ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



Filmový blog

SERIÁLOVÉ HODY

Občas není od věci dát si od muziky malinko voraz, a tak po delší době otvíráme naše filmové okénko, ve kterém se budeme tentokrát věnovat nejaktuálnější seriálové tvorbě. Září je totiž obdobím, kdy startují či právě finišují další řady úspěšných příběhů na pokračování. Na paškál si vezmeme téměř výhradně ty z americké provenience, neboť tuzemská produkce se v tomto ohledu nachází na velice bídné úrovni. Jednu sérii přesto zmínit musím...

...a to i přesto, že se nejedná o tradiční seriál, nýbrž o subžánr zvaný reality-TV. Jde o kuchařskou show Zdeňka Pohlreicha a pořad "Ano, šéfe!", který 1. září rozjel svoji čtvrtou řadu, přestože Pohlreich toho měl po té třetí už plnou zástěru. Jenže divácký ohlas byl natolik ohromující, že se po roce prostě musel vrátit zpět. A první díl potvrdil, že Zdeňkovi tato pauza jenom prospěla, páč se opět hodil do nervní pohody (která mu na konci minulé řady evidentně došla), srší opět jednu originální hlášku za druhou, jež doprovází ještě rychlejší kadencí sprostých slov, které zvukař ve střižně jen stěží stíhá vypípávat. Zásadní ovšem je, že Pohlreich i přes ony vulgarismy míří přímo k meritu věci a dokáže z celku (doslova geniálním způsobem!) vypíchnout ty nejzásadnější detaily. Takže je to rozhodně lepší, než když se někdo snaží mluvit striktně spisovně, ale jeho myšlenky stojí stejně za vyližprdel. Zkrátka, tohle se Primě povedlo a díky objevu Zdeňka Pohlreicha neexistuje tahle stanice zbytečně.

Nyní ale přejděme do Ameriky. Budu se snažit zmínit pouze ty série, které mám tzv. načuměné a jejichž kvalitu považuji za dobrou až extrémně vysokou (pokud se tedy nedočtete nic např. o Dexterovi, je to jenom proto, že mě od třetí série přestal bavit a jeho další díly nesleduji). V září finišuje osmá a bohužel poslední řada seriálu "Entourage" ("Vincentův svět"), jenž se pohybuje v prostředí hollywoodské smetánky a je mimořádný (mimo jiné) tím, že v něm některé z největších hvězd hrají sami sebe. Dá se tak paradoxně říct, že kdo není příliš slavný, hraje zde někoho jiného. Ovšem právě tento seriál z původně málo známých herců udělal (zejména tedy v Americe) opravdové hvězdy. Zmíním např. mého favorita Jeremy Pivena, který zde hraje (zdánlivě) bezskurpulózního agenta. Jeho herecké kreace jsou naprosto bravurní a zdaleka zastiňují všechny ostatní, čehož důkazem je několik cen Emmy, neboli nejprestižnějšího televizního ocenění, které může seriálový herec dostat.

Tento měsíc rovněž finišuje čtvrtá řada navýsost zajímavého a především originálního projektu "Breaking Bad" ("Perníkový táta"), přičemž příští rok je nahlášena série závěrečná, jež definitivně uzavře osudy profesora chemie, kterého diagnóza rakoviny dohnala až k výrobě jedné inkriminované drogy (metamfetaminu). Končí i druhá řada hořce komediálního seriálu "The Big C", jehož základní premisa stojí shodou okolností opět na diagnóze smrtelné nemoci. V hlavní roli se prezentuje úžasná Laura Linney, jíž zjištění melanomu nakopne k činnostem, na které by se dříve zdráhala byť jen pomyslet. Kouzelný seriál, v němž moudré úsloví "žij každý den tak, jako by byl tvůj poslední" nabývá své doslovné intenzity.

Dále pojedeme už pouze telegraficky. Tento nebo některý z následujících měsíců začínají další řady úžasných komediálních sérií, jako je "Archer" (III. série), "Community" (III. série), "Franklin & Bash" (II. série), "Happy Endings" (II. série), "It's Always Sunny in Philadelphia" (VII. série), "Misfits" (III. série), "Chuck" (V. série), "The Big Bang Theory" ("Teorie velkého třesku") (V. série), "How I Met Your Mother" ("Jak jsem poznal vaši matku") (VII. série) a samozřejmě nesmrtelné animované klasiky "Simpsonovi" (XXIII. série) a "Městečko South Park" (druhá polovina XV. série). Perly najdeme i v dalších žánrech, za všechny uvádím kriminální/drama seriál "The Killing", jenž se letos uvedl skvělou první sérií. Bohužel některé z obdobně bravurních kousků byly kvůli finančním škrtům zrušeny, jako to postihlo např. vynikajicí krimi sérii "The Chicago Code". Tak vám alespoň doporučuji stáhnutí jeho jediné řady.

Všechny odkazy směřují k Česko-Slovenské filmové databázi (www.csfd.cz)

Petr Štěpnička             



Vydáno: 08.09.2011
Přečteno: 5151x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Stalo sa.. :)...8. 09. 2011 21:09 Soichiro Honda
Opravdu jsem...8. 09. 2011 20:58 Pagan
Osobné dovody? OK...8. 09. 2011 20:46 Soichiro Honda
Smazáno z...8. 09. 2011 20:27 Pagan
Pagan?? Kam zmizla...8. 09. 2011 20:22 Soichiro Honda


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10081 sekund.