RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




9 FAKE REASON - Days Of Downfall

S francouzskými alternativci 9 Fake Reasons a jejich debutem „Days Of Downfall“ je to jako jízda na pekelně svéhlavé kobyle. Občas slastně letíte jak o závod, občas máte sto chutí slézt a věnovat se čemukoliv jinému, občas se svezete s davem a přizpůsobíte se většině. Jistota je jen to, že nevíte (aspoň zpočátku, čím víc se znáte, tím tak nějak dokážete odhadnout, co se vlastně bude dít) co vás až posledního okamžiku čeká.

Alternativa v podání 9 Fake Reasons je tvořena občasným pokukováním po metallikovském thrashi, jedovatosti Axlových bouchaček, hodně intenzivním rockovém soundu, kontrastem mezi (převážně) syrovými průbojnými slokami a (převážně) silně melodickými refrény, snahou (ne vždy úspěšnou a ne vždy prospěšnou) nacpat toho do skladeb pokud možno co nejvíc najednou a lpěním na zásadě, že pevná a jasně daná struktura skladby je cosi jako sprosté slovo. Důsledek toho je na jedné straně ten, že když už vás skladba vcucne, tak vás hned vzápětí – pokud tedy nejste ortodoxním příznivcem novot a zvratů - má zase tendence vyplivnout, na straně druhé je fakt, že když se podaří tu kombinaci syrovosti melodičnosti přirozeně proplést, lezou z toho velice podařené zážitky.

Od ukřičeného rockového normálu („Show Me your Scars“) k těžkopádnému, chaotickému a hrubému nátlaku („Oblivion“), přes dramatičnost, atmosféru a chytlavou melodiku („I ´m Not A Hero“ coby jedno z mých top doporučení), k opráskle špinavému a našlápnutému pouličnímu rocku („Poison“, jedna z nejkontrastnějších věcí a další žhavý tip), přes temně vyhrocené pocity („Breathe“) k hrubému nářezu (druhá polovina alba) až k nečekaně poetickému finále („Outcome“), ve kterém romantické smyčce i chorály působí tak trochu jako z jiné planety, takové jsou „Dny zkázy“. Docela slušný pelmel, co říkáte?

Možná by si byla účast mezi top okamžiky desky byla vysloužila i „Are You Ready“ s výraznou citací Metallicy (on i křikloun Charles Mulder jako by bral nějakou lekci osobně od pana Hetfielda). Nakonec však je z ní největší pruda na desce, když - pro mě z nepochopitelných důvodů uprostřed alba – je u ní výrazně stažená hlasitost, což totálně nabourává dosavadní intenzivní pocit z desky.

Jste-li zastáncem teorie, že tradiční metalové žánry začínají (anebo už dávno jsou) být vyčerpány a jen drancují už stokrát vypleněné zdroje, sáhněte po 9 Fake Reasons. Tahle muzika totiž „není pro starý“. Neříkám, že by kluci měli být nějakými vizionáři či tahouny moderní scény, ale je fakt, že to co dělají, nedělají blbě a rozhodně se s jejich „Days Of downfall“ nudit nebudete.

Savapip             


www.9fakereasons.com

YouTube ukázka - I'm Not a Hero

Seznam skladeb:
1. Show Me Your Scars
2. Oblivion
3. I'm Not a Hero
4. Poison
5. Breathe
6. Are You Ready
7. Insane
8. Hate After Confusion
9. Throught the Dark
10. Outcome

Sestava:
Charles Mulder – zpěv, kytara
Victor Lecoeur - kytara
Jay Goncalves - baskytara
Yann Brunel - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 45:17
Label: Dooweet
Země: Francie

Diskografie:
2014 – Days Of Downfall

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.10.2014
Přečteno: 2648x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09089 sekund.