Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SEVENDUST - Kill The Flaw

Kdeže nu-metalové sněhy jsou… Móda těchto kapel už dávno odezněla, hitparádové otěže převzali jiní… Co se ale stalo s tou nepřebernou hordou formací, které na přelomu tisíciletí dominovaly napříč hitparádami? Odpověď by na to mohla dát i aktuální deska někdejších černých koňů žánru, atlantských Sevendust, kteří své hvězdné chvíle zažili na samém konci devadesátých let. To jejich debut dostal zlaté ocenění ve Spojených státech, jejich následující magnum opus „Home“ si vedl ještě lépe a Sevendust to dotáhli až na devatenáctou pozici oficiální americké hitparády. Jenže pak se jejich pozice začala trochu hroutit s dalšími deskami, které už nedosahovaly kvalitativní úrovně „Home“ a za hitparádové úspěchy může tahle kapela vděčit své houževnatosti se kterou, ať už na samostatných koncertech nebo v rámci Crüe festů, křižují Spojené státy.

A jak to hudebně vypadá se Sevendust v roce 2015? Asi jako s většinou někdejších nu-metalových souborů. Na ten původní nu-metal se takřka rezignovalo, naroubovaly se líbivější melodie, ubralo se agresivity a všechno se naředilo, aby to bylo snesitelné pro rádia. Co tedy z toho může vzniknout... Moderní americký rock/metal, nijak zvlášť zajímavý, instrumentálně úsporný a produkčně ošetřený. V podstatě zapadající do přesně vykované formulky, kde nic nepřečuhuje, nic do předem jasných mantinelů neschází.

Od úvodní „Thank You“ sice slyšíme klasické střídání nařvaných slok a melodických refrénů, ale prostě se nějak nejde a nejde zbavit pocitu, že je to hnané trochu přes závit a někdejší energie, která tryskala například z „Home“ je dávno tatam. Ono se ale není ani čemu divit, protože nu-metalové hřiště je hodně úzké a když z něho někdo chce vybočit, už to nezní dravě a energicky. A to je případ i téhle desky, která by chtěla být stejně kvalitní jako počiny ze začátku kariéry, ale zoufale jí to nejde. Nápady docházejí, a proto se přistupuje k recyklaci minulosti, což ale nebývá dobrým směrem pro jakékoliv nové album.

Samozřejmě dalším kamenem úrazu „Kill The Flaw“ jsou balady, ale to už u někdejších nu-metalových kapel bývá standardní problém. Proto když dojde na „Letters“ nebo „Chop“, změní se absolutně vyznění a med odkapává z každého tónu. Navíc slyšíte stokrát omšelá klišé, melodie, které v minulosti použili třeba Papa Roach… Navíc i zvukově deska působí nevyrovnaně, nazvučení bicích v úvodní „Thank You“ mi přijde dosti nešťastné, což se ale v dalších skladbách trochu srovná.

Abych byl upřímný, „Kill The Flaw“ není neposlouchatelná hrůza. Vyslechnout do konce se to dá, ale v podstatě vám to nic moc nedá. Proto když Sevendust, tak nějaké z jejich prvních tří alb, která byla sice v době svého vzniku trendová, ale nepostrádala energii, narozdíl od současné tvorby. Může se nabízet paralela s Disturbed, kteří také nedávno vydali svou novou desku, protože obě kapely pochází ze stejného hnízda a začínali prakticky na tom samém. Jenže Disturbed svou transformaci v normální rock/metalovou kapelu zvládli mnohem líp a jejich současná tvorba je kvalitnější než ta pánů ze Sevendust.

Jan Skala             


www.sevendust.com

YouTube ukázka - Not Today

Seznam skladeb:
1. Thank You
2. Death Dance
3. Forget
4. Letters
5. Cease And Desist
6. Not Today
7. Chop
8. Kill The Flaw
9. Silly Beast
10. Peace And Destruction
11. Torched

Sestava:
Lajon Whiterspoon - zpěv
Clint Lowery - kytara
John Conolly - kytara
Vinnie Hornsby - baskytara
Morgen Rose - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 46:06
Label: 7Bros Records
Země: USA
Žánr: alternative rock/nu-metal

Diskografie:
1997 - Sevendust
1999 - Home
2001 - Animosity
2003 - Seasons
2005 - Next
2007 - Alpha
2008 - Chapter VII: Hope And Sorrow
2010 - Cold Day Memory
2013 - Black Out The Sun
2015 - Kill The Flaw

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.10.2015
Přečteno: 2152x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
No ze bych z novych...11. 10. 2015 17:08 Dee
Pokud se ti líbila...10. 10. 2015 13:40 Pepsi Stone
Diky za recenzi,...10. 10. 2015 8:31 Dee


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11425 sekund.