je již místní folklór. Bylo to znát. Koncert si evidentně užívali, vše jelo jak po drátkách. Hrálo se samozřejmě ze stále poslední desky „Zrozen z hříchu“, ale i z nového repertoáru, kterému kraluje oblíbená „Beletseri“. Standardní koncert mi jen kazil špatný zvuk. Nemělo to prostě koule. Škoda.

GALADRIEL jsem proklábosil v pivním stanu, kde se začínaly dít zajímavé věci. To vám povím. Přesto jsem si ještě odskočil podívat na BELLIGERENCE. Se třemi kytarami se mi zdáli o něco našlapanější. Uvidíme, jak bude znít další nahrávka. Koncert přesně podle očekávání. Kvalitní. Jen by Markétu měl už někdo naučit mluvit do mikrofónu. (smích)

RESUMÉ pátečního dne: Škoda počasí, ale mohlo to být horší, že? Jinak muzika na pohodu. Nejlepší výkony předvedli F.O.B. a DISTASTE. Potěšující standart BELLIGERENCE a MATER MONSTIFERA. Přesto berme páteční den jako zahřívačku před sobotou, kdy se podle mého děly zajímavější věci...

Venca Votruba             


afod.ic.cz


Fotogalerie






Foto:Nathanella, Sorrowdy


Vydáno: 29.06.2009
Přečteno: 3706x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Gorgonea PrimaVenco Venco...17. 07. 2009 13:21 RassaLibre
Otíku, Otíku......13. 07. 2009 18:43 Venca
pfffDalší...8. 07. 2009 13:06 O.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0955 sekund.