25.06.2018
GARANT
Česká powermetalová parta prochází docela zásadními ..více

25.06.2018
GRAVE DIGGER
GRAVE DIGGER redukují sestavu - cesty kapely a bubeníka ..více

25.06.2018
VAN CANTO
Vydání novinkého alba "Trust In Rust" zpěváčků VAN ..více

25.06.2018
DERDIAN
Ukázka z alba "DNA", které italská symfo-powermetalová ..více

23.06.2018
MAXXWELL
Švácarská hard rocková parta MAXXWELL vydá 21.září ..více

23.06.2018
PANTERA
Zemřel bubeník Vinnie Paul. Tato smutná zpráva v ..více






This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tak je to názor, že. Osobně mám desky Theater ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Edguy coby potenciální pokračovatelé IM? Honzo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tento měsíc tu z legend hráli i Scorpions. Já ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Adrian a ToPi: Stejně jako mladí, co tancujou v ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Nedávno jsem četl teorii, že po třicítce člo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
ToPi: A jak jde tahle tvoje teorie dohromady s tim ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
V 80. letech byla hudba životním stylem. Být hu ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Já si myslím, že je to i trochu dobou...Dnes je ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Zadni druzi Iron Maiden uz nikdy nebudou. A fakt t ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Rammstein určitě, ale ti právě ohlásili, že ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2599x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1069x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
1037x

GHOST - Prequelle
985x

LOST DOMAIN - …In The Waiting Room Of Death
925x

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
921x



04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-

14.07.2018
NOKTURNAL MORTUM, SEKHMET, INFERNO, KURGHAALL, DARK FURY, APOCRYPHAL, NORNÍR, N..
Nýrsko-Areál pod sjezdovkou., začátek od:14:00, vstupné: 450Kč.Předprodej.

14.07.2018
POPPY SEED GRINDER, HORRIBLE CREATURES, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, DILIGENCE, ..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200



článků celkem: 6399
recenzí: 5196
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


METALIUM - Grounded - Chapter Eight

„Grounded“ může znamenat, že má někdo zaracha a u METALIUM to skutečně vypadá tak, že je na poslední tři roky někdo zamknul ve studiu a nedovolil jim ani na chvíli vylézt na denní světlo. Jinak si totiž těžko dovedu vysvětlit produktivní rovnici „co rok, to deska“. Nejsem příznivcem takto zběsilého tempa, protože, co si budeme povídat, málokterá kapela má na to, aby byla schopna plivat jedno album za druhým a přitom pokaždé přijít s něčím novým, co by jednotlivá díla nějak výrazně diferencovalo. A protože METALIUM drhnou ten nejpřímočařejší heavy power metal, do kterého se dá nějaká inovace vmotat jen velmi ztuha, je jejich „hujerovská“ aktivita opravdu málo pochopitelná. Valný smysl to snad může mít jen pro ultra fanoušky (jejichž zapálenosti ale ze stejného důvodu nerozumím taky), pro nezaujatého posluchače postačí, když si od takové skupiny vybere pouze jedno album.

Novinka „Grounded - Chapter VIII“ nenadchne, ale ani neurazí (ačkoliv kdo by byl tak pošetilý a nechal si kazit den jakoukoliv hudbou?). Zkraje k tomu ale docela spěje. Startuje se totiž songem „Heavy Metal“ a pokřikem „We are heavy metal, if you don't like it, FUCK YOU!“. No...na tenhle patos tu máme MANOWAR, a těm už to taky skoro nikdo nevěří. METALIUM si navíc oddanost stylu vetkli do svého názvu, ale protože úvodní píseň je naprosto nevýrazná, vše působí dojmem trendařské povrchnosti, která může zaujmout snad jen nejmladší vrstvy metalového obecenstva. Těžko si totiž v dnešní době představit někoho, kdo není „teen“ a nebude nad (pseudo)tvrďáckými výkřiky typu „Heavy Metal Never Die“ kroutit hlavou nebo se lítostivě usmívat.

V dalším průběhu naštěstí metalové okázalosti ubyde, nevýrazných písní ale nikoliv. METALIUM připomínají postavu z obalu desky, která jakoby si na svých bedrech táhla břímě power metalové tíživosti a nebyla schopna se ho za žádnou cenu zbavit. Horší ale je, že to Němci dělají dobrovolně. Málokdy jsou ochotni svou tvorbu osvěžit a prodýchnout (jako např. sólem v „Crossroad Overload“). Vrcholem (nikterak vysokým) je tak dvojice písní, které udrží odlehčenost po celou dobu své stopáže. Baladická "Borrowed Time" i speedovka "Once Loyal" se poslouchají velmi příjemně a obě jsou důkazem, že když se řemeslo nebere smrtelně vážně, má mnohem blíže k tomu, aby nakonec bylo vážně chápáno.

METALIUM navíc svým projevem (včetně zpěváka Henninga Basseho) hodně připomínají krajany PRIMAL FEAR, se kterými si ale do přední linie stoupnout nemohou. Oproti této kapele totiž nabízejí minimum nápaditého vkladu, a tak můžou těžko počítat s nějakým vysokým posluchačským zúročením své až příliš schématické tvorby.

Pagan             


www.metalium.de

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Heavy Metal
2. Light Of Day
3. Pay The Fee
4. Pharos Slavery
5. Crossroad Overload
6. Falling Into Darkness
7. Alone
8. Borrowed Time
9. Once Loyal
10. Lonely

Sestava:
Henning Basse - zpěv
Matthias Lange - kytara
Tolo Grimalt - kytara
Lars Ratz - baskytara
Michael Ehré - bicí

Žánr: power/heavy
Rok vydání: 2009
Čas: 47:55
Label: Mystic Productions
Země: Německo

Diskografie:
1999 - Chapter I - Millenium Metal
2000 - Chapter II - State of Triumph
2002 - Chapter III - Hero Nation
2004 - Chapter IV - As One
2005 - Chapter V - Demons of Insanity
2007 - Chapter VI - Nothing to Undo
2008 - Chapter VII - Incubus
2009 - Chapter VIII - Grounded


Vydáno: 08.11.2009
Přečteno: 2376x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
PřísnostToto je opravdu...9. 11. 2017 4:18 mr.deadhead


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17962 sekund.