ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEADEND IN VENICE - A View From The Above

Dva a půl roku trvalo nezávislákům Deadend In Venice, než se od debutu dobrali k jeho následovníkovi. Za tu dobu protočili v kapele dalšího basáka, ale to je jediná zásadní změna. To podstatné, tedy muzika samotná, sice drobný chuťový odstín nabrala také, ale ten naštěstí není nikterak zásadní. Deadend In Venice si stále drhnou ten chameleonsky pestrý pel mel žánrů, jehož hodně silnou ingredienci (ale ani v tomhle případě bych neměl potřebu označovat ji za základ všeho dění) tvoří Švédskem načichlý melodický death metal, jenom v tomhle kole je drobně vybledlejší než v kole minulém.

Co na mě na „A View From The Above“ zabírá nejvíc, jsou především nápadité, živé a útočně riffující kytary, jejichž melodické háčky fungují naprosto spolehlivě a v okamžicích, kdy až blackově zabzučí, jsou naprosto strhující. Hned v závěsu pak následuje neposedná rytmika, která má přesně ten nakopávající drive, jaký tahle muzika vyžaduje. Škoda jen jaksi „hodného“ zvuku, kterému by sem tam prospěl větší důraz. Bez ztráty kytičky funguje i neohebný chropot Christiana Litzby, který si sice (celkem pochopitelně) drží svojí standardní a prakticky neměnnou linii, ale dokáže svým vokálem vtisknout písním dostatek atmosféry. To, kupodivu, až tak neplatí u nejjemnějšího prvku tvorby Deadend In Venice, zpěvandule Annabell Klein. Ta sice svým měkkým a (s ohledem na okolní dění) až zranitelným hlasem dokáže elegantně podporovat to protékání do jiných stylů (působí přirozeně, když sklouzne k melodickému power metalu i nadýchané gotice a ani to popíkové „lalala“ v „Ocean Of Regret“ nepůsobí nepatřičně), ale stále se nemůžu zbavit dojmu, jako by právě jejím partům chybělo větší vzrušení, gradace, chytlavost.

Vybrat jednoznačné tutovky je sice o něco větší problém, než na desce předchozí, ale osobně bych bez váhání hlasoval pro chameleonskou „A Glow In The Dark“ s explozivně hrubým ukvaltovaným úvodem, kontrastně naředěným optimisticky zpěvnou pasáží a vrcholícím (paradoxně) v uvolněné (a pro Annabell velice slušivé) jemné pasáži a až romantikou vonící houpavá pocitovka „Nothing´s Left in Long-Closed Eyes“, kde je ten kontrast s probleskující hrubou ubzučeností kytar a chropotu maximálně funkční.

Druhé album Deadend In Venice má trochu míň chytlavosti, než prvotina (možná je to jen chybějící moment překvapení, se kterým tahle kapela zaútočila v úvodním kole), ale zároveň se nedá říct, že by ta chytlavost byla vytlačená nějakou pozvolna vyplývající rafinovaností, která by začala fungovat až při opakovaném poslechu a důkladném prozkoumání. To nic nemění na tom, že důvodů k poslechu „A View From The Above“ je stále ještě celá kupa. Jen jsem zvědav, zda Deadend In Venice dokáží do případného dalšího kola sehnat zase nějaké štiplavější koření.

Savapip             


www.deadend-in-venice.de

YouTube ukázka - In Dawnless Days

Seznam skladeb:
1. Ides of May
2. Black Baccara
3. An Alien in Disguise
4. The Overview
5. A Glow in the Dark
6. Call from the North
7. Ocean of Regret
8. Devolution of the Crown
9. Changing Directions
10. Nothing's Left in Long-Closed Eyes
11. In Dawnless Days

Sestava:
Annabell Klein - zpěv
Christian Litzba - zpěv
Kevin Klein - kytara
Tim Schmidtke - kytara
Steven Phillip - baskytara
Frank Koppe - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 39:36
Země: Německo

Diskografie:
2011 – See You On The Ground
2013 - A View From The Above

Souvsející články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.07.2014
Přečteno: 1637x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09821 sekund.