RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ADLER - Back From The Dead

Steven Adler žije! Bývalý bubeník Guns n´Roses, jehož proslavily spíše drogové eskapády, než samotné hraní, působil od začátku devadesátých let, kdy právě v době příprav "Use Your Illusion" kvůli drogám vyletěl od Gánů, takřka neviditelným dojmem. Jeho projekt Adler´s Appetite, se kterým zhruba před osmi lety začal objíždět americké kluby s repertoárem starých Guns, skončil po jednom EP, a říkalo se, že Adler je zpátky na drogách. Taky byl. Ty jej málem připravily o život, jedna z mrtvic, které kvůli heroinu prodělal, mu paralyzovala část obličeje a částečně připravila o řeč. Ovšem, jak to vypadá, poslední léčení v roce 2009 bylo už snad konečně úspěšné a Adler překypuje v současné době aktivitou. Kromě toho, že neustále nabádá své zbylé čtyři spoluhráče z dob "Appetite For Destruction" k reunionu původních Guns n´Roses (což vehementně odmítá zejména Axl Rose), postavil si vlastní kapelu, která nese jeho jméno.

A právě s ní vydává debutové album, které nese příznačný název "Back From The Dead" (Zmrtvýchvstání). Adler se obklopil vcelku neznámými muzikanty, kteří ovšem, soudě podle výsledku, nejsou žádnými ořezávátky. Začátek je takřka strhující. Plnokrevný rock n´roll v úvodní věci "Back From The Dead" bouří přesně jako za časů "Appetite For Destruction", kytarista Lonny Paul pálí jeden riff za druhým, stejně jako svého času Slash a zpěvák Jacob Bunton má pro daný styl přesně ten vhodný hlas. Mísí v sobě Axla, Joshe Todda z Buckcherry a Steven Tylera. Dvojka "Own Worst Enemy" a následující "Another Version Of The Truth" nepolevují v pekelném tempu a rock n´rollová jízda neustává ani v pravděpodobně největším hitu alba a pilotním singlu "The One That You Hated".

Pak přichází překvapení a s ním první z hostů. V nezvykle moderně znějící kompozici "Good To Be Bad" se totiž kytary zhostil John 5 (ex-Marilyn Manson, Rob Zombie, Two), který skladbu prodchnul až odlidštěnými sóly a vyhrávkami. Druhý z hostů, Adlerův někdejší kumpán z GN´R Slash, si zase zahrál v tradičněji znějící baladě "Just Don´t Ask", kde v závěru doslova exceluje s kytarovým sólem. Jenže bohužel po téhle skladbě jako by deska začala ztrácet trochu dech. "Blown Away" postrádá vzrušující momenty předchozích skladeb a baladická "Waterfall" nepatří také mezi zrovna nejzapamatovatelnější věci. "Habit" opět vycení zuby a potěší výtečným refrénem, jenže další balada "Your Diamonds" už (pravděpodobně nejslabší věc alba) svým naprosto neoriginálním a dalo by se říct až hloupým refrénem evokuje všechny ty jednohitové zázraky z konce osmdesátých let. Naštěstí závěrečná "Dead Wrong" je zase pořádným nátěrovým kusem syrového masa.

Adler před vydáním desky říkal, že tím Axlovi a novým Guns n´Roses rozhodně natrhne prdel. Vyhlašoval také, že "Back From The Dead" bude nová "Appetite For Destruction". Nic z toho se nestalo. Axl je samozřejmě o level výše a o trhání prdelí se tedy mluvit nedá. Že by vyšla druhá "Appetite For Destruction" je taky věc prakticky nemožná. Přesto je "Back From The Dead" vynikající rock n´rollová deska.

Jan Skala             


www.adlerrocks.com

You Tube ukázka - The One That You Hated

Seznam skladeb:
1. Back From The Dead
2. Own Worst Enemy
3. Another Version Of The Truth
4. The One That You Hated
5. Good To Be Bad
6. Just Don´t Ask
7. Blown Away
8. Waterfall
9. Habit
10. Your Diamonds
11. Dead Wrong

Sestava:
Jacob Bunton – zpěv, kytara
Lonny Paul - kytara
Johnny Martin - baskytara
Steven Adler - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 40:29 Label: New Ocean Media
Země: USA
Žánr: hair metal

Diskografie:
2012 - Back From The Dead


Vydáno: 12.04.2013
Přečteno: 2708x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08931 sekund.