Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Raylyn SHAYDE (ANTHOLOGY) - Nová tvroba sa bude niesť trošku v novom a lepšom šate, ale stále to bude náš štýl

Při pohledu na tváře členů slovenské kapely Anthology se člověk neubrání okřídlenému spojení “mladá kapela”. Přesto tenhle spolek má za sebou už téměř osm let činnosti, které v loňské roce ozdobili vydáním povedeného debutového alba “The Prophecy”. Na téhle desce už je ke slyšení zpěvačka Raylyn Shade, která do kapely přišla nedlouho před nahráváním desky. Naše povídání se tak pochopitelně točilo nejen kolem alba, ale hlavně kolem aktuálního dění v Anthology.

Blíží se konec roku, jaký byl rok 2015 z pohledu Anthology, co se povedlo, co byste naopak chtěli do příštího roku vylepšit nebo čemu se vyhnout?
S kapelou sme tento rok absolvovali veľa koncertov. Niektoré z nich sa podarili viac, a niektoré menej, ale všetko to pre nás boli výborné skúsenosti. Užili sme si všetky akcie, získali sme nových fanúšikov, spoznali ďalších skvelých muzikantov a kapely. Na budúci rok nás čaká ešte pár koncertov. Chceli by sme si určite zahrať aj mimo Slovenska a Českej republiky a vyhnúť sa chceme hlavne technickým problémom na koncertoch.

Která z akcí, jež jste letos absolvovali, pro tebe byla nejzajímavější z pohledu muzikanta a z pohledu fanouška? A co je tobě, ať už jako zpěvačce nebo jako případnému posluchači, bližší, velké festivaly nebo radši komornější kluby?
Z pohľadu fanúšika bola pre mňa super akcia Masters of Rock. Tento festival si vždy užijem, či už z hľadiska výberu skupín, ale aj skvelých ľudí a atmosféry. Ako muzikantovi sa mi tento rok najviac vryl do pamäti festival Made of Metal, kde sme odohrali koncert a užili si prostredie s fanúšikmi a ostatnými kapelami. Dalšia výborná akcia. Tak isto sa mi páčil aj koncert Glacial Croon v Brne v Melodke, kde sme hrali so skvelými kapelami na jednom pódiu. Kto nebol, môže ľutovať (smích). Čo sa týka veľkých festivalov a komornejších klubov, mne osobne vyhovujú obe varianty. Všade sú určité klady a zápory, či už pre muzikantov, ale aj fanúšikov.

Vaše debutové album „The Prophecy“ vyšlo v loňském roce, což je v dnešní době pro některé kapely nejvyšší čas pomalu přemýšlet o následovníkovi. Jak jste na tom vy, pracujete na nových skladbách, máte už nějakou vizi o novém albu?
To premýšlanie už máme dávno za sebou a tvrdo makáme na nových veciach. Na základe toho, čo som počula na skúške od chalanov a z ich nahrávok, si myslím, že sa máte na čo tešiť. Náš gitarista Majo nás „komanduje“ stále novým materiálom, ktorý sa snažíme ešte dotvoriť našimi nápadmi. Na posledných koncertoch už mali fanúšikovia možnosť si vypočuť jednu novú skladbu, ktorú sme si pre nich pripravili. Ale predsa nová tvroba sa bude niesť trošku v novom a lepšom šate, ale stále to bude náš štýl. Veď predsa sami uvidíte a nechajte sa prekvapiť.

Které ze skladeb na albu nejvíc věříš, která je tvůj největší favorit?
Všetky skladby z albumu sú výborne napísané, ale môj najväčší favorit je „Scream into the Darkness“. Má všetko, čo by mala mať dobre napísana skladba mať. Odzrkadľuje sa na nej naša tvorba, a preto jej verím najviac.

