ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Piritta LUMOUS (MANZANA) - Jsme takoví industriální hippíci

Tamperská punk-rocková parta Manzana vydá na začátku roku svoje třetí album a jako předpremiéru si můžeme jejich skladby poslechnout na koncertech Female Fronted Tour už tenhle víkend. Co všechno dělá Manzana teď a co všechno má v plánu? Kdo dostává dárky a kdo fanynky? A co dělala Piritta panenkám, když byla malá?...

Co je nového u Manzana?
Nahráli jsme třetí album, natočili klip k singlu "Everything But You", nafotili nové promofotky, zahráli pár koncertů po Finsku a teď se na příští týden těšíme do tourbusu po Evropě!! Je to super! Jeden singl vyjde před turné a k němu i klip.

Co vám dalo první turné Female Fronted? Jaké jste měli nejlepší zážitky?
První turné byla skvělá zkušenost. To nejlepší na šňůře jsou samozřejmě lidé, se kterými se seznámíme. Jsme dobří přátelé se Selenou a všichni ostatní muzikanti byli taky skvělí lidé. Taky jsme se setkali se známými, které jsme viděli na koncertech před tím, a to bylo fakt super!! Je samozřejmě fyzicky náročné mít koncert každý den, ale nikdo naštěstí neonemocněl. V Německu nás vykradli, tourbus se nám rozbil dvakrát, jednou v Litvě a jednou ve Varšavě.. klasika. Skvělá setkání a koncerty, cítíte, jak se vám veškerou tou energií nabíjí baterky!

Jak se připravujete na druhé turné? Co od něj čekáte?
Většinou to jsou praktické záležitosti, zařizování věcí, ale jasně že taky zkoušíme, poslední dobou hrajeme nové písničky! Pár novinek v setlistu mít budeme. A čekáme, že se seznámíme s novými lidmi, odehrajeme dobré koncerty a snad pobavíme fanoušky!

Jak vznikl název "Broken Barbies"?
To pochází od Riot Grrrl, zlámané Barbie jako zkažené hodné holky... Jako malá jsem stříhala svým barbínkám vlasy a upravovala si je, aby vypadaly jako smažky, protože mě sralo, jako jsou tak šíleně dokonalé! Znáte to (směje se). Chceme být taky takoví, bavit se a být volní takoví, jací jsme, a snad dát ten pocit i publiku (usmívá se).

Jak bys fanoušky navnadila na novou desku?
Nemám tušení, poslechněte si singl, přijďte na koncert a buďte šťastní!

Jaká bude? Bude nějak odlišná od předchozích dvou?
Co do zvuku to bude dost hrubé, punkovo rockové album. Toho metalu tam bude ještě méně, ale pořád jsou tam industriální zvuky a smutné texty, takže to bude starý styl Manzana. Možná ne tak komplikované jako Babies, ne tak popové jako Nothing... Já nevím (směje se). Brzo to uslyšíte...

Jak vznik název "Industrial Hippies"?
Byli jsme v Lotyšsku jako headlineři turné industrial/halloween goth party, a udělalo na nás obrovský dojem, jak tam byli všichni styloví a dokonale oblečení. Říkala jsem, že jsme tam mezi těmi nádhernými gothiky jako roztrhaní hippíci, takže jsme takoví industriální hippies! A hned jsme šli hrát, Klasu bez trika, já jako obvykle bez bot a byla to sranda jako nikdy (směje se). Jsme dost kontroverzní, rádi se snažíme spojit nespojitelné, jako pop a metal, tvrdé a něžné, takže tohle je něco podobného.

Byl to záměr, že klip a singl vyjde před turné a album až po něm?
Pravda je, že jsme měli vydat album těsně před šňůrou, ale pak se něco stalo a my museli změnit datum, což je na hovno. Takže jsme chtěli, aby před turné vyšlo aspoň něco, abychom neztratili to turné jako propagaci desky. Hrozně rádi bychom ho už měli venku, ale nešlo to.
Ale stejně se můžeme na koncertech bavit!!

Proč jste se rozhodli natočit klip v Jyväskylä s režisérem Anssi Korhonenem?
On točil nové video Seleny a pár dalších věcí, co se nám líbilo, tak jsme ho požádali o nápad a nabídku. Všechno šlo skvěle, skvěle se s ním pracovalo, pomáhali nám výborní herci a video vypadá dost dobře.

Proč jste vybrali jako první singl "Everything But You"? Máš nějaké tajné tipy na to, které písničky se ujmou jako singly nebo budou fungovat na koncertech?
To těžko říct... Singly jsou většinou jednoduché a chytlavé a zhruba uprostřed, co se týče rozmanitosti alba. Často taky naživo fungují nejlíp singly, ale vždycky je to tajemství a nikdy nevíme, jaké ty písničky budou, dokud je lidem nezahrajeme!

Dostáváš hodně ohlasů na svoje texty? Stalo se ti někdy, že se v nich někdo poznal?
(přemýšlí) Ano, mám ohlasy, většinou od žen. Chlapi je asi moc neposlouchají. Jednu dobu jsem to těm lidem říkala, když jsme o někom napsali písničku, ale pak jsme si řekla, že to není moc fér, protože stejně je to pořád fikce. Nemůžu vědět, co někdo jiný cítí, můžu si jen představovat. Mám pocit, jako bychom měli některé lidi pořád s sebou, jsou skrytí ve slovech, a já si na ně vzpomenu, je to milé. Jako tajemství (usmívá se). Poznal... jeden můj bývalý se naštval, řekl, že když poslouchá naše album, jen zjišťuje, že to mezi námi nikdy nemohlo fungovat, když se mu v každé písničce vysmívám (směje se). A ani to nebyla pravda!

Už se vám někdy stalo, že vás pronásledovali šílení fanoušci? Máte s fanoušky nějaké zajímavé zážitky?
Já jsem dost opatrná od doby před několika lety, kdy mi kdosi posílal domů poštou dost děsivé obrázky, od té doby informace o sobě nikde nezveřejňuju. Ten člověk si myslel, že k němu mluvím ve svých finských textech a že o mně ví všechno. Většina fanoušků jsou skvělí lidé, dostávám růžové cigarety a různé věcičky jako pandy, všichni rádi komunikujeme s fanoušky. Někdy je to dost emocionální a máme pocit, že si opravdu rozumíme. Jo, já doostávám dárky a Klasu dostává slečny (směje se).

Jak vidíš Manzana za deset let?
Živou a divokou, snad pořád na turné, možná v lepších hotelech a vždycky s lepšími písničkami, se srdcem plným lásky k hudbě a sobě navzájem, jako teď. A pořád s úžasnými lidmi v publiku, lidmi, co ze sebe vyskáčou všechny stresy (usmívá se). To je náš sen.

Jaké jsou plány Manzana pro letošní rok?
Turné po Evropě, pak vydání desky a turné po Finsku, letní festivaly a později možná další turné po Evropě, je to nejisté, ale dělá se na tom. A pořád nové písničky!

Karolína             


www.manzana.fi

Foto: Savapip


Vydáno: 11.01.2010
Přečteno: 2973x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09554 sekund.