RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TRICK OR TREAT - Tin Soldiers

Hlášku „trick or treat“ používaj malí američtí smradi, když si o tamějším tradičním svátku Halloween chtějí vyžebrat nějakou tu sladkost. Pro nás to ale znamená název kapely, která tak vtipně naznačuje svoji blízkost ke svým idolům HELLOWEEN. K dýním má samozřejmě blízko kde kdo, Italové TRICK OR TREAT ale mají svoji okatou náklonnost od počátku plánovanou, o čemž svědčí název jejich prvního mini-alba „Live Helloween Tribute“ z roku 2003. Není se co divit, páč zpěvák Alessandro Conti jako by z hlasivek Michaela Kiskeho vypadl a na scéně možná není barevně shodnějšího hrdla (především ve vibratech), než má on.

Jenže ono to všechno neskončilo u „HELLOWEEN tribute bandu“ a TOT se v roce 2006 rozhodli vydat svoji vlastní produkci. Deska „Evil Needs Candy Too“ nedopadla vůbec špatně a byla nádherným dárkem pro všechny milovníky melodického speedu. Samozřejmě to zase připomínalo hlavně „keeperský“ HELLOWEEN, ale všudypřítomná nadsázka (stačí se podívat jenom na obal alba a název písní) tomu dodala potřebnou odlehčenost, se kterou to všechno šlo úplně v pohodě strávit.

Dnes hodnocená fošna je druhým autorským počinem týhle party, která hudebně navazuje na povedenost předešlé desky, ačkoli už se bere o poznání vážněji, což je rozhodně ku škodě věci. Každopádně je tady jedna záležitost, která mně doslova vyrazila dech. Na albu totiž hostuje Michael Kiske!!! Po všech těch prohlášeních, jak ho metal (a ten dýňový přednostně) sere, se nakonec rozhodne zazpívat v kapele, která se nepokrytě hlásí k původním HELLOWEEN s Kiskem v sestavě a ke své tvorbě využívá nespočet shodných postupů?! Ne, tohle fakt nechápu a jednou bych to potřeboval od někoho vysvětlit. Nejlépe tak od Kiskeho psychiatra.

Jenže to nic nemění na tom, že Michaelovo hostování je celkem povedené a skladby, ve kterých se představil ("Hello Moon" a "Tears Against Your Smile"), jsou příjemné už jen z toho důvodu, že se nejedná o klasické spídové vypalovačky, ke kterým ho zas a znovu zneužívají např. pánové Sammet či Hansen. Dalším hostem na albu je také Michele Luppi z VISION DIVINE (skladba „Take Your Chance“).

Spídovou sekci zastupuje úvodní "Paper Dragon", "Elevator To The Sky", "Final Destination" a nejpovedenější "Freedom". Celkově se deska příjemně poslouchá a nikde se vyloženě nezadrhne, na druhou stranu těch impozantních nápadů (které byly občas ke slyšení na debutu) tady zase tolik není a kapela ke svému vyššímu žánrovém standardu bůhvíjakou přidanou hodnotu nedodává.

Je zajímavé sledovat recenzentské odsudky debutu "Evil Needs Candy Too", které jej (zcela neseznámeni se situací) považují za nehoráznou kopii dýní. Druhé album, které je objektivně (o chloupek) méně vydařené, se naopak dočkalo snad až nekritického obdivu. Obávám se, že jádro pudla nebude zakopáno nikde jinde, než v osobě Michaela Kiskeho, který jakoby svým hostováním posvětil činnost této italské kapely. A protože Kiskeho jméno má stále obrovskou sílu, hodně pisálků se tím pravděpodobně nechalo omámit a jejich pohled na TRICK OR TREAT se najednou zázračně otočil. Můj je pořád stejný.

Petr Štěpnička             


www.trickortreatband.com

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Intro/A Night in the Toyshop
2. Paper Dragon
3. Take Your Chance
4. Freedom
5. Hello Moon
6. Elevator to the Sky
7. Loser Song
8. Tears Against Your Smile
9. Final Destination
10. Tin Soldiers Pt. 1 (Instrumental)
11. Tin Soldiers Pt. 2

Sestava:
Alessandro Conti - zpěv
Guido Benedetti - kytara
Luca Cabri - kytara
Leone Villani Conte - baskytara
Nicola Tomei – bicí

Hosté:
Michael Kiske (5,8)
Michele Luppi (3)

Žánr: melodický speed/power/heavy metal
Rok vydání: 2009
Čas: 47:51
Label: Valery Records
Země: Itálie

Diskografie:
2006 - Evil Needs Candy Too
2009 - Tin Soldiers


Vydáno: 19.06.2010
Přečteno: 3773x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Debut výborný a...13. 05. 2020 18:19 htaedas
Prave vyslo nove...15. 07. 2016 18:41 Peto
díky za tuhle...22. 12. 2011 21:04 aldys
Zbytecna deska a...19. 06. 2010 8:52 adrian
Hlas je dobrý jde...19. 06. 2010 2:46 vnexe


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.47761 sekund.