DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DARK FUNERAL, ZONARIA, NEFARIUM, CARACH ANGREN - 4.4.2010 - Zlín, MoR Café

Velikonoční neděle, většina lidí barví kraslice, plete si pomlázku a připravuje se na pondělní výslužku. Ne však milovníci tvrdé muziky a hlavně milovníci švédských Dark Funeral. Právě na letošní Boží hod velikonoční se ve zlínském Masters of Rock Café představily dvě švédské, jedna italská a jedna holandská kapela, přesněji Dark Funeral, Zonaria, Nefarium a Carach Angren.

Právě pro Carach Angren, kteří dnes měli roli první kapely, bylo toto datum celkem zajímavé. Ve skladbě „Al betekent het mijn dood” z jejich nové desky „Death Came Through A Fantom Ship“ je právě velmi příhodný text: „I beg you my captain! Christ has forbidden to set sail on Easter Sunday!" „What?! Your God? May he suffocate! May he rot!" ... Bohužel tento song v neděli nepadl a stejně tak nezaznělo moc novinek, uvést můžu „Bloodstains on the Captain's Log”, ale tito nadějní Holanďané se ve svém krátkém setu zaměřili spíše na přecházející desku, debut „Lammedan“. Ačkoliv obě desky této kapely sklízejí ve světě nemalý úspěch, ve Zlíně se během jejich vystoupení pod pódiem objevilo jenom pár osamocených fanoušků, z toho ale osobě pod pódiem patří uznání za to, jak se snažil kapelu podpořit a statečně s nimi zpíval jejich texty a pařil jako o život.

Následující Italové Nefarium přitáhli už trochu více fanoušků, ale stále bych řekla, že se jich víc potulovalo okolo baru a dopřávalo si něco na posilnění. Navíc, dle svých slov, se Nefarium příliš necítili ve své kůži a to se na jejich vystoupení podepsalo. Dalo by se říct, že všechno znělo tak nějak jednotvárně a v porovnání s albem až nezáživně. Nefarium si hodně zakládají na své image „zlometalistů“, stejně tak zní i jejich muzika – rychle, drsně a syrově.

Asi nejen já jsem byla ráda, když Nefarium uvolnili pódium, aby se na něm mohla objevit mladá švédská kapela Zonaria, která toho má, překvapivě v porovnání s věkem muzikantů, za sebou už poměrně dost. V nedávné minulosti absolvovali turné s kapelami jako Impaled Nazarene, Marduk, Vader nebo na podzim 2008 jsme je mohli vidět jako předskokany norských Satyricon. Svoje první CD vydali v roce 2007 a nese název „Infamy and the Breed“ a v porovnání s novějším albem „The Cancer Empire“ je daleko chytlavější a zajímavější, což přiznává i samotná kapela. Na živo ale dokážou kluci zahrát tak, že to zaujme a většinu posluchačů i vyloženě baví. Stejně tak se tomu zdálo být i ve Zlíně. Pro mě to byl ve své podstatě vrchol večera.

Ale na antichristy Dark Funeral se šel podívat snad každý. I ti, co přijeli na koncert jenom kvůli Zonarii, zůstali v sále minimálně ze zvědavosti. Historie této kapely sahá do roku 1994 potažmo 93, ale na jejich kontě se nenachází žádné závratné množství desek, za to styl si udržují víceméně stále stejný. Jako vždy se předvedli ve svých kostýmech a se svými warpainty (bez nich si už Dark Funeral snad nikdo ani nedokáže představit), ale jejich show bych nehodnotila zrovna jako úžasnou či dokonalou, ale myslím, že tentokrát se předvedli lépe, než na festivale Brutal Assault 2009. Zazněly skladby jako „Stigmata" , „The End of Human Race”, „Angelus Exuro Pro Eternus”, či „The Arrival Of Satan's" nebo „Empire a Atrum Regina”. A na závěr vsadili na klipovku „My Funeral”. Pro většinu bylo pak poněkud roztrpčením, když se kapela trošku nečekaně odebrala do zákulisí a žádný přídavek se už nekonal. Možná bych od nich čekala víc, možná ne, těžko říct, jedou si svým stylem blackmetalistů, kteří jsou těžce nad věcí a ačkoliv jsou jejich vystoupení poměrně kvalitní, u mě jim pořád něco chybí.

Veronika             


http://www.carach-angren.nl/
http://www.nefarium.org/
http://www.zonaria.com/
http://www.darkfuneral.se/



Fotogalerie


CARACH ANGREN



NEFARIUM



ZONARIA



DARK FUNERAL


foto:
Veronika Hesounová, Adeel666


Vydáno: 11.04.2010
Přečteno: 5216x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09895 sekund.