ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ACT OF DEFIANCE - Birth And The Burial

Co si budeme nalhávat, kytarista Chris Broderick a bubeník Shawn Drover nebyli v historii Megadeth těmi nejdůležitějšími členy. A to ani na svých postech, protože tenhle status jim spolehlivě vyfouknou Marty Friedman a Nick Menza, ale i tak Broderick i Drover o svých muzikantských kvalitách přesvědčili na deskách jako „Endgame“ nebo „Thirteen“. Ty sice nejsou těmi stěžejními díly Megadeth, ale oba muzikanti mají velký podíl na tom, že si unavený zrzavý protiva Mustaine neuřízl ostudu. Když loni po vzájemných neshodách oba dva Megadeth opustili, už to vypadalo, že je to pro Mustainea smrtelná rána. A díky jejich rozchodu mohla vzniknout nová formace. Act Of Definace.

Na metalovém poli by se dalo říct, že se jedná o další superskupinu, protože Brodericka a Drovera doplňuje někdejší vokalista industrialistů Scar The Martyr (u nich působí bývalý bubeník Slipknot Joey Jordison) Henry Derek a basista springfieldských thrasherů Shawods Fall Matt Bachand. I proto se o jejich debutu „Birth And The Burial“ mluvilo už dlouhou dobu před vydáním. Nejprve se spekulovalo o stylu, protože probleskovala prohlášení o moderním metalcoru, nakonec to až tak horké není. Act Of Defiance jsou totiž thrash metal jako řemen.

První co posluchače praští do uší je Broderickova sprintující kytara v úvodní věci „Throwback“ (a čert vem lehkou podobnost s „Amadeem“ od Arakainu), protože je přesně poučena slayerovským hobblingem a sází mnohem více na dravost než na riffování, ke kterému byl Broderick nucen v Megadeth. Ono celkově Act Of Defiance toho s Megadeth moc společného nemá. Místy, když dojde na melodické vyhrávky, spíše odkazuje na Broderickovo předchozí působiště u heavymetalových Jag Panzer.

„Birth And The Burial“ je deska tvrdá, přetvrdá. V thrashovém ranku jí snad může konkurovat už jen Slayer. Místy má tohle album přesahy do death metalu, jako třeba ve skladbě „Poison Dream“, kde zpěvák Derek sahá až do sklepních pater growlových rejstříků, ovšem instrumentální složka si zachovává stále thrashovou tvář. A to po celou dobu desky, protože ústřední slovo má, jak se zdá, Broderick, neboť většina songů je postavena na jeho agresivní hře.

Vlastně můžeme porovnávat „Birth And The Burial“ s deskami Megadeth posledních let. A v tomto by se dalo říct, že Broderick svůj nesporný talent vedle arogantního šéfa Mustainea zabíjel. Act Of Defiance zní mnohem svěžeji a tvrději. Tahle kapela by mohla mít v thrashovém ranku dobrou budoucnost. Uvidíme, zda nedopadne jako většina superprojektů, které se po debutu rozhádají do krve a pokračování se už nekoná.

Jan Skala             


FB ACT OF DEFIANCE

YouTube ukázka - Throwback

Seznam skladeb:
1. Throwback
2. Legion Of Lies
3. Thy Lord Belial
4. Refrain And Re-Fracture
5. Dead Stare
6. Disastrophe
7. Poison Dream
8. Obey The Fallen
9. Crimson Psalm
10. Birth And The Burial

Sestava:
Henry Derek - zpěv
Chris Broderick - kytara
Matt Bachand - baskytara
Shawn Drover - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 47:00
Label: Metal Blade
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2015 - Birth And The Burial

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.08.2015
Přečteno: 2948x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Solidní deska,...30. 08. 2015 0:30 VN


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09371 sekund.