DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




I MISS MY DEATH - In Memories Presentation Show – Live In Kiev 2013 (DVD)

Není zvykem, aby kapela, která má na kontě vlastně jen jedno řadové album, natočila DVD, a to ještě právě k tomuto albu. Tohle přesně udělala ukrajinská skupina I Miss My Death. Jejich počátek se datuje do roku 2007, avšak do dneška vydala jen dvě dema, jedno mini DVD (asi záliba v pohyblivých obrázcích) a především minulý rok debutové album „In Memories“. Nyní vychází i první plnohodnotné DVD „In Memories Presentation Show – Live In Kiev 2013“. I tohle je další zvláštnost, vydávají materiál dva roky starý, ale chápu, že v ukrajinských podmínkách není jednoduché vydat desku, natož koncertní záznam. Nicméně dle promo materiálů, patří tato skupina mezi tři nejlepší a nejznámější na Ukrajině.

Koncert je sestaven výhradně z písní debutové desky a ty jsou seřazeny tak, aby vyprávěly příběh. Jak jinak než o lásce. I Miss My Death hrají gotický doom metal a nutno říci, že na poměrně vysoké úrovni. Dobré riffy, kvalitní rytmika a dobré melodie. Kapela se pohybuje ve známých mantinelech tohoto stylu, avšak je v tom velice silná. Kdo má rád The Sins Of Thy Beloved, Draconian nebo staré Theatre Of Tragedy, bude se cítit dobře. Skladby jsou poměrně dlouhé a to bývá někdy na škodu. Naopak vítám, že kapela zbytečně nesklouzává jen do pomalého tempa, ale umí se pěkně rozjet. Hlavně kytaristy musím pochválit, zvládají i opravdu pěkná sóla. Muzikanti jsou dobře sehraní a po zvukové stránce je DVD dobře ošetřeno.

Samozřejmě důležitou stránkou jsou vokály. Střídání growlingu a operního zpěvu je v tomto stylu naprostou klasikou. O zpěv se stará manželská dvojice Sergey a Elena Krivovyazovi. Sergeyův growl není nijak extrémně hluboký, přesto velice výrazný a slušně srozumitelný. Elena operně pěje a i když jí to jde opravdu dobře, někdy je toho operních výšek přespříliš a i díky tomu se dostavuje pocit přesycení tímto vokálem. Naštěstí dokáže Elena nabídnout i „civilnější“ rejstříky zpěvu.

Protože se jedná o DVD, je třeba zmínit se i o vizuálním provedení show. Kapela se snaží o image, patřící ke klasické hudbě a například baroku (v některých momentech se to promítá do samotné hudby). Nejvýraznější osobou na pódiu je bezpochyby zpěvačka Elena. Velice pohledná paní. Působí mile, ale žádných velkých pohybových kreací se od ní divák nedočká. Spíš se na pódiu jen tak lehce vlní. Ostatní členové kapely jsou zpočátku povětšinou statičtí (pódium ale zas tak velké na nějaké blbnutí není), ale jak koncert nabývá na intenzitě, i oni jsou energičtější. Se skupinou je na pódiu i malá smyčcová sekce a dvě doprovodné zpěvačky. Publikum v nevelkém klubu se stejně jako muzikanti zpočátku spíš rozehřívá, ale později je atmosféra docela dobrá, i když o žádné divoké řádění fanoušků se rozhodně nejedná. Nejlepší nálada je ve skladbě „The One“, když na pódium přijde zpěvačka Tatiana a střihne si s Elenou podařený duet. Obraz samotný není v té úplně nejlepší kvalitě. Střih či samotné záběry nejsou vůbec špatné, avšak celkově po vizuální stránce je DVD průměrné, a kdo je rozmazlen koncertními záznamy velkých kapel, bude zklamán.

I Miss My Death vydali dobré DVD, které jim rozhodně ostudu neudělá a těm, co kapelu neznají, ho můžu určitě doporučit. Zpracování je opravdu spíš průměrné, ale bez peněz se dá těžko natočit materiál, který by odpovídal světovým skupinám. Každopádně se budu těšit na další setkání s touto zajímavou skupinou.

Tomáš Marton             


imissmydeath.at.ua

Seznam skladeb:
Part 1: The Last Overture
1. At the Dark Garden of the Vampire
2. Thirteen Autumns of My Solitude
3. The One (feat. Tatiana)
4. Silence Cries
5. Earl Pale
Part 2: Trail into the Past
6. Silent Existence
7. In Memories
8. Lacrimosa (W. A. Mozart)
9. While You Remember Me

Sestava:
Sergey Krivovyaz – growl, kytara
Elena Krivovyaz – zpěv
Roman Kovalenko – kytara
Nikita Grom – klávesy
Sergey Riabtsev – baskytara
Sergey Novachenko – bicí

Rok vydání: 2015
Čas:
Label: Metal Scrap Records
Země: Ukrajina
Žánr: Gothic doom metal

Diskografie:
2014 - In Memories
2015 - In Memories Presentation Show – Live In Kiev 2013 (DVD)

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.07.2015
Přečteno: 1866x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08933 sekund.