RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SHE MUST BURN - She Must Burn

Mladá krev přichází z Velké Británie v podobě She Must Burn. Dravá šestice muzikantů připravila debutové eponymní EP, kterým se představuje posluchačům ve velkém stylu. Dle klipu, fotek a samotné hudby se jedná o sebevědomím oplývajcí skupinu, která nechce být jen jednou z mnoha.

Metalcoreové riffy ve spojení s klávesami intra "Ascension" posluchače příjemně připraví na první regulérní skladbu a návykovou klipovku „Possesed“. Začátek obstará takřka black metalová vichřice, aby se postupně přibalovaly metalcoreové ingredience. Bicí rozpoutávají peklo a kytary riffují v ohromné rychlosti. Všemu velí vzteklý projev zpěváka Josepha, který blackově štěká, hardcoreově řve nebo deathcoreově proklamuje. I díky němu She Must Burn mohou působit jako setkání Cradle Of Filth s Bleeding Through. Drsný a nespoutaný projev potom uklidňuje a zjemňuje klávesistka a zpěvačka Aimy, která si vzala na starost refrén. Svým hlasem může připomenout například Amy Lee z Evanescence.

I „The Misery“ pokračuje ve stylu předchozí skladby a je jasné, čím se kapela bude i nadále prezentovat. Má to energii, sílu a především kvalitu. Co se týče originality, nedá se tvrdit, že by kombinace black metalu a metalcoreu byla něčím novým, ale She Must Burn zní velmi svébytně a čerstvě. Zajímavou odbočkou je krátká dvouminutovka „Into Light“, která celá patří Aimy a její klávesové baladě. Potom se opět rozjede inferno v podobě „Wish To Exist“, která ale přináší navíc zasněnou atmosféru a více metalcoreu. Je to tvrdé, ale i pořádně melodické. Skvělé jsou klávesy a jemné orchestrace, které k hudbě She Must Burn neodmyslitelně patří. i když si neberou hlavní slovo. Závěrečná „Eclipse“ uzavírá dvacet minut dlouhé (nebo krátké?) EP ve velkém a rychlém stylu. O refrén se opět postarala Aimy, a i když není zrovna zpěvačka světové extratřídy, do hudby She Must Burn se hodí výborně.

"She Must Burn" si mne postupně omotávalo kolem prstu a každý další poslech byl intenzivnějším zážitkem. She Must Burn umí se skladbami dobře pracovat, ví kdy udeřit a nasolit pořádné blast beaty nebo kdy naopak ubrat a nabídnout melodie. Vynikající a strhující jsou kytary a Joseph je jako zpěvák rozhodně zajímavý (mrkněte na videoklip). Metalcore není vyloženě hudba mého srdce, ale tohle EP je prostě vynikající a She Must Burn přeju pořádný úspěch.

Tomáš Marton             


FB SHE MUST BURN

YouTube ukázka - Possessed

Seznam skladeb:
1. Ascension
2. Possessed
3. The Misery
4. Into Light
5. Wish To Exist
6. Eclipse

Sestava:
Joseph Sinclair - zpěv
Aimy Miller - klávesy, zpěv
James Threadwell - kytara
Jonny Davies - kytara
Frankie Keating - baskytara
Daniel Ristic - bicí

Rok vydání: 2016
Čas:
Label: Artery Recordings
Země: Velká Británie
Žánr: Symfonický metalcore

Diskografie:
2015 - She Must Burn (EP)

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.04.2016
Přečteno: 4197x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09053 sekund.