ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SKOLD - Suck

Tim Skold je skutečně zajímavá osobnost. Poprvé se světu představil jako basista švédsko-americké glammetalové čtveřice Shotgun Messiah. Po odchodu vokalisty Zinnyho J. Zana se stal frontmanem a začal kapelu otáčet více do hardrockovějších nebo dokonce metalovějších vod. Když ze Shotgun Messiah odešel bubeník Stixx a basista Bobby Lycon, stal se Skold absolutním vládcem nad kapelou. Vědom si svého potenciálu začal s kytaristou Harry K. Codym a elektronickým mágem Ulfem „Cybersank“ Sandquistem pracovat na velkolepém projektu „Violent New Breed“. Přestože se tohle album stalo labutí písní Shotgun Messiah, je rozhodně nejpodařenějším dílkem kapely. Skold na něm konečně za pomoci elektroniky a industriálního lomozu zúročil svůj veškerý talent a skladby jako „Jihad“, „Monkey Needs“ nebo „I´m A Gun“ jsou dodnes kousky, které dokáží posluchači upálit palici.

I když „Violent New Breed“ u posluchačů ve své době propadla, ukázala Skoldovi cestu, jakou se bude v příštích letech ubírat. Nejprve natočil dvě vydařené sólovky „Skold“ a „Neverland“ a poté své síly spojil s německým industriálním guru Saschou Konietzkem v jeho projektu KMFDM, se kterým je spjat do dnešních dob. Zahostoval si i v industriálním projektu zpěváka Faster Pussycat Taimeho Downea The Newlydeads a nakonec se spřáhl s pošukem Marilynem Mansonem, kterému z kapely právě utekl basista Twiggy Ramirez. Skold se kolem roku 2005 stal jediným Mansonovým spoluhráčem, ovšem už o tři roky později z jeho kapely prchá. Opět spolupracuje s KMFDM a pouští do světa sólovku „Suck“, kterou má následovat další „Anomie“.

Jaká tedy „Suck“ je? Asi takhle, pokud se vám líbí zmínění KMFDM a „Violent New Breed“ od Shotgun Messiah, rozhodně nebudete zklamaní. Oproti KMFDM je „Suck“ více přístupná širšímu spektru posluchačů, oproti Shotgun Messiah je zase více temná a ne tak rockově orientovaná. Otázkou ovšem je, zda „Suck“ brát jako řadový počin. Skold jej sice tak prezentuje, ovšem na desce je ve výsledku pouhá čtveřice skladeb. Titulní „Suck“, což je jakýsi pilotní singl desky, který v sobě nese všechny atributy Skoldovy tvorby a industriální muziky celkově. Má potřebný tah, dusavý spodek a pěkně nabroušené kytary. „I Will Not Forget“ je pro osobně největší hit desky, kdy se nejvíce ozývá Skoldova hardrocková minulost a kde prim hraje uhrančivá melodie. Divoká „A Dark Star“ sice začíná trochu jako neškodná temná věcička, ale v polovině se zlomí do pekelného black metalového tempa. A závěrečná „Bullets Ricochet“? Slušná industriální věc, která rovněž splňuje všechna potřebná kritéria.

Když jsem zmínil, že na desce jsou ve výsledku jen čtyři skladby, dlužno dodat, že další čtyři jsou remixy titulní věci. Z nich mi nejzajímavější přijde hned ten první – "16Volt Remix". Ale i bez něj bych se obešel a raději bych dal přednost dalším novým věcem, kterých Skold při svém talentu a píli rozhodně nemá málo. No nic. Je sice pravda, že na poslech takového druhu muziky musí být nálada, ovšem když se do ní dostanete, tak vás „Suck“ rozhodně nezklame.

Jan Skala             


www.skold.com

Seznam skladeb:
1. Suck
2. Suck - Suck and Mop Up - 16Volt Remix
3. Suck - Down On Your Knees - Front Line Assembly Remix
4. Suck - Gag it and Tag it - Combichrist Remix
5. Suck - My Glock - Bitteren Ende Remix
6. I Will Not Forget
7. A Dark Star
8. Bullets Ricochet

Sestava:
Tim Skold - všechno

Rok vydání: 2011
Čas: 38:12
Label: Metropolis Records
Země: Švédsko/USA
Žánr: industrial rock

Diskografie:

sólově:
1996 - Skold
1996 - Neverland
2002 - Dead God
2011 – Suck

s Kingpin:
1988 - Welcome To Bop City

se Shotgun Messiah:
1989 - Shotgun Messiah
1991 - Second Coming
1993 - Violent New Breed

s KMFDM:
1997 - Symbols
1998 - Megalomaniac
1999 - Adios
2002 - Boots
2002 - Attak
2009 - Blitz

s MDFMK:
2000 - MDFMK

s Marilyn Manson:
2003 - The Golden Age Of Grotesque
2007 - Eat Me Drink Me

se Skold vs. KMFDM:
2009 - Skold vs. KMFDM


Vydáno: 09.02.2011
Přečteno: 3126x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
"Suck" je jenom...9. 02. 2011 15:26 Jakubisko


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09272 sekund.