RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




L.A. GUNS - Covered In Guns

Začali to v roce 1993 Guns n´Roses, když vydali album coververzí „The Spaghetti Incident?“ a od té doby, jako kdyby se s deskami plnými coverů roztrhl pytel. Helloween, Def Leppard, Six Feet Under, Vince Neil a teď L.A. Guns. A dokonce už podruhé. Poprvé před pěti lety vydali desku „Rips The Covers Off“, která obsahovala spíše klasiky ze sedmdesátých let. U „Covered In Guns“ tomu není jinak, ovšem dojde i na některá překvapení. Vesměs se ale jedná o věci, které parta kolem charismatického, ovšem lehce vlezlého zpěváka Phila Lewise, má ráda a na kterých vyrostla.

Úvodní „Pour Some Sugar On Me“ je vcelku logickou volbou. Ke stylu L.A. Guns má vcelku blízko a navíc Lewis na samém začátku osmdesátých let hrál v jedné kapele – Girl – s kytaristou Leppards Philem Collenem. L.A. Guns skladbu nijak neměnili, akorát refrén působí, po jejich vzoru, více frackovitěji, kalifornštěji. I druhá kissácká „Rock n´Roll All Nite“ je hraná se vší úctou k originálu a nepřináší zhola nic nového. Příjemná záležitost, nic víc. Trojka už skrývá překvapení. Lewis sáhl do repertoáru svých krajanů Buckcherry. Kapely o dekádu mladší a kapely, která se k L.A. Guns hlásí jako ke svým velkým vzorům. Jejich „Crazy Bitch“ má v podání L.A. Guns pořádný drive, který Buckcherry v posledních letech jaksi chybí. Navíc nejsem příznivce hlasu Joshuy Todda (Buckcherry), takže tahle verze u mě vyhrává.

Trochu horší je to s další „(Don´t Fear) The Reaper“ z pera kultovních Blue Öyster Cult. Tady se trochu vytratila ta snová post-hippie atmosféra a přestože je věc hraná dobře (což je u takové kapely jako L.A. Guns snad samozřejmost), nenabízí nic, kvůli čemu by člověk měl dát přednost této verzi před originálem. To HIM, kteří stejnou skladbu přehráli pro svůj debut „Greatest Lovesongs Vol. 666“, to bylo jiný kafe. Přichází další překvapení. „Check My Brain“ od Alice In Chains. S tím mám trochu problém. Stylově (ne v téhle věci) jsou mi bližší L.A. Guns než Alice In Chains, ovšem když poslouchám grunge, tak jej nechci slyšet s akcentem laku na vlasy a natupírovaných hřív.

O to milejší je mi „Cry Little Sister“, což je v podstatě skladba ze soundtracku k americkému hororu „The Lost Boys“. Věc neztrácí trochu hrůzný feeling a L.A. Guns jí dodávají tu sebedestruktivní pachuť streetrockové scény osmdesátých let. S „Just Between You And Me“ už jdeme do minulosti. Minimálně od toho okamžiku má deska „Covered In Guns“ zase smysl. Další „Rock n´Me“ Stevea Millera oblékli L.A. Guns do modernějšího kabátku, takže je pro současnost poslouchatelná.

Na řadě jsou další dvě překvapení. „Break My Stride“ od Matthewa Wildera je klasika popových diskoték osmdesátých let, které L.A. Guns dali pěkný rockový punc. A „Let It Rock“ od amerického rappera Kevina Rudolfa má v podání L.A. Guns obrovský hitový potenciál. Právě na tomto případě je vidět, jak některým popovým či hip-hopovým věcem sluší ostrá kytara. O tom třeba svědčí i spojení Slashe se zpěvačkou Black Eyes Peas Fergie. Poslední trojice - „Let There Be Rock“ (AC/DC), „I Love Rock n´Roll“ (The Arrows) a vánoční „Little St. Nick“ (The Beach Boys) už moc překvapení nenachystá. Minimálně „Let There Be Rock“ a „I Love Rock n´Roll“ jsou hrány podle originálu s minimálními přesahy.

„Covered In Guns“ se rozhodně špatně neposlouchá. Kvality podobně laděného díla „Tattoos And Tequila“ od Vince Neila sice nedosahuje, ale přesto to blbá deska není. Jenže... Uniká mi její smysl. L.A. Guns vydali podobnou kolekci před šesti lety a od té doby jen jednu autorskou desku - „Tales From The Strip“ (2005). Pět let tedy jsou bez řadovky. Že by došly nápady? Mnohem radši bych dnes poslouchal jejich autorskou sbírku. Proto sahám i k nižšímu bodování.

Jan Skala             


www.laguns.net

Seznam skladeb:
1. Pour Some Sugar On Me (Def Leppard)
2. Rock n´Roll All Nite (Kiss)
3. Crazy Bitch (Buckcherry)
4. (Don´t Fear) The Reaper (Blue Öyster Cult)
5. Check My Brain (Alice In Chains)
6. Cry Little Sister (Gerald McMann)
7. Just Between You And Me (April Wine)
8. Rock n´Me (Steve Miller Band)
9. Break My Stride (Matthew Wilder)
10. Let It Rock (Kevin Rudolf)
11. Let There Be Rock (AC/DC)
12. I Love Rock n´Roll (The Arrows)
13. Little St. Nick (The Beach Boys)

Sestava:
Phil Lewis – zpěv, kytara
Stacey Blades - kytara
Adam Hamilton - baskytara
Steve Riley – bicí

Rok vydání: 2010
Žánr: glam, hard rock
Čas: 48:22
Label: Deadline Music
Země: USA

Diskografie:
1988 - L.A. Guns
1989 - Cocked And Loaded
1991 - Hollywood Vampires
1994 - Vicious Circle
1996 - American Hardcore
1998 - Wasted
1999 - Shrinking Violet
2001 - Man In The Moon
2002 - Waking The Dead
2004 - Rips The Covers Off
2005 - Tales From The Strip
2010 – Covered In Guns


Vydáno: 15.07.2010
Přečteno: 3297x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13271 sekund.