ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NOW OR NEVER – Now or Never

Tak tohle je mi opravdu zajímavá kombinace. Jádro kapely (nebo projektu, to se asi ještě uvidí v budoucnu) tvoří dva ex členové Pretty Maids – kytarista Ricky Marx a basák Kenn Jackson a mikrofonu se ujal Jo Amore z francouzských Nightmare, jehož hlas nezaměníte s nikým jiným, i kdybyste se hodně snažili. Když dojde na takovouhle kaši, kde jsou hlavními přísadami rovnou dva členové kapely s výrazným stylem a tak výrazný zpěvák, mohl by se výsledek zdát velmi předvídatelným. O to víc jsem překvapená, že Now or Never nakonec přišli s něčím trochu mimo předchozí záběr členů.

Samozřejmě úplné divočiny se také nekonají. V podstatě jsem čekala měkčí Nightmare a přiznám se, že při úvodní skladbě „Reach Out for the Sky“ mi to tak vlastně připadalo. A vzhledek k tomu, že je to otvírák, jak má být, předpokládala jsem, že budu s albem v téhle podobě nadmíru spokojená. Jenže ejhle, s dalším poslechem vylezly na povrch experimenty. Hudba Now or Never by se asi dala popsat jako pokus o moderní metal, ovšem v rámci mezí, což dává smysl, když zúčastněným už dávno není dvacet, a jsou zvyklí dělat hudbu v poněkud zajetějších kolejích. Základ stále tvoří ostré riffy a skladby, které oscilují mezi metalem a rockem, ovšem do výsledného mixu ostře zasahují poněkud zdivočelé syntezátory.

Je několik věcí, které jsou na téhle desce stoprocentně správně. Například již zmíněná úvodní skladba, srdcervoucí balada „An Angel by My Side“ nebo třeba „Wind of Freedom“, které industriální rytmika a moderní klávesy rozhodně sedí. Když se podíváme na celek, je potřeba vyzdvihnout především vynikající bicí a brilantní vokální výkon. Jo Amore patří díky své osobitosti k mým favoritům už dlouho, ale tady se opravdu vyšvihl, nešetří expresivitou a jeho zpěv válcuje naprosto všechno. Už jenom díky těmhle věcem deska stojí za poslech.

Problém ale je, že jí rychle dochází dech. Několik skladeb se propadá do těžkého průměru a taková „Who's in the Mirror?“ je vyloženě zbytečná vycpávka. Celá snaha o moderní vyznění mi přijde trochu křečovitá, některým skladbám ubližuje a nepůsobí na mě přirozeně. Rozhodně nejde o špatnou nahrávku, pozitiva pořád mírně převažují negativa, ale kdyby byla deska bývala tvořena s větší uvolněností a menší opatrností, nebo jednoduše ve stylu toho, co pánové umí nejlépe, mohl být výsledek někde úplně jinde. Každopádně pokud patří Jo Amore mezi vaše oblíbené zpěváky, neměli by vás Now or Never minout, protože jeho výkon na desce je opravdovou lahůdkou.

Ray             


www.now-or-never.ch

NOW OR NEVER – Now or Never (teaser)

Seznam skladeb:
1. Reach Out for the Sky
2. Now or Never
3. Wind of Freedom
4. Brothers
5. Hardened Steel
6. Princess of Undiscovered Land
7. An Angel by My Side
8. How Do You Feel?
9. Dying for You
10. Who's in the Mirror?
11. Something's Missing
12. Weirdo Lullaby

Sestava:
Jo Amore – zpěv
Ricky Marx – kytary
Kenn Jackson – basa
Ranzo – bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 51:59
Vydavatelství: Mausoleum Records
Země: Dánsko/Francie/Švýcarsko

Diskografie:
2013 – Now or Never



Vydáno: 09.09.2014
Přečteno: 2497x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08869 sekund.