RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



ankety

NEJLEPŠÍ ALBA OSMDESÁTÝCH LET PODLE REDAKTORŮ METAL FOREVER - Václav Votruba

Osmdesátky byly zvláštní dobou. Jednak se rodily naprosté disko zrůdnosti, na druhou stranu ale vystrčil své drápy pořádně drsný metal. Tak či tak, perfektních desek se urodilo mnoho. Některé trendové, některé novátorské, některé archaické, avšak dobré.






1. METALLICA – Masters Of Puppets (1986)
Co k tomu říct? Nic, protože „Masters Of Puppets“ slyšel každý, kdo k metalové muzice nebo celkově rockové byť jen přičuchl. Nahrávka, která nemá obdoby. Dodnes.


2. WHITESNAKE – 1987 (1987)
David Coverdale vyhodil staré struktury a přibral mladé dravce. Z dnešního pohledu geniální tah. „1987“ je dechberoucí kolekce hitů, kterým dominuje úvodní monstršleha „Still Of The Night“ s jedním z nejkrásnějších vyvrcholení v dějinách muziky. Nejdokonalejší příklad takzvaného hair metalu.

3. BLACK SABBATH – Seventh Star (1986)
BLACK SABBATH a Glenn Hughes? Ještě dnes kroutím hlavou, co to tehdy Tonyho Iommiho napadlo. Respektive, jak na tak geniální kombinaci přišel. „Seventh Star“ není obecně považována za elitu diskografie BLACK SABBATH. Pro mě je to ale to nejlepší, co kapela po odchodu Ozzyho udělala. Moderní, avšak bez ústupků. Famózní album, které mohu poslouchat neustále.

4. HELLOWEEN - Keeper Of The Seven Keys Part I. (1987)
Nejlepší heavy album všech dob. Učebnice metalu, ze které dodnes mnoho spolků čerpá, ale málokdo se jí dokáže alespoň přiblížit. Deska, která dala na prdel i IRON MAIDEN. Jejich trůn na HELLOWEEN čekal, Němci toho však nevyužili... Jejich blbost.

5. BLACK SABBATH – Heaven & Hell (1980)
Nejklasičtější album „post-Ozzy“ kariéry BLACK SABBATH. Titulní flák je pro mě dodnes nejmocnější skladbou. Monument s božským zpěvem. Tady se psaly dějiny...


6. DEATH – Leprosy (1988)
Oproti debutu „Scream Bloody Gore“ obrovský posun vpřed. Chuck Schuldiner ubral na rychlosti a více si vyhrál se strukturou skladeb. Výsledkem bylo album, které dalo jasně najevo, že se budou dít veliké věci. Pro některé fanoušky vrchol diskografie DEATH.

7. HEART – Heart (1985)
Stejný příklad jako „1987“ od WHITESNAKE. Akorát v ženském vydání. Hit za hitem, geniální zpěvačka, radost ze života. Vsadím boty, že budete znát skoro všechny skladby. Nejspíš ale nebudete vědět, od koho to vlastně je...

8. BLACK SABBATH – Born Again (1983)
A ještě jednou BLACK SABBATH. Sorry, ale jinak to nejde. Nahrávka s neskutečně zlou a zatuchlou atmosféru. Deska, která může přivodit deprese. Deska, vedle které jsou VENOM jen obyčejní šašci. Tohle je první black metalové dílo. Ne, prdel si nedělám!

9. JOHN LENNON AND YOKO ONO – Double Fantasy (1980)
John Lennon chytil před smrtí druhý dech. Skvostná „Double Fantasy“ je toho jasným důkazem. Jedna skladba lepší než druhá. A platí to i o věcech Yoko Ono. Příjemná, zamilovaná, nostalgická... Miluji „Double Fantasy“!!!

10. CHERIE AND MARIE CURRIE – Messin´ With The Boys (1980)
Zapomeňte na RUNAWAYS. Z dnešního pohledu se dá tato kapela brát snad jen tak, že nám poskytla Litu Ford a Joan Jett. Na původní zpěvačku Cherie Currie se bohužel už zapomnělo. Přitom tato blonďatá kráska vydala v roce 1980 se svojí sestrou Marií naprosto skvělou sólovou desku. Desku, která nabízí jeden hit za druhým. Žádné jednoduché popěvky, nýbrž promyšlená muzika se silnými vokály. Vzrušující záležitost a zároveň možná nejutajenější klenot v dějinách rocku.

Venca Votruba             



Vydáno: 04.07.2011
Přečteno: 4419x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Štěpáne, pokud...27. 07. 2011 11:18 Savapip
Štěpáne, ono by...27. 07. 2011 11:00 Venca Votruba
Pokud zde chybí...27. 07. 2011 8:58 Štěpán Šimek
ugh ...konecne si...9. 07. 2011 18:08 rosi
Všechno klasiky....9. 07. 2011 15:31 Mirek Med


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13425 sekund.