RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IDENSITY - Chronicles

Idensity je mladá francouzská kapela, které vyjde 28. října nové album „Chronicles“! Že vám to jméno nic neříká? Inu, mě doposud také nic neříkalo. To vše se změnilo, když jsem se zaposlouchal do jejich muziky. Prezentují se jako death-metalová skupina, ale to by bylo příliš jednoduché označení. Ono k tomu „death“ si můžete v různých skladbách připsat přízvisko „symphonic“, „melodic“ nebo i „progressive“. Není to první deska Idensity, ale řekl bych, že právě tato by jim měla otevřít dveře do vyšších pater popularity. Však si také k mixu přizvali slovutného Dana Swanö (Bloodbath, Katatonia, Opeth, Therion…).

Že nepůjde jen o bezhlavou „smrtelno-metalovou“ hoblovačku napovídá i přítomnost houslistky Mayline, která odvedla skvělou práci. Album začíná vskutku velkolepě. Mohutné orchestrace a příslib epičnosti. V mozku se mi rozsvítí kontrolka s nápisem „Septicflesh“. Inspirace řeckou legendou žánru je evidentní. Zpočátku se však zdá, že Idensity se snaží být až příliš pompézní. Někdy je méně více. Naopak, když se poprvé rozezní housle, je to jak pohlazení. V průběhu celé nahrávky zní velice dobře a klidně bych je nechal i více vyniknout.

Krom řeckých klasiků slyším i ozvěny „Hollenthon“ nebo třeba i „Nevermore“ – v některých kytarových harmoniích. Dokonce při prvním poslechu skladby „Typhon“ jsem i vyskočil vztekle z křesla, protože začátek mi víc než jen připomněl Devina Townsenda a jeho „Deadhead“. Naštěstí nejsou Idensity nějakou lacinou kopírkou výše zmíněných. Jen jejich vliv umně zakomponovali do své hudby. Skladby jsou pestré a dokáží překvapit. „Chronicles“ je tématicky svázaným dílkem o osudu, jeho vlivu na naše životy a zejména o náboženství. Idensity to pojali velice komplexně. Od egyptských božstev přes řecká, dozvíme se něco o islámu a buddhismu a skončíme dokonce u severského boha Lokiho. To vše se odráží i v hudbě. A tak chvílemi působí Idensity orientálně, jindy tajemně starověce nebo seversky tvrdě. Nálad je na desce opravdu hodně. Posluchač se nenudí a co je důležité – „Chronicles“ vás bude s každým dalším poslechem pohlcovat.

I když dominuje growling, často se ke slovu dostanou vzletné refrény. Zpěvák Christophe bravurně ovládá extrémní chropot, stejně jako čistý projev, který zní velice osobitě. Občas skladby obohatí i ženský operní zpěv.

Nejhitovější písně jsou „Over The Abyss“, „The Seven Seals“, „Annunaki“. Zde se perfektně propojila tvrdost, hitové melodické refrény a epičnost. Slabiny jsou možná v přílišné snaze o symfoničnost. Jinak jsou pro mě Idensity ohromným překvapením a důkazem, že i malinká kapela může stvořit velkolepou nahrávku. „Chronicles“ je sice tvrdým albem, ale je přístupné i těm, kteří preferují melodické odnože kovového žánru. Takže ještě jednou: Idensity je mladá francouzká kapela, které vyjde 28.října nové album „Chronicles“!

Tomáš Marton             


www.idensity-metal.com

Seznam skladeb:
1.Chronicles
2.Over the Abyss
3.Sekhmet
4.MĽfa
5.The seven seals
6.Antikhristos
7.Typhon
8.Islam
9.Annunaki
10.Mantra
11.Loki

Sestava:
Christophe Ferreira - zpěv
Antoine Leboisselier - kytary
Mathieu Jarrot - baskytara
Mayline Gautié - housle
Jean Philippe Ouamer - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 56:01
Vydavtelství: Send the Wood Music
Žánr: Symphonic metal
Země původu: Francie

Diskografie:
2011 - Serenity
2013 - Chronicles


Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.10.2013
Přečteno: 3425x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0892 sekund.