ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MINIRECENZE: Liveevil, Fall A Prey, Snail, Souldrainer

FALL A PREY - Atheist
Vlna znovuzrozeného thrashe se v posledních letech dotkla také České republiky. Jako po dešti zde vyrostlo několik nových kapel, které se rozhodly pro kulometná tempa, štěkavý zpěv, pískající sóla. FALL A PREY jsou jedněmi z nich. Nesázejí ale ani tak na rychlost, jako spíše na střední tempa a výraznější melodie. Přesně tak, jak to mám rád. Nutno podotknout, že tentokrát mi ale nějaká výraznější palba schází. Kluci se pohybují ve svých mantinelech, odkud jen tak nikam odskočit nehodlají. Deska díky tomu zní soudržně, ale vytrácí se jakýkoliv moment překvapení. Celkově mám pocit, že by to chtělo větší jiskru, ale to je tak asi jediné, co mohu FALL A PREY vytknout. Jejich debut „Atheist“ mě baví. Má nápady, je zahraný přesvědčivě a thrashové ucho pohladí. Snad jen bubeník by mohl znít více přesvědčivě, ale to už je vyloženě hnidopišství. Takže, pokud máte rádi thrash, nečekáte žádné novinky, „Atheist“ si poslechněte. A abych nezapomněl, nahrávka je oblečena do moc pěkného digipacku.

SOULDRAINER - Heaven´s Gate
HYPOCRISY! To je zaručeně to první, co vás napadne, když si pustíte novinku švédských SOULDRAINER nazvanou „Heaven´s Gate“. Jasně, není úplně optimální, když má člověk při poslechu pocit, že mu v přehrávači rotuje úplně jiná kapela, než která je pod nahrávkou podepsaná, ale v tomto případě mi to nevadí. Materiál na „Heaven´s Gate“ je totiž natolik kvalitní, že posluchače čapne hned na začátku a po celou hrací dobu ho nepustí. SOULDRAINER se vyžívají v pomalejších tempech, silných, klasicky severských melodiích, perfektně využitých kláves, které jsou použity jemně, přičemž ale máte pocit, že hrají hlavní roli. No a samozřejmě v pořádně natlakovaných vokálech. Přesně jako HYPOCRISY. Poslechněte si třeba „Alien Terror“. Až moc troufalá kopírka? Ale co, hlavně když to hraje. A že to hraje velice dobře!

SNAIL - Hypersensitivity
Plzeňští SNAIL se po tuzemské scéně pohybují už nějaký ten pátek. Nejspíš kvůli tomu jsem od jejich novinky „Hypersensitivity“ čekal daleko více, než jsem nakonec dostal. Kluci mrskají crossover, který se tu hrál už někdy na konci minulého tisíciletí. Zatímco tehdy to ale znělo svěže, dnes už je ve vzduchu cítit menší zatuchlina. Možná by tomu pomohl agresivnější zvuk. Ten, kterým se SNAIL na své desce prezentují, zní sice dobře, ale chybí mu větší koule. Jako by se produkce bála ukázat zoubky. Na druhou stranu, chválím snahu skladby občas obohatit o různé netypické zvuky, které zní decentně, ale své místo ve struktuře songů mají. „Hypersensitivity“ je na tom stejně jako obal - nevýrazně, nekousavě, bez přehnaných ambicí. Deska, která zní kvalitně, jenomže prosviští a bohužel nic nezanechá...

LIVEEVIL - 3 Altering
Petr Staněk umí napsat dobré skladby. To není žádné tajemství. A fanoušky o tom přesvědčil i tentokrát, na novince „3 Altering“ jeho kapely LIVEEVIL. Kapela na ní víceméně pokračuje v tom, co odstartovala svým velmi povedeným debutem „ArctAngel“ - jednoduché metalové vypalovačky s vkusně zaaranžovanou elektronikou. Pokud se vám líbí například takoví PAIN, určitě se zamilujete i do LIVE EVIL. Je fajn, že Petr Staněk po odchodu ze SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY nezatrpknul a místo toho se naplno pustit do nového projektu, který má už nějaký ten pátek své místo na tuzemské scéně. Ale abych jenom nechválil, „3 Altering“ u mě jeden vroubek má. Deska zní ke konci stále více monotónně, což samozřejmě dobře není. Možná je to tím, že tentokrát chybí opravdu vyložený hit, který posluchače strhne. Oproti svým předchůdcům má ale deska jednoznačně nejdokonalejší aranže a celkově zvuk, který šlape jako hodinky a patří k jasnému nadstandardu naší scény. Spolu s MINORITY SOUND vlajková kapela české elektrometalové scény.

Venca Votruba             


FALL A PREY
Rok vydání: 2011
Styl: thrash metal
Země: ČR


SOULDRAINER
Rok vydání: 2011
Styl: Hypocrisy metal
Země: Švédsko


SNAIL
Rok vydání: 2012
Styl: crossover
Země: ČR


LIVEEVIL
Rok vydání: 2012
Styl: elektrometal
Země: ČR


Vydáno: 31.08.2012
Přečteno: 3529x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09057 sekund.