RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ANTI-NOWHERE LEAGUE - The Cage

„So fuckin´ what?“… Když James Hetfield vyštěkne na koncertě Metallicy tenhle bojový pokřik a spustí tak skladbu plnou nejrůznějších oplzlostí, možná se v davu desítek tisíc lidí najde někdo, kdo kývá hlavou a bezpečně ví, komu za tuhle skladbu poděkovat. Anti-Nowhere League s ní totiž už provokovali na začátku osmdesátých let, kdy se Hetfield s Ulrichem ještě rozmýšleli, jestli budou spolu taky hrát a ne jen chlastat levné čůčo. Tihle Britové patřili k tomu, co zbylo po mohutné punkové vlně druhé poloviny sedmdesátých let. Byli to souputníci Stiff Little Fingers či mnohem drsnějších The Exploited nebo Discharge. A kupodivu, činní jsou i v roce 2016.

Anti-Nowhere League pochopitelně nikdy nebyli jen o „So What?“. Původně dokonce se tahle věc ani nevešla na jejich debut „We Are… The League“ a plnila pouze funkci B strany singlu „Streets Of London“. A je dost dobře možné, že kdyby si jí Metallica nevšimla, dnes by už Anti-Nowhere League nefungovali. Ono celkově jejich kariéra je rozháraná a plná zvratů. Aby ne, když za šestatřicet let existence vydávají teprve šestou desku. A i když už jsou to pánové v letech, které už spíše než nějaká rebelie zajímá, jaký jim škudlivý britský systém za pár let vypočítá důchod, pořád jejich novinka zní poměrně svěže a dá se říct, že i vcelku mladicky.

Tahle parta, ze které už z původní sestavy zbyl jen zpěvák Nick „Animal“ Culmer, byla vždycky punk rock toho nejčistšího střihu, kde jsou naprosto zřetelně slyšet ozvěny The Ramones (v silných tříakordových skladbách), ale i ostré chorálové refrény, které je zase spojovaly s kapelami typu Sham 69. Všechny tyhle atributy dominují i novinkové „The Cage“. Proto síla této desky stojí zejména na chytlavých refrénech, z nichž některé se (jako třeba ten v „The Last Cowboys“) mohou hodit i na ochozy stadionů při fotbalových zápasech.

Culmer a spol. s novinkou nijak nepospíchali („The Cage“ vychází devět let od poslední desky „The Road To Rampton“) a proto je cítit, že nápady jsou uleželé a že se dostalo na ty silnější. A protože stylově už nemají Anti-Nowhere League co nabídnout, musí na to jít přes sílu skladeb. A pár skutečně silných se urodilo. Z celého konceptu desky pak vyčnívají skočné „Punk Rock Girl“ či „Ain´t We ´avin´ Fun“, trochu temnější a ženský hlasový prvek využívající „13 Rat Theory“ a zejména pak „Uncle Charlie“, kterou kapela věnovala punkovému nestorovi a předákovi UK Subs Charliemu Harperovi. Naopak, když kapela nabídne přihlouplné popěvky „Walk Away“ či „God Bless Alcohol“, jde její věrohodnost zákonitě dolů.

Ale i tak je „The Cage“ příjemná punkrocková deska od starých sekáčů, kteří vědí, o co jde a nemusí při tom už rozkopávat popelnice ani blít uprostřed náměstí. Deska je hrána s nadhledem a naživo některé skladby (zejména ty výše zmíněné) jejich fanouškům udělají radost. Ostudu si tedy Anti-Nowhere League rozhodně neudělali.

Jan Skala             


www.antinowhereleague.com

YouTube ukázka - The Last Cowboys

Seznam skladeb:
1. A Bad Storm
2. Punk Rock Girl
3. Sealed With A Kiss
4. Uncle Charlie
5. The Last Cowboys
6. Fields Of Yesterday
7. Fix Me
8. 13 Rat Theory
9. God Bless Alcohol
10. Time To Kill
11. Walk Away
12. Ain't We 'avin' Fun
13. Brick By Brick

Sestava:
Nick "Animal" Culmer - zpěv
Shady - kytara
Dave "Nato" Hazlewood - baskytara
Tom Hunt - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 55:04
Label: Cleopatra
Země: Velká Británie
Žánr: punk rock

Diskografie:
1982 - We Are... The League
1987 - The Perfect Crime
1997 - Scum
2005 - Kings And Queens
2007 - The Road To Rampton
2016 - The Cage

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.06.2016
Přečteno: 1867x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10269 sekund.