RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PROJECT ARCADIA - A Time Of Changes

To vám takhle přijde do redakce nahrávka od bulharské power metalové kapely. Předsudky jsou předsudky, takže už jen díky zemi svého původu (přitom díky krajanům Domain Of Dreams už bych mohl mít kapku rozumu) deska putuje až na konec dlouhatánské fronty ostatních cédéček s vědomím, že se na ní třeba jednou dostane. Když pak dáte na radu „z vyšších míst“ (díky, Lanci), že fakt stojí za to si to poslechnout, hned vás vykráká za uši známý hlas. Urban Breed se k Project Arcadia přidal před dvěma lety a „A Time Of Changes“ je prvním výsledkem této spolupráce. Byť vám může spousta lidí tvrdit, že silný zpěvák je schopen vytáhnout desku klidně o třídu výš, co by byl platný suverénní a charismatický pěvec, kdyby neměl k dispozici aspoň trochu výživný materiál? Urban Breed však zjevně věděl, do čeho se s Project Arcadia pouští!

Parta kolem kytaristy Plamena Uzunova totiž jednak umí napsat skvěle šlapající a bezprostředně chytlavé melodické písně (i s decentním progresivním ocáskem), jednak je samozřejmě umí i šikovně interpretovat -živá a dynamická rytmika nezůstává nijak v pozadí za principálem, jehož kytara (pochopitelně) na sebe poměrně často přebírá od Urbanových hlasivek odpovědnost za přitažlivost hudby Projectu Arcadia. Bodem zlomu při nahlížení na tuto desku může být fakt, že „A Time To Changes“ je učebnicovou záležitostí – pevně se drží zaběhlých a osvědčených postupů (a jedno, jedná-li se o kvaltovky či pocitovky), takže jednotlivé skladby mohou být (přičtěte k tomu i sice charismatický a velice pružný, ale přece jen snad až předpisově dokonale zabarvený a známý Urbanův hlas) celkem snadno odhalitelné (za sebe však říkám, že když to x-krát vyzkoušené děláte dobře a dokážete do toho propašovat i alespoň slaboučký odér vlastního já, nemůže to dopadnout špatně).

Těžko vyzdvihovat některý z jedenácti kousků, byť samozřejmě není problém se sklouznout po slastně melodickém refrénu v „Shelter Me“, vychutnat si nakopávající sytou rytmiku v „Timeless“, nechat se rozněžnit dojemnou „The Ungrateful Child“, nechat se strhnout alespoň špetkou hudební komplikovanosti a vokální potměšilostí ve „Formidable Foe“, či vytrvale ulétávat na neposedné kytaře či až gymnasticky pružném vokálu. „A Time To Changes“ neztrácí – i přes tu jasnou odhalitelnost skladeb - ani na okamžik sílu a šťávu. Zábavná a působivá jízda od začátku do konce.

Project Arcadia je posluchačskou sázkou na jistotu. Máte-li rádi převážně pozitivně laděný a přímočarý evropský (nechci psát přímo německý, ale základ je právě zde) hard-heavy-power metal ve výborném provedení, s velice šikovnou kytarou a charismatickým vokálem, přirozeně sjízdné a působivé melodie, zpěvnost a energii, jasně danou strukturu skladeb i nezbytnou dávku emocí, nemůžete s „A Time To Changes“ sáhnout vedle.

Savapip             


projectarcadiabg.com

YouTube ukázka - Formidable Foe

Seznam skladeb:
1. Here to Learn
2. Shelter Me
3. I Am Alive
4. Beggars at the Door
5. The Ungrateful Child
6. Timeless
7. Joy
8. A Time of Changes
9. Formidable Foe
10. The Deal
11. Shadows of the Night

Sestava:
Urban Breed - zpěv
Plamen Uzunov - kytara
Villy Neshev - kytara
Dobromir Paraskov - baskytara
Daniel Dimitrov - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 45:50
Label: Nightmare Records
Země: Bulharsko

Diskografie:
2009 – From The Desert Of Desire
2014 – A Time Of Changes

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.09.2014
Přečteno: 2319x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11825 sekund.