RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TORA TORA - Revolution Day

Ty Tora Tora snad znám, říkám si, když na mě v přehledu novinek vykouklo album „Revolution Day“ od této kapely. Po kratším pátrání v paměti je jasno. To je ta kapela, která koncem osmdesátých let těžila z boomu hairmetalu a měla to štěstí jako další kapely podobného ražení typu Cats In Boots, Wildside, Vow Wow, I Napoleon, Lone Justice a řada dalších, že se pár jejich skladeb dostalo na MTV. Nic víc, nic míň. Proč taky. Hudebně tahle kapela nikdy příliš zajímavá nebyla, s hvězdami typu Mötley Crüe, Poison, Cinderella nebo Ratt se nikdy rovnat nemohla. Ale což, až tak blbé to taky nebylo, aby člověk nad jejich deskou hned lámal hůl.

Pár informací k novému albu. I když „Revolution Day“ papírově vychází v únoru 2011, není to žádná nová nahrávka. Tora Tora totiž postihlo to, co několik jejich souputníků jako třeba Vain (ti jsou asi nejznámější, protože byli rozhodně nejlepší), Felony, Gynger Lynn, Sweet Sybill nebo Shake City. Vydavatelská firma, která ve snaze udělat z Tora Tora (asi díky jejich účesům) nové Poison najednou zjistila, že víc letí bradky a kostkované košile ze Seattlu, pustila kapelu k vodě. A bylo jim úplně jedno, že mají zrovna roztočenou desku. Utnula peníze a skladby putovaly do šuplíku. A někdo, možná ten, kdo v roce 1994 rozhodl o zastavení nahrávacího procesu, měl ten nápad, že letošní únor je nejideálnější měsíc k tomu, aby se „Revolution Day“ oprášila.

No nevím. Jsem k takovým aktivitám skeptický. Jako příklad postačí třeba Vain s jejich „All Those Strangers“. Tuhle kapelu mám vyloženě rád. Jenže když loni „All Those Strangers“ po dvaceti letech vyšla, už mě neoslovila tak, jako když jsem si ji pokoutně sehnal koncem devadesátých let v samizdatové podobě. Podobný problém mám s dalšími alby. Čili i s „Revolution Day“. A to předesílám, že jsem Tora Tora neměl nikdy tak rád jako kapelu Davyho Vaina.

Dnes, jak každý dobře ví, je doba, kdy se hair metal vrací s obrovskou silou. Vznikají nové kapely typu (když pominu vlajkonoše Crashdïet, což už jsou dneska klasici) Reckless Love, Billion Dollar Babies, Crazy Lixx, Vains Of Jenna, Skill In Veins nebo King Lizard a každá z nich dnešnímu posluchači toho řekne rozhodně víc než oprášená, sedmnáct let stará záležitost od Tora Tora, která se tváří jako novinka. I když nic proti ní. Najde se tu i několik slušných věcí jako třeba hitová „Shelter From The Rain“ nebo ostrá „Little Texas“, ovšem ve výsledku (když k tomu připočtu neprůbojný, době vzniku poplatný zvuk) je „Revolution Day“ vcelku zbytečná deska. Aktivním pamětníkům začátku devadesátých let možná udělá radost, já bych si ji pustil tak zhruba jednou za rok, kdy už budu hodinu bezradně zírat na poličku s CD a přemýšlet, čím vyplním nudné nedělní odpoledne, kdy v televizi nic nedávají, všechny dobré desky jste už slyšeli a zbytek rodiny se radši s nikým nebaví, protože zítra bude pondělí a musí se do práce...

Jen velice stručně k hodnocení. Takových alb na přelomu osmdesátých a devadesátých let vycházely mraky. Ani tehdy by deska nebyla ničím výjimečná. Ale tenkrát bych to viděl tak na lepší průměr. Dneska je to bohužel už pod „pětkou“.

Jan Skala             


www.myspace.com/toratoraband

Seznam skladeb:
1. Memphis Soul
2. Candle In The Stone
3. Rescue Me
4. Shelter From The Rain
5. Out Of The Storm
6. Me and You
7. Blues Come Home To You
8. Mississippi Voodoo Child
9. Revolution Day
10. Livin A World Away
11. Little Texas
12. Time And The Tide

Sestava:
Anthony Corder - zpěv, kytara
Keith Douglas - kytara
Patrick Francis - baskytara
John Patterson - bicí

Rok vydání: 2011
Rok nahrání: 1994
Čas:
Label: FNA Records
Země: USA
Žánr: glam/hard rock

Diskografie:
1989 - Surprise Attack
1991 - Wild America
2011 - Revolution Day


Vydáno: 23.03.2011
Přečteno: 2925x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Všimli jste,že na...11. 06. 2011 13:42 Jirka Čáp


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09227 sekund.