DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SOLFERNUS – Hysteria In Coma

Z kapely SOLFERNUS se na naší scéně začíná stávat celkem známý pojem. Po pětiskladbovém minialbu „Diabolic Phenomenon“ z roku 2003 nám minulý rok konečně ukuchtili dlouhohrající debut, který byl pokřtěn na „Hysteria In Coma“. Hned na začátek musím pochválit výborné grafické zpracování. Obal a celkově booklet je lahůdka. O nic hůř na tom není ani samotný hudební obsah. Je to black metalová jízda od začátku do konce. Žádný prostor pro vydechnutí. Masakr toho nejhrubšího zrna, přesto prošpikovaný různými vychytávkami. Nuda zde nemá šanci.

Inferno se rozjíždí po úvodním intru „Lucifer´s Orchestra“. Klipová „Advent Massacra“ (naleznete též na CD) a „Bros Of Inferno“ jedou s plynem až na podlaze. Přesto první opravdu velice zajímavá věc „Victoria Karisma“ krotí tempo na minimum. Právě v tomto kousku se začíná naplno projevovat to, že kolem kapely je až moc silný mrak jménem ROOT. No posuďte sami, kromě Igora, který je v sestavě na stálo, se na nahrávce podílel také Ashok, Blackie a Big Boss! A aby toho nebylo málo, tak se zde nachází i letitý klenot „Dogra´s Empire“. Nutno však podotknout, že původní verze je mi přece jenom bližší. Neříkám, že náchylnost k ROOT je špatná, ale bojím se, aby na to jednou kapela nedojela.. Pátý kousek „In Bondage Of Blind Desire“ napsal komplet Blackie a demonstruje tím, že hrát rychle určitě nezapomněl. Titulní věc „Hysteria In Coma“ se trošku mírní a dostává tím opět „rootovský“ nádech. To však zase neznamená, že je něco špatně. Co se týče vlastního autorství, tak určitě nejlepší pecka z desky. O „Dogra´s Empire“ jsem se již zmiňoval, podařilo se zachovat letitý feeling, což je jen a jen dobře. Originál je ale přece jenom originál... Přes „Furious Beat Of The Black Hearts“ s výbornou mezihrou se dostaneme snad k tomu nejzajímavějšímu, co tento kotouč nabízí. Je tím výborně pojatý vál „The Antichrist“ od SLAYER. Hostující ROOT komando je u svých nástrojů a je to totální jízda! Ashok u sólové kytary je nepřeslechnutelný. Pořád si myslím, že je tenhle ďábel u nás dost nedoceněný. Tak osobitý styl má málokterý tuzemský kytarista. Není od věci poznamenat, že tahle vypalovačka mírně nakopává prdel celému ostatnímu materiálu. Je prostě nepřeslechnutelná a to originál nemusíte vůbec znát. Na závěr nám „Darker Than The Darkness“ ještě totálně propláchne uši. Ze řetězu je utržený bubeník Corn. To snad nemůže být ani člověk... No jo, závěr CD a už se chvátá na pivko..

Ačkoliv mě „Hysteria In Coma“ ze začátku příliš nevzalo, tak s přibývajícími poslechy jsem tomuto vyvedenému kotoučku na chuť přišel. Jestli si chcete poslechnout klasický black metal bez zbytečných vysrávek, tak po tomto CD určitě skočte. Skvělé album...

Venca Votruba             


www.solfernus.com

Seznam skladeb:
1. Lucifer´s Orchestra
2. Advent Massacra
3. Bros Of Inferno
4. Victoria Karisma
5. In Bondage Of Blind Desire
6. Hysteria In Coma
7. Dogra´s Empire (ROOT cover)
8. Furious Beat Of The Black Hearts
9. The Antichrist (SLAYER cover)
10. Darker Than The Darkness
+ bonus: videoklip „Advent Massacra“

rok vydání: 2005


Vydáno: 22.04.2006
Přečteno: 2875x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09691 sekund.