TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Adriano STRINATI, Nicoló DE MARIA (RUINTHRONE) - Zkoušení a hledání je klíč

Debutové album italských Ruinthrone, nazvané „Urban Ubris“ mě trefilo přímo do černého a pokud bych právě teď měl vybrat prozatím největší překvapení roku, byli to právě tito epičtí power-progresivci z Říma. Na druhé straně drátu seděli kytaristé Adriano Strinati a Nicoló De Maria, kteří vám představí album, historii i nejbližší plány ambiciózního spolku Ruinthrone.

Ahoj, můžeš mi prosím představit Ruinthrone? Který okamžik z vaší historie je pro tebe ten nejdůležitější?
Adriano: Ahoj všem. Ruinthrone je metalová kapela z Říma, zformovaná počátkem roku 2008, jednoznačně ovlivněná power/progresivní metalovou scénou. A alespoň pro mě, den našeho vzniku pro mě zůstává doposud tím nejdůležitějším. Den, kdy se rozhodneš realizovat své projekty a sny je vždy důležitý, i když pochopitelně přijdou i problémy ... ale jsme tu, máme hotové naše album „Urban Ubris“, takže můžeme říci, že první krok je hotový! "

Trvalo pět let, než jste po svém prvním demu vydali “Urban Ubris”. Čím to, že to tahle cesta byla tak dlouhá a co se v té době dělo u Ruinthrone?
Adriano: Bylo to tím, že množství práce byla opravdu obrovské, nic míň, nic víc. Šli jsme do studia, až když písně byly absolutně připraveny k nahrání, a trvalo několik let, než jsme tohoto cíle dosáhli. A pak další rok trvalo, než jsme dostali dobrou smlouvu. Tak pět let ..., víš, dělat věci dobře může být někdy těžké a vyžaduje to čas. Podstatné je, že jsme spokojeni s výsledkem.

Můžeš tedy představit vaše nové album, jeho příběh a hudbu?
Adriano:: Příběh “Urban Ubris” začal v okamžiku, kdy vznikli Ruinthrone. Měl jsem v hlavě už nějaké nápady, které jsem ihned předložil ostatním členům kapely. Tyhle nápady se postupně vyvíjely, až jsme se na konci roku 2011 rozhodli začít s nahráváním alba. Naše hudba je dobrou rovnováhou melodií, agresivity, rychlosti, rytmu… a důraz klademe i na atmosféru. Pokud máte rádi power metalové kapely z Německa a USA, budou se vám líbit i RuinThrone!

Pokud jsem správně pochopil vaše texty, hlavním tématem alba je fantazie. Co tě přitahuje na lidské fantazii a považujete tedy texty za důležitou součást vaší hudby?
Adriano:: Ano, to je pravda, téměř všechny písně se nějakým způsobem týkají fantazie. Ale vyprávění fantastických story není samozřejmě naším hlavním cílem. Každý náš příběhu má vztah k našemu současnému světu, v některých písních je to přímý střet mezi moderní realitou a imaginární minulostí. V našich písních si nás můžeš představit jako jakéhosi „potomka“ nejznámějších vypravěčů z fantasy světa. Texty úzce souvisí s hudbou. Můžu říct, že hudba samotná nás přivedla k přemýšlení o některých tématech. Chci dosáhnout toho, aby, když ti řeknu: „zavři oči, poslouchej a snaž se vytvořit obraz ve své mysli“ a tyhle obrazy, vyvolané hudbou, které uvidíš, budou přesně odpovídat tomu,co je obsaženo v našich textech. Samozřejmě, může to znít hodně ambiciózně, ale tohle je způsob, jakým chceme tvořit naší hudbu.

Co myslíš, že je nejsilnější stránkou vaší hudby a jak jste spokojeni s tím, jak kritika hodnotí „Urban Ubris“?
Nicoló: Myslím, že nejsilnější stránkou naší práce je rozmanitost atmosféry. Můžeš klidně označit RuinThrone jako „power metalovou kapelu“, ale tohle označení je svým způsobem omezující. Samozřejmě, power metal je hlavním rysem našeho soundu, ale zároveň v naší hudbě najdeš řadu dalších drobných vlivů, díky kterým jsme schopni vyhnout se power metalovým klišé a udělat naší hudbu trochu jinou, „novou“. „Urban Ubris“ získává velice dobrá hodnocení, i přes to, že na produkci jsme neměli příliš velký rozpočet. Pochopitelně že to je pro nás velice motivující, neboť to znamená, že naše melodie a kompozice jsou na dobré úrovni.

