Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Lita FORD - Time Capsule

Lita Ford je, zdá se, z nejhoršího venku. Když před čtyřmi lety vydala desku „Living Like A Runaway“, byla jen krůček před psychickým zhroucením. Drtivý rozvod s manželem Jimem Gilettem (v osmdesátých letech frontman třetiligových Nitro) ji připravil téměř o vše, ovšem Lita se nevzdala a chvíle mezi soudními bitvami o děti a majetek věnovala koncertním vystoupením. Na to nečekaně začátkem tohoto roku ohlásila novou desku… No, novou… Jedním dechem totiž dodala, že „Time Capsule“ bude obsahovat nahrávky, které jí dlouhá léta ležely v šuplíku.

Vlastně, proč ne… Lita měla své nejlepší období na přelomu osmdesátých a devadesátých, kdy jí vyšla trojice velice silných alb „Lita“, „Stilleto“ a „Dangerous Curves“ a právě z této doby má pocházet také sbírka „Time Capsule“. Fanoušky to může uklidnit, protože na ní nejsou stopy po odporné comebackové slátanině „Wicked Wonderland“ a připomíná spíše nedoceněné album "Black" z pětadevadesátého. Na druhou stranu tak silný materiál jako na zmíněném triumvirátu se na „Time Capsule“ také nenachází. Logicky, takový by přece neležel tak dlouhou dobu v šuplíku.

Při popisování „Time Capsule“ nelze začít největší slabinou alba a to je jeho dramaturgie, která je skutečně podivná a nepřipomíná regulérní desku, ale jen skladby naházené vedle sebe bez ladu a skladu. Začít desku třemi pomalými skladbami rozhodně není to nejlepší řešení, přestože minimálně „Where Will I Find My Heart Tonight“ a „Killing Kind“ jsou velice silné věci, které si nezadají s perlami typu „Shot Of Poison“ nebo „Falling In And Out Of Love“, které ale fanoušci už znali z jiných verzí, právě ze zmíněné desky "Black". Ovšem pro začátek to chtělo něco svižnějšího. Na to dojde až s „Black Leather Heart“, což je klasický prototyp heavymetalové skladby osmdesátých let, který se ohlíží až k raným albům Litiny sólové kariéry „Out Of Blood“ a „Dancin´ On The Edge“. Pořádný hit si Lita schovala pod název „Rotten To The Core“, kde si zahostoval i její dávný kamarád Gene Simmons z Kiss (je s podivem, že se nikdy nemluvilo o tom, že by tihle dva spolu něco měli…), jehož valivý styl dodává skladbě na důrazu.

Poté ale nepochopitelně přijdou dvě instrumentálky, z nichž jednou je Hendrixova „Little Wing“. Opět si při takovém dramaturgickém zařazení ťukáte na čelo, protože „On The Fast Track“ rozhodně není tak silná, aby jako instrumentální vložka obstála. Možná naopak. V tento okamžik se deska rozdrolí, protože její konec není tak silný, jako prvních pět věcí a při „Mr. Corrupiton“ s hostující plejádou zpěváků jako Jeff Scott Soto či Robin Zander a Rick Nielsen z Cheap Trick, si uvědomíte, že některé věci měly v šuplíku asi zůstat navždy.

Když bychom na „Time Capsule“ nahlíželi jako na řadové zpěvaččino album, bude rozhodně patřit k průměru v její diskografii. Když ale přistoupíme na to, že se jedná o vymetení šuplíků, které doprovází její biografii, co vyšla začátkem roku, má tahle deska smysl. Možná to bude nadechnutí před další pořádnou porcí muziky téhle (pro leckoho jediné možné) Metal Queen.

Jan Skala             


www.litafordonline.com

YouTube ukázka - Killing Kind

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Where Will I Find My Heart Tonight
3. Killing Kind
4. War Of The Angels
5. Black Leather Heart
6. Rotten To The Core
7. Little Wing
8. On The Fast Track
9. King Of The Wild Wind
10. Mr. Corruption
11. Anything For The Thrill

Sestava:
Lita Ford - zpěv, kytara
Robin Zander - zpěv
Rick Nielsen - zpěv, kytara
Jeff Scott Soto - zpěv
Dave Navarro - kytara
Chris Holmes - kytara
Gene Simmons - baskytara
Billy Sheehan - baskytara
Rodger Carter - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 44:14
Label: SPV
Země: USA
Žánr: hair metal

Diskografie:
1983 - Out For Blood
1984 - Dancin´ On The Edge
1988 - Lita
1990 - Stilleto
1991 - Dangerous Curves
1995 - Black
2009 - Wicked Wonderland
2012 - Living Like A Runaway
2016 - Time Capsule

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.04.2016
Přečteno: 2025x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09059 sekund.