RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEIMOS - Beyond

Před devíti lety tahle parta začínala jako cover Gamma Ray. Pokud vás tahle věta navnadila, neboť očekáváte, že se italští Deimos mohli držet svého začátku a nabídnout nějakou vlastní variantu receptu z kuchařky Kaie Hansena, můžete rychle vychladnout. Prvotina „Beyond“ je podstatně komplikovanější, stylově rozmanitější (jako základ řekněme power-thrash), hitově méně nápadná (alespoň vztáhneme-li toto konstatování na dobu, kdy Gamma Ray byli v lepší, než v aktuální formě) a pocitově poměrně nejednoznačná. V tuctu skladeb se totiž najdou takové, které mají švih, drive, energii, lehkost a strhující nápad, ale i takové, ze kterých čiší spíš zarputilost a úporná snaha, či ve snaze o technickou variabilitu až jistá kakofoničnost.

Z tohoto pohledu je skladba „Alive“ velice dobře vybraná na rozjetí této jízdy. Mísí se v ní totiž oba přístupy, nepříliš splavná vokální linka se zajímavě vypjatým vokálem, dějové bohaté instrumentální hrátky (ale jakoby se velice pestré, neposedné a jinak naprosto skvělé bicí občas praly se zbytkem nástrojů), téměř až progresivní kytarové sólo z prstů hostující Chrise Cafferyho, melodické skluzavky, ukřičeně neuspořádané sborové štěky. Následující „D.M.V.“ vsadí daleko víc na nezpěvnost a neuspořádanost, ale zároveň deklaruje, že v Deimos jsou šikovní kytaristé i bez Cafferyho výpomoci. Další runda „Our Place To Be“ sice vaří prakticky ze stejných ingrediencí, ale přímíchání melodičnosti, dramatičnosti a stupňováním napětí společně se žhavým, jedovatým sólem, funkčním vykopnutím z dravého rytmu, i decentní černobílé klapky dělají z téhle skladby jednu z nejpřitažlivějších položek alba. A takhle nahoru a dolů a doleva a doprava to jde s „Beyond“ prakticky téměř celou hodinu. Aby těch výkrutů z jasně daného směru nebylo málo, přidají Deimos i položku ze zcela jiné planety – pomalou emotivní a snadno přístupnou (ale také mohutnící) baladu s citlivým vokálem dalšího z hostů, zpěvačky Paoly Gemmy.

Možná tu svojí snahu o pestrobarevnost Deimos mírně přehnali. Ne ve všech odstínech jsou totiž dostatečně přesvědčiví, a proto rozmanitost, která by z logiky věci měla zajistit stoprocentní posluchačovu pozornost, sem tam narazí na chaotičnost, neuspořádanost, nesplavnost či nezajímavost. A tak „Beyond“ může na jednoho působit jako zajímavá chameleonská kolekce, na jiného jako lehce nesourodé splitko, namíchané z několika různých a ne zcela soudržných hudebních zdrojů . Výrazným plusem však je skutečnost, že tento pocit se týká pouze hudebních myšlenek, nikoliv soundu, který je maximálně konzistentní. A podstatné je i to, že s postupujícím časem a vsakováním se“Beyond“ pod kůži ta zajímavost přece jen začíná mít navrch.

Savapip             


www.metaldeimos.net

YouTube ukázka - Scep -A-Q

Seznam skladeb:
1. Alive
2. D.M.W.
3. Our Place to Be
4. Dark Times
5. The Three Storms
6. Locked Heart
7. Bloody Wings
8. On Through the Night
9. Run or Die!
10. Collapsing Core
11. Scep -A-Q
12. Beyond

Sestava:
Andrea Serafini - zpěv
Luca Gabrieli - kytara
Federico Lanterna- kytara
Santo Clemenzi - baskytara
Massimo Golleti- bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 1:05:48
Label: Revalve Records
Země: Itálie

Diskografie:
2014 - Beyond

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.03.2015
Přečteno: 1587x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0916 sekund.