Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEEP PURPLE - Rapture Of The Deep

Nedávno vyšlá deska a k ní následující turné, které našlo hned dvě zastávky v Brně a Liberci jasně ukázalo,že Deep Purple Ještě nepatří do starého železa. Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse a Don Airey. Všichni tito pánové tvoří v současné době sestavu Deep Purple a nutno přiznat, jde jim to opravdu dobře.
Záměrně se vyhnu spekulacím, zda se jedná o nejsilnější sestavu DP v její dlouhé historii a hned se podívám na „nové“ album.

Rapture Of The Deep je jedenácti písňové album plné přesně takové muziky jakou by fanoušci této legendy očekávali. Deep Purple už nemají potřebu zkoušet nové kousky a experimenty. Proč taky? Svého celosvětového úspěchu dosáhli tou svojí „párplovskou“ muzikou, podle níž se stali v hudebním světě velmi snadno identifikovatelní.

I když jsem v poslední době zaslechl spousty poznámek na téma: „Gillanovi to už nezpívá jako za mlada.“ A i když připustím, že je to dost možná pravda, přeci jen je letos tomuhle rockovému staříkovi 61let, nedám na Deep Purple dopustit. Rapture Of The Deep je opět jedna z vynikajících desek posledního roku, a i když už si dnes jen málokdo vychutnává nahrávky svých oblíbených kapel z vinylových desek a toho zvuku nahrávek ze 70tých let dnes těžko ještě nějaká kapela dosáhne, tahle placka alespoň pro mě jako by do těch „dávných dob“ patřila.

Co se týká rychlosti a rytmu písní, dá se říci že pro každého je tady něco. Klasické párplovské songy s chytlavým a snadno zapamatovatelným refrénem jako třeba Girls Like That nebo Wrong Man, pomalé a příjemné balady Clearly Quite Absurd nebo Before Time Began ale i pár těch pohodových skočných kousků jako např. Dont Let Go, MTV nebo Back To Back. Shrnuto a podtrženo, pokud čekáte že v této recenzi najdete něco negativního, tak se omlouvám za to že jste ztratili tolik času. Nic takového jsem ani napsat nemohl.

Tohle album bych mohl doporučit opravdu všem. Po všech stánkách dobře udělaná, pohodová a příjemná muzika, která myslí si nemůže nikomu škodit.

Standa             


www.deep-purple.com

Seznam skladeb:
1. Money Talks
2. Wrong Man
3. Girls Like That
4. Rapture Of The Deep
5. Clearly Quite Absurd
6. Don't Let Go
7. Back To Back
8. Kiss Tomorrow Goodbye
9. Junkyard Blues
10. Before Time Began

Rok vydání: 2005
Čas: 51:45


Vydáno: 02.05.2006
Přečteno: 4504x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10346 sekund.