TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HELION PRIME - Helion Prime

Posluchač, chtiv nových hudebních a melodických zážitků, občas brouzdne na Youtube, doufaje, že narazí na něco, co jeho sluchovody ještě neprolétlo a zároveň se bude jednat o dostatečně kvalitní materiál. V tomto hraje nejzásadnější roli produkce – komu by se dneska chtělo poslouchat kapelu, která si tento (bohužel) již nejdůležitější fakt neuvědomila, a vstříc zmlsaným posluchačům na trh vyplivla něco, co na první poslech nepohladí alespoň zvukem? Amíci Helion Prime (zvoucí sami sebe dle aliení planety z Riddicka) tuto skutečnost velmi dobře postřehli.

Už na první zběžný pohled na oranžový booklet s kosmonauty a nezbytným dinosaurem zjistíme, že by se nemuselo jednat o další variaci na Rhapsody, Sonatu nebo Helloween, plnou draků a superhrdinů, protože viditelnou sci-fi tematiku moc kapel v melodickém ranku nezpracovává. Právě tak intro plné futuristické elektroniky s prohlášením, že „pravděpodobnost jejich existence je evidentní“ dokáže navnadit na příval potenciálně příjemných hudebních zážitků.

A ty se doopravdy postupně dostaví, ale ne v míře, v niž zmlsaný melodik doufá. Nejsilnější zbraní kapely jsou bezpochyby výrazné sborové pasáže (nejen v refrénech), které ve chvílích nastupující nudy dokáží danou píseň skvěle oživit, což ale není samospásné a místy tak na povrch vyplouvá autorská bezradnost a touha hledat své místo pod metalovým sluncem.

Většina písní se nese ve středním tempu, což jistě není nic zásadního ani revolučního. Za obzvlášť povedené lze označit „Into A Black Hole“ a předposlední „Apollo“, jejichž hudební pletení je velmi chytlavé a dává tušit, že se v kapele ukrývá nemalý potenciál. Jen bych propříště doporučil dát větší důraz na vedení vokálních linek, půvabná a velmi civilně působící zpěvačka Heather Michelle Smith talentem bezpochyby disponuje, jen prozatím neměla dostatek prostoru k jeho postupnému rozvíjení, což je ale spíše problémem autora hudby. Zvuk není dokonalý, ale nijak neruší a svým vyzněním evokuje, víc spolky americké nežli evropské, hlavně příklonem k thrashověji znějícím kytarám se spoustou kudrlinek a přeci jen nižší melodickou rovinou.

Debutové desky to dnes mají zkrátka velmi těžké, protože by měly zaujmout buď něčím alespoň trošku svojským, anebo výborně zpracovávat již dávno slyšené. Helion Prime stojí v obou případech někde v polovině. Originality, pokud za ni nepovažujete absenci kláves ve spojení s již zmíněnými sbory, se dočkáme stěží, a to hlavně kvůli tomu, že v Maďarsku existují Wisdom. Navíc, podobně vystavěné melodické linky, sóla nebo rytmiku znalejší posluchač zaslechl již nespočetněkrát. Plusové body tak kapela získává hlavně za ne až tak klišovitou stylizaci a bohaté sbory.

Hermes             


www.helionprimemetal.com

YouTube ukázka - Life Finds A Way

Seznam skladeb:
1. Into the Alien Terrain
2. The Drake Equation
3. Life Finds a Way
4. Into the Black Hole
5. A Place I Thought I Knew
6. You Keep What You Kill
7. The Ocean of Time
8. Moon-Watcher
9. Apollo (The Eagle Has Landed)
10. Live and Die on This Day

Sestava:
Heather Michelle - zpěv
Jason Ashcraft - kytara
Jeremy Steinhouse - baskytara
Justin Herzer - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 50:14
Země: USA
Žánr: USA power metal

Diskografie:
2016 - Helion Prime

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.07.2016
Přečteno: 4298x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dostal som sa k...17. 11. 2018 11:47 Meres


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09794 sekund.