Nahrávání „Urban Ubris“ proběhlo bez živého bubeníka, bicí jsou „pouze“ naprogramované, ale musím říct, že jsem byl touhle informací opravdu překvapen, protože absence bubeníka není na desce znát. Vím, že už jste našli bubeníka našli, můžeš ho představit?
Nicoló: Bohužel, neměli jsme při nahrávání jinou možnost! Těsně před nahráváním desky došlo s naším bývalým bubeníkem k problémům, takže jsme museli sáhnout po programování. Naštěstí náš kamarád Emiliano Cantiano, který bicí programoval, nám velice pomohl, a je to i jeho zásluha, že si můžete poslechnout „Urban Ubris“. Lidi si občas ani nedokážou představit, jak náročné může být účastnit se nějakého ambiciózního projektu (tak jako jsou třeba RuinThrone), a když dojde na věc, tak nejsou ochotní do toho investovat svůj čas a peníze. My jsme našli skvělého bubeníka, jmenuje se Francesco Comerci a je mu teprve devatenáct let! Jsme na něj moc pyšní!

Co plánujete v nejbližší době? Máte už nějaké představy o novém albu?
Adriano:: "Teď chceme veškeré síly věnovat propagaci „Urban Ubris“, ale některé nové nápady už se začínají rýsovat, hudebně i lyricky. Takže se brzy začneme věnovat i psaní nového materiálu.

Jak vysoká je pravděpodobnost, že vás budeme moci vidět v České republice i živě?
Nicoló: "Právě zjišťujeme možnosti uspořádání turné po Evropě v příštím roce… a samozřejmě doufám, že si zahrajeme i u vás! Naším cílem je představit se všem lidem, kteří mají rádi naši hudbu! "

Které kapely ovlivňovali tvůj hudební vkus v minulosti, koho si rád poslechneš aktuálně?
Nicoló: Každý z nás má své vlastní hudební vlivy a domnívám se, že ty jsou i véce méně patrné v naší hudbě. A to je i důvod, proč RuinThrone zní odlišně od jiných power metalových kapel. Za nejdůležitější kapely pro náš sound považuji Blind Guardian pro jejich epičnost a „folkový“ sound, Iced Earth a Nevermore pro rychlost a těžké riffy ... ale existuje mnoho dalších! Vždyť si poslechněte, jak hrajeme a určitě poznáte, kdo nás ovlivnil!

Jak obtížné je pro mladou kapelu v Itálii prorazit?
Nicoló: Nevím přesně. Myslím, že nejdůležitější je nabízet lidem dobrý mix mezi hudbou, kterou již poslouchají (a která se jim líbí, samozřejmě!), obohacenou něčím novým. Nejhorší chyba, kterou kapela může udělat, je být "klon-band", ale to se nevyhnutelně stane, pokud celá poslouchá stejnou hudbu! Zkoušení a hledání je klíč. Ne vždy to musí přinést dobrý výsledek či úspěch, ale myslím si, že je to jediná šance pro mladé kapely, jak prorazit!

Díky za rozhovor a poprosím tě o závěrečný pozdrav našim čtenářům.
Adriano:: "Samozřejmě chceme poděkovat tobě za tuto šanci a všem lidem, kteří si tenhle rozhovor přečtou. Podporujte undergroundovou scénu, je to velmi důležité v této obtížné době pro nás i pro hudbu ... a pro metalovou hudbu obzvlášť. Pokud se vám líbí RuinThrone, poslechněte si nás a dejte ostatním vědět o nás a naší hudbě! Ještě jednou díky vám všem! "

Savapip             


www.facebook.com/RuinThrone

Související recenze, reporty, rozhovory

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.06.2013
Přečteno: 2759x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18423 sekund.