RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



bulvární koutek

PEKLO TAKHLE ZNÍ

S nesmírně příjemnou záležitostí vyrukoval časopis Pařát, když jako přílohu svého 35. čísla vydal tributní placku DEBUSTROLu. Nechci ani domyslet, kolik úsilí, času a nervů musela tahle akce vyžrat, o to obdivuhodnější je fakt, že se vše povedlo dovést do úspěšného konce, který se navíc neprezentuje jako finanční honba, když je tohle luxusní CD i s časopisem k dostání za neuvěřitelně přijatelnou cenu.

Hold DEBUSTROLu vzdalo patnáct více i méně známých spolků našeho metalového undergroundu. Už jen z tohoto počtu je zřejmé, jaké kultovní (a na naše poměry vpravdě nebývalé) úcty se Kolinsova parta těší. Z logiky věci také vyplynulo, že zmíněná patnácka bude svým žánrovým zaměřením směřovat hodně do temnoty, takže kapely typu SALAMANDRA či RIMORTIS tady fakt nenajdeme. Největší měrou jsou zde tedy zastoupeny deathové smečky a stejně tak jsou v největší míře zastoupeny covery z legendárního debutu „Neuropatolog“ (plných 7 položek).

Účelem tohoto úvodníku není hodnotit kvalitu jednotlivých předělávek, ačkoli se dá ve zkratce říct, že nejzajímavěji dopadly ty, které originál překopaly opravdu osobitým a navýsost svébytným způsobem (především MASTURBACE a SUN.HAS.CANCER). Ne, účelem je poděkovat kolegům z Pařátu za tento nádherný počin a ačkoli byla deska nazvaná (po druhé písni z desky „Rwanda“) „Peklo takhle zní“, můžu je ubezpečit, že řadě metalových fanoušků tohle album zní jako pravá rajská hudba. Takže vřelé díky, pánové!

Pagan 6.9.2010

Pařát je vskutku už několik let tuzemskou špičkou mezi metalovými periodiky. Peklo takhle zní byl určitě vynikající nápad, osobně jsem ale ještě více přivítal reedici sedmnáct let staré klasiky od DISSOLVING OF PRODIGY „Echoes Of My Sadness“, která vyšla v květnovém vydání. Za to zase klukům děkuji já a doufám, že to není poslední vydaná nahrávka tohoto typu!!!

Václav Votruba 6.9.2010

vadder             



Vydáno: 06.09.2010
Přečteno: 3886x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12182 sekund.