DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KILLER - Monsters Of Rock

Není to tak dávno, co jsem na stránkách zinu vzýval staré časy s francouzskými Dygitals a abychom z toho staromilství nevyšli, jsou tady belgičtí Killer. Ti letos slaví své pětatřicetiny (jasně, taková ta obvyklá několikaletá pauza je i v tomto případě nezbytností, určitou pikantností je pak fakt, že ze současných členů kapely je jediným pamětníkem začátků kapely kytarista a křikloun Shorty, ale ani ten nebyl u všech reinkarnací kapely, tím hlavním hybatelem návratů byl basák Spooky, který však dal kapele před pěti lety zřejmě definitivní vale) vydáním sedmé řadovky, nazvané docela velkohubě (podle nejsilnější vyřvávací položky) „Monsters Of Rock“.

Svět Killer je úžasně jednoduchý. Jen v tom nejzákladnějším trojčlenném složení (a možná ani nebudete mít potřebu řešit, že se Shorty u mikrofonu sem tam prostřídá s basákem Jakkem, tak jsou jejich chrapláky příbuzné a muzika jednoduchá), s těmi nejjednoduššími postupy, s nekomplikovanými melodiemi, údernými vyřvávacími slogany, s jednoduchou a snadno přístupnou angličtinou, s jednoduchými texty…, jednoduše řečeno, muzika stavěná na nekomplikovanou pařbu, do které Killer dokáží ještě stále nacpat dostatek energie. Chcete-li hledat inspirační zdroje, pusťte si skladbu „Back To The Roots“, ve které vám tohle heavíkové trio v textu nejen na rovinu sdělí, z kterých pramenů se vydatně nasává, ale ještě dokonale klišovitě vystihne podstatu svého konání ( „Play it loud and play it fast, The future is the past, Running free and running wild, It's the soundtrack of my life - We go back to the roots“ ). Snad by za to stálo upřesnit, že oproti Motörhead, ke kterým bývají velmi často přirovnáváni, jsou Killer o něco klidnější, méně neurvalejší, méně špinaví a davově přístupnější.

Ze svého šlapavého rytmu Killer příliš často nevypadnou, přesto nezní stereotypně. Deska prakticky nemění náladu, postupy ani tempo, případná sóla jsou – jak jinak - nekomplikovaná a účelná. Když už na nějakou změnu dojde, může to být velice zábavné, jako třeba v neotesané speedovce „Deaf, Blind And Dumb“ (on už ten název samotný naznačuje, že nelze čekat nějakou seriózní kompozici, trochu mi z toho lezou srandisti S.D.I.), může to dodat svéráznou atmosféru, jako třeba v „Shotgun Symphony“, kde s konstatováním „it is the sound of death“ tempo skladby dokonale funebrálně zvadne, může být k pousmání, jako v neohrabané baladě „Danger Zone“ a nebo se může tvářit zcela seriózně, jako v bluesem načichlé „Making Magic“.

Stará škola se vším všudy, se zjevnou snahou pobavit a jen máloco brát vážně (možná stálo za to vzít vážně kvalitu některých skladeb a desku trochu zkrátit). Ale vždyť je to všechno jen rock´n´roll, aneb jak říkají Killer, „we-take-no-prisoners” hard rocking heavy metal!

Savapip             


users.telenet.be/4-killer

YouTube ukázka - Monsters Of Rock

Seznam skladeb:
1. Monsters of Rock
2. No Exception to the Rule
3. Shotgun Symphony
4. Back to the Roots
5. No Way Out
6. Danger Zone
7. Firestorm
8. Deaf, Blind and Dumb
9. Forever Metal
10. Children of Desperation
11. Hold Your Head Up High
12. Making Magic
13. The Reactor
14. Fake
15. Rock City

Sestava:
Shorty – kytara, zpěv
Jakke – baskytara, zpěv
Vanne - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 1:07:03
Label: Mausoleum Records
Země: Belgie

Diskografie:
1980 – Ready For Hell
1982 – Wall Of Sound
1984 – Shock Waves
1990 – Fatal Attraction
2003 – Broken Silence
2005 – Immortal
2015 – Monsters Of Rock

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.10.2015
Přečteno: 1677x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10117 sekund.