Jak bys album „The Prophecy“ zhodnotila s dostatečným časovým odstupem, posloucháš ho doma a jsi s ním spokojená? Od vydání o téhle desce již zazněla určitě spousta informací, je ještě něco, co jste o téhle desce dosud neprozradili?
S albumom ako takým som spokojná. Aj keď s odstupom času si človek uvedomí, čo by všetko prerobil a napísal inak na ňom, ale zvrátiť sa to už nedá. Za ten čas a všetky vedľajšie okolnosti, ktoré nastali, sa ten album vydaril. Stojím si za ním a je na ňom výborný materiál. Uznávam, že album doma nepočúvam. Už len z toho dôvodu, že hráme skladby z albumu na skúškach, potom ďalej na koncertoch. Stále to človek nedokáže počúvať, preto si pustím doma niečo iné. Za ten čas, ktorý uplynul od vydania albumu sa povedalo asi už všetko o ňom.

Co se dalších plánů týká, máte v plánu s novou deskou oslovit i nějaké labely nebo je pro vás zajímavější zůstat nezávislí tak, aby do vaší činnosti nikdo další nezasahoval?
Nie sme ešte definitívne rozhodnutí, či chceme s novým albumom osloviť nejaké vydavateľstvá. Určite budeme ešte nad tým premýšlať. Nie vždy to je pre kapely „výhra“ a je lepšie ostať nezávislí. Ale o všetkých plánoch budeme diskutovať na budúci rok spolu s ďalšími vecami ohľadne albumu.

Do Anthology jsi nastoupila v době, kdy kapela již měla za sebou natočené demo. Co tě nejvíc lákalo na tom připojit se k Anthology? V čem se podle Tebe kapela nejvíc změnila během Tvého působení, jak si Anthology ovlivnila Ty a jak Anthology ovlivnili Tebe?
Ku kapele Anthology som sa pripojila v októbri 2013 a už len z toho dôvodu, že som videla veľký potenciál v kapele. Chalani sa chceli zjednotiť ako celok a spolu makať na vlastnych veciach na úkor svojho voľného času. A to len preto, že chceli niečo docieliť so svojou tvorbou. Týmto prístupom sa kapela zmenila a posunula sa vo svojom pôsobení na inú úroveň. Navzájom sme sa neovyplvnili vôbec, stále sme rovnakí ľudia ako sme boli. Skôr sme sa vzájomne ovplyvnili hudobne a začali sme vnímať aj iné kapely ako len tie „naše“.

Citace z vašich stránek: …Anthology zaraďujeme medzi akceptované hudobné telesá v ich rodnej krajine v žánri symphopower metal s ambíciou uspieť nielen na Slovensku... – jak daleko jste se na cestě k naplnění ambicí dostali, jaké mety a cíle máte před sebou?
Pravdou je, že sme neuspeli nielen na Slovensku, ale aj v Českej Republike. To nás veľmi teší, pretože sme získali veľa skvelých fanúšikov. Uspeli sme ale aj v iných krajinách už len kúpou nášho albumu ako napríklad v Dánsku, Nemecku, Japonsku, Holandsku, Fínsku... Nové ambície a ciele budeme rozširovať po dalšom albume. Chceme našou tvorbou osloviť viac ľudí, a na tom budeme samozrejme pracovať.

Jak bys charakterizovala hudbu, kterou hrají Anthology. Co myslíš, že je nejsilnější stránkou vaší hudby?
Každý, kto si pustí aspoň jednu skladbu z albumu, tak hneď počuje tvrdé a rýchle gitarové riffy, ďalej sa mu do pamäti zaryjú melodické klávesy spolu s orchestrom, povšimnuteľné sú veľmi silné bicie a ako posledný prichádza zapamätateľný vokál. Silná stránka kapely je práve toto všetko dohromady.

Jaké jsou nejbližší plány Anthology?
Do konca roka 2015 nás čakajú ešte koncerty, na ktoré sa tešíme. Budúci rok sa možno ešte vyskytnú nejaké akcie, ale chceme sa naplno venovať tvorbe nového albumu. Ak všetko pôjde tak ako chceme, teda podľa našich predstáv, tak snáď sa v roku 2016 zrodí nový album kapely Anthology.

A tradiční závěr – je nějaká otázka, na kterou se Tě dosud nikdo z novnářů nezeptal a Ty by sis na ní přála odpovědět?
Ako tak rozmýšľam, tak asi taká otázka neexistuje. Na všetky otázky ohľadne kapely rada odpovedám a myslím si, že už sa ma spýtali skoro všetko.

Savapip             


www.anthology.sk

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.11.2015
Přečteno: 2157x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12585 sekund.