RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



Filmový blog

METALOCALYPSE (animovaný seriál/USA/2006)

Že budou mít jednou metláci svůj animovaný seriál, který navíc (na rozdíl od metalu jako muziky) nezapadne do těžkého undergroundu a bude slavit významné úspěchy, tak o tom by ještě před nedávným časem pochyboval i těžce zhulený optimista. Jenže pak přišel metalový fanda Brendon Small a wrestlingový promotér Tommy Blacha, všechno čapli z tý správný marketingový stránky a stvořili seriál Metalocalypse, který po své druhé sérii, odvysílané na kabelové stanici „Adult Swim“, snese v pohodě označení kultovní. A pokud jsou z něj vedle i typičtí „mainstreamoví“ diváci, fanoušci metalu z něj musí být logicky totálně bez sebe!

Ústředními postavami v každé z jedenáctiminutových epizod jsou členové metalové smečky DETHLOK: Nathan Explosion (zpěv), Skwisgaar Skwigelf (sólovka), Toki Wartooth (kytara), Wiliam Murderface (baskytara) a Pickles (bicí). Jakej žánr mastěj je jasně patrné z názvu. Tahle parta je nejslavnější (nejen metalovou!) skupinou planety a kulturní mocností s dvanáctou nejsilnější ekonomikou na světě. A to navzdory tomu, že jsou všichni členové totálně vypatlaní!

No a právě z tohoto „rozporu“ vychází základní premisa seriálu, všechny jeho zápletky a hlavně humor. Ten je hodně svérázný a samozřejmě náležitě brutální, extravagantně vyhřezlé vnitřnosti jsou na každodílovém pořádku. Což mně osobně přijde až příliš samoúčelné a zbytečně podporující předpojatou rovnici: metal = automatický masakr. Šokovat to v dnešní filmově gore-hororové době stejně už nemá koho, kór v animovaném podání. O mnoho sympatičtější je mi právě vypiplaný a metalově sofistikovaný humor (např. rychlé občerstvení s názvem DIMMU BURGER či BURZUM'S). Nebo scénky, kdy se mezi sebou jednotliví členové hádají (vždycky o hovně), jsou bravurně vypointované a k perfektní zábavě zcela postačující.

Všechny díly satanžel nesnesou výborné hodnocení, některé z nich jsou až příliš pohlcené specifickou poetikou bez jasněji vyjádřených zápletek a stávají se tak hodně zmatenými. Když se ale zadaří (zejména II. série graduje v neuvěřitelně vtipném tempu), stojí kurevsky za to! Nemluvě o tom, že některé z postav jsou namluveny zvučnými metlovými jmény, jako je Kirk Hamett, James Hetfield, Dewin Townsend, George "Corpsegrinder" Fischer a řada dalších. V každé epizodě je také zahrán nový song (všechny skládá Tommy Blacha, bicí obstarává Gene Hoglan), doprovázený patřičně okázalými výjevy, jde tedy o jakési miniklipy. Z metalového hlediska to jsou velmi vydařené kusy, jejichž kvalitu by jim mohla závidět nejedna deathová smečka. Zkrátka a dobře, zhlédnout seriál Metalocalypse musí být pro metalové fanoušky téměř stoprocentní povinností!

Petr Štěpnička             


csfd.cz


Vydáno: 31.12.2009
Přečteno: 6832x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Super serial. Mam...3. 01. 2010 17:39 marc - janesession


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09635 sekund.