RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PAPA ROACH - Time For Annihilation... On The Records And On The Road

Je zajímavé sledovat hudební dráhu kalifornské čtveřice Papa Roach. Před deseti lety patřili spolu s Linkin Park k největším objevům melodičtějšího křídla nu-metalu. Natočili desku „Infest“, kterou singl „Last Resort“ dovedl k trojnásobné platině. Následující „Lovehatetragedy“ už zaznamenalo o poznání menší úspěch, ovšem se třetí nahrávkou „Getting Away With Murder“ se platinový lesk na chvíli vrátil. Spolu se třetí deskou ale definitivně Papa Roach unikli ze škatulky nu-metal a dnes je jejich hudba považována za vysoce energický rock n´roll klasického kalifornského střihu. A nová deska „Time For Annihilation“ je jen potvrzením toho, že nu-metal je pro Papa Roach definitivně mrtvý styl. Svůj vliv na to později měla i skutečnost, že si je na svůj putovní festival Crüe Fest vybrali králové drsného rock n´rollu Mötley Crüe, kterým zpěvák Jacoby Shaddix hostoval i na posledním albu „Saints Of Los Angeles“ a se kterými je pojí věrné přátelské pouto.

Ona vlastně „Time For Annihilation“ až tak úplně novinka není. Ze čtrnácti skladeb je jich nových jen pět, zbytek je záznam z pěti loňských vystoupení, které Papa Roach absolvovali se svými krajany Shinedown. Devět živých skladeb shrnuje patnáctiletou kariéru této kapely, ovšem pochopitelně klade důraz na novější, rock n´rollovější tvář. Třemi kousky je zastoupena vysoce ceněná nahrávka „The Paramour Sessions“ a po dvou věcech novinková „Metamorphosis“, „Getting Away With Murder“ a vzpomínková „Infest“. Zcela bez povšimnutí tedy zůstal podivný funkrockový debut „Old Friends From Young Years“ a překvapivě i třetí deska „Lovehatetragedy“. Koncertu nechybí energie, což je patrné spíše v rychlejších peckách jako „To Be Loved“, kterou Papa Roach vtipně uvedli od Ramones vypůjčeným skandováním „hey hou, let´s go“. Nijak rušivě nepůsobí ani dva výlety do minulosti, kdy především někdejší hit „Last Resort“ svým živým nasazením oproti studiové podobě získal pořádnou šťávu.

A pět novinek? Stylově navazují na poslední album „Metamorphosis“ a na takové věci jako byla třeba „Hollywood Whore“. Úvodní „Burn“ zachrastí elektronikou a Shaddix frázuje podobně jako ve své nu-metalové éře, ovšem poté vypálí úderný refrén a skladba dostává jinou dimenzi. Druhá „One Track Mind“ je klasická frackovitá skladba, kterou by klidně mohli mít ve svém repertoáru právě Mötley Crüe. Aby také ne, když se na ní skladatelsky podílel James Michael, skladatelské to dvojče Nikkiho Sixxe a zpěvák jeho bočního projektu Sixx: A.M. Třetí v pořadí „Kick In The Teeth“ napřed připomene nejlepší léta Marilyna Mansona, do čehož se pak rozjede extra silný stadiónový refrén. „No Matter What“ zpočátku může působit jako unylá záležitost současné FM produkce, ale zase silný refrén ji katapultuje mezi nejlepší rockové balady letošního roku. Zase je zde cítit vliv Michaela, který se v posledních letech dere mezi nejzásadnější rockové skladatele, když kromě Crüe, Papa Roach, Sixx: A.M. spolupracoval i se Scorpions, Meat Loafem nebo Alanis Morissette. A poslední novinka „The Enemy“ je tradiční hitovka, na které Shaddix a spol. v poslední době mají čuch. Určitě na ní zaujmou zajímavě zaranžované kytary, které připomenou dokonce Iron Maiden.

Tak abychom to shrnuli. Živé nahrávky nepostrádají energii, mají solidní tah na bránu a jelikož se jedná o jakési best of, tak nepostrádají ani hitovou patinu. Pětice studiovek představuje zase rozhodně to lepší, co kdy Papa Roach natočili. I když se už Papa Roach nebudou nikdy prodávat tak jako v dobách „Infest“, mně se jejich nová tvář zamlouvá a to velice. Nezbývá tedy než se těšit na další plnohodnotnou studiovku.

Jan Skala             


www.paparoach.com

Seznam skladeb:
1. Burn
2. One Track Mind
3. Kick In The Teeth
4. No Matter What
5. The Enemy
6. Getting Away With Murder
7. To Be Loved
8. Lifeline
9. Scars
10. Hollywood Whore
11. Time Is Running Out
12. Forever
13. Between Angels And Insects 14. Last Resort

Sestava:
Jacoby Shadixx – zpěv
Jerry Horton - kytara
Tobin Esperance - baskytara
Tony Palermo - bicí

Rok vydání: 2010
Žánr: hard rock/metal
Čas: 60:16
Label: Eleven Seven Music
Země: USA

Diskografie:
1997 - Old Friends From Young Years
2000 - Infest
2002 - Lovehatetragedy
2004 - Getting Away With Murder
2006 - The Paramour Sessions
2009 - Metamorphosis
2010 – Time For Annihilation


Vydáno: 14.09.2010
Přečteno: 3271x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Katapult je už...21. 09. 2010 8:47 Venca
K tomu Katapultu...21. 09. 2010 6:42 Pepsi Stone
Říct o novince...20. 09. 2010 15:43 Ladislav
Ladislav: Tou...19. 09. 2010 21:01 Pepsi Stone
My by jsme si...19. 09. 2010 19:32 Ladislav


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09735 sekund.