DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



ankety

Redaktorská bilance roku 2012 (František Šafr)

Rok 2012 znamenal pro tvrdou hudbu skutečně moc. Mnoho kapel slavilo výročí a navíc se také povedlo několik věcí, které se nestávají každý den. Nechtěl jsem moc přemýšlet a rozhodoval jsem se rychle a bez dlouhého přemýšlení jsem vybral to, co ve mně zanechalo ten největší zážitek. Takhle ro(c)k 2012 vidím já.




DESKA ROKU:
1) UNISONIC - Unisonic
Na tento moment jsem čekal jako na smilování. Michael Kiske se vrátil a s kapelou natočili album, které mě posadilo na zadek. Přestože se nejedná o záplavu speed a power metalových skladeb, tak se skvěle poslouchá a není zde skladba, která by nebyla skvělá.

2) SABATON - Carolus Rex
Kapelu Sabaton jsem nikdy moc nemusel, ale poslední album mě přesvědčilo o tom, že ji musím brát velmi vážně. Takhle vymakané album nemá ani nová placka Manowar a to už je co říct. Pro mě obrovské překvapení roku!

3) KISSIN DYNAMITE - Money, Sex And Power
Tuto kapelku beru jako naprosto jistotu. Každé její album mě vždy mile potěšilo, neboť se opět objeví nová záplava skvělých písní, které dávají vzpomenout na zlatou éru 80.let. Pro mě jsou právě tito mladíci nástupci heavy metalových legend.

4) SAGITTARI - Albert Fish
Tuzemská speed metalová jednička vydala své druhé album a potvrdila, že moc dobře ví, co dělá. Výkony všech hudebníků jsou perfektní a album se skvěle poslouchá.


5) FREEDOM CALL - Land Of The Crimson Dawn
Freedom Call se vrátili ke své optimistické náladě a vydala album, které musí potěšit každého milovníka melodického metalu. Dostanete smršť mnoha melodických pecek, které se vám zaryjí pod kůži.


DOMÁCÍ SKLADBA ROKU:
1) SAGITTARI - Jedovaté řeky
2) KOMUNÁL - Interview s Bohem
3) ALKEHOL - Pirátská
4) HARLEJ - Vlk samotář
5) TURBO - Mléčná dráha

ZAHRANIČNÍ SKLADBA ROKU:
1) UNISONIC - Unisonic
2) SABATON - 1648
3) SABATON - A Lifetime Of War
4) KISSIN DYNAMITE - Six Feet Under
5) MANOWAR - El Gringo

KONCERT ROKU:
1) MASTERS OF ROCK (Unisonic, Sabaton, Kissin Dynamite)
Masters Of Rock je prostě festival č.1. Kdo na něj nepřišel, tak je mi ho osobně moc líto, neboť kapely jako UNISONIC, SABATON či KISSIN DYNAMITE podali tak perfektní výkon, že jsem měl husí kůži ještě hodně dlouho po odjezdu domů!

2) ARAKAIN, Praha
Arakain oslavil 30.let na scéně opravdu velkolepě a já si moc užil. Arakain je v neuvěřitelné formě a je to jednoduše nejprofesionálnější metalová kapela u nás.

3) ALKEHOL, Plzeň Alkehol také slavil výročí a jejich koncert v Plzni jsem si tedy nemohl nechat ujít. Tato banda naservírovala skvělou show, na kterou budu hodně dlouho vzpomínat. A radím vám - kdo si chce pořádně užít koncert a zapomenout na nějaká trápení, vyražte na Alkehol!

4) ALEŠ BRICHTA - Arakain Memorial Tour, Plzeň
Aleš Brichta s bývalými hráči kapely Arakain vyrazil na turné, a přestože nebyl ve formě, tak jsem z koncertu v Plzni cítil neskutečnou nostalgii a slyšet Aleše Brichtu zpívat legendární arakainovské pecky - to je zážitek k nezaplacení! Díky Aleši.

5) OLYMPIC, Praha
Olympic slaví 50.let, ale není to na něm absolutně znát. Koncert probíhal skvěle, Petr Janda řádil jako za mlada a orchestr dodal některým skladbám novou tvář. Jen škoda absence více hostů. Snad na 60.výročí. :-)

POTĚŠĚNÍ ROKU:
1) UNISONIC
Michael Kiske a Kai Hansen společně v nové rock-metalové kapele. Co si přát víc? :-)

2) SABATON
Kapela za tento rok udělala mnoho práce k tomu, aby se vypracovala k ještě lepší popularitě a jak jsem tuto kapelu dříve nemusel, tak po její nové desce a výkonu na festivalu Masters Of Rock, jsem další její velký fanoušek.

3) JAN TOUŽIMSKÝ (ARAKAIN)
Ač jsem zarytý fanoušek Arakainu v čele s Alešem Brichtou, tak Honza je takový sympaťák s hlasem jako zvon, že to nejde ho nemít rád. :-) Doufám, že to kapele vydrží s Honzou v čele ještě hodně dlouho. Má našlápnuto parádně.

4) ALEŠ BRICHTA - ARAKAIN MEMORIAL
Přestože z toho cítím obrovskou touhu po penězích a zviditelnění, tak jsem si koncert k s bývalými členy Arakainu moc užil a bylo něco neuvěřitelného. :-)

5) AVANTASIA
Tobias Sammet oznámil, že se natáčí nové pokračování Avantasie. Bude velkolepější, epičtější a lepší, než cokoli předtím! Neskutečně se těším.

ZKLAMÁNÍ ROKU:
1) KREYSON
Ladislav Křížek nasliboval a udělal s Kreysonem okolo nového alba promo akce, vydal singl, merchandise apod. Nakonec se fanouškům sdělí, že nic nebude. To neberu.

2) STRATOVARIUS
Kapela se snaží, ale Timo Tolkki citelně schází. A Timo Kotipelto už také tolik neexceluje (na Masters Of Rock zpíval otřesně). Navíc nový singl z připravovaného alba nezní příliš dobře.

3) NIGHTWISH
Chování členů kapely k Anette mě celkem dostalo. Téměř stejný scénář jako při vyhazovu Tarji. Chudáci holky.

4) OLYMPIC
Kapela slaví neuvěřitelných !50! let a na turné si nepozve skoro žádného hosta. Proč? Byla to škoda. Jinak jsem si ale výroční koncert v O2 Aréně skutečně užil.

5) CITRON
Stanislav Hranický je stále ve vážném stavu a vůbec se neví, zda ještě bude s kapelou spolupracovat. Stando, drž se! Zvládni to! Bez Tebe Citron skutečně není Citronem!

František Šafr             



Vydáno: 23.01.2013
Přečteno: 4755x




počet příspěvků: 19

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Takže z toho...5. 02. 2013 17:52 Bubák
propočty co tu...5. 02. 2013 9:28 Crust
do tohoKdyž půjdete...4. 02. 2013 19:47 čéééšííí
Celý je to blbost,...4. 02. 2013 19:30 Bubák
elpi: No věř...3. 02. 2013 20:50 Ray


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14465 sekund.