TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




FOUR BY FATE - Relentless

Four By Fate rozhodně nejsou první ani zdaleka poslední projekt, v němž své síly spojují členové kdysi velmi známých, potažmo slavných hairmetalových kapel. A pochopitelně, jak už to u podobných projektů bývá zvykem, jedná se o členy, kteří se v rámci svých kapel nevyhřívali na absolutním vrcholu slávy, ale spíše působili jako dělníci přispívající k výsledku. Four By Fate totiž tvoří zpěvák, kytarista a klávesista Tod Howarth, který působil v kapele Frehley´s Comet (spolek z let 1984 až 1988, který vedl tehdejší vypuzenec od Kiss Ace Frehley) a druhdy i jako koncertní klávesista Cheap Trick, jehož doplňuje jeho někdejší spoluhráč od Frehley´s Comet, basista John Regan a původní bubeník Skid Row Rob Affuso. Na čtveřici kapelu doplňuje kytarista a zpěvák Patrick James Gasperini.

S takovou minulostí se rozhodně očekává instrumentálně skvěle zvládnutá deska. A takovou debutová „Relentless“ také je. Jenže, jak už to v takových případech také bývá, je na ní jasně znát že autorské otěže u bývalých kapel (jak tedy u Skid Row, tak Frehley´s Comet) držel prostě někdo jiný. Tahle deská má výborný zvuk, stylově je rovněž v pořádku, když se jedná o plnokrevný hard rock amerického střihu, který je silně poučený osmdesátými lety a začátkem let devadesátých, ovšem to je zhruba tak všechno. Ostatní už je rutina.

Přitom album začíná až nad poměry dobře. Úvodní „These Times Is Hard For Lovers“ vdechne desce život dobrým riffem a naprosto vyhovujícím tempem, kdy sloka evokuje klasické časy Def Leppard a refrén zase nejlepší chvilky Whitesnake. Na rozjezd tedy velice slibná věc, kterou podpoří naprostá tutovka „Moonshine“ s frázováním typickým pro frackovité partičky losanegeleských bulvárů. „Hangin´ On“ pak hraje na bluesovější notu, ale stále v sobě má atmosféru, přestože Howarth samozřejmě se svým hlasem nedokáže čarovat jako třeba Sebastian Bach (když už jsme u těch Skid Row).

Brzy ale začne padat řetěz. „Leeve Breach“ už nemá tolik síly jako předchozí věc, kdy refrén působí tak nějak rozpačitě. A mizérie přichází s prapodivnou baladou „It´s Over Now“, kterou Howarth složil už v osmdesátých letech pro desku „Second Sighting“ od Frehley´s Comet a už tam působila vlezlým dojmem, její současná a snad ještě utahanější verze je až protivná. Kapela se začíná topit ve skladatelské nemohoucnosti. Nějak nepřichází nosné nápady, začíná se pošilhávat i po grunge (kytarové riffy ve „Follow Me“ a vokální harmonie v „On My Own“) a řetěz ne a ne zpět nahodit. Proto nakonec jste rádi, že album s další nevýraznou věcí „Rock n´Roll Hoochie Koo“ skončí.

Deska je to tedy dost nevyrovnaná. Má vysoce silný start, který posluchače nabudí, ovšem brzy album ztratí svůj veškerý potenciál a plácá se někde na hranici průměru. Ale je to debutová deska. Pánové jsou zajisté výborní muzikanti, takže uvidíme, co bude dál…

Jan Skala             


www.fourbyfate.com

YouTube ukázka - Moonshine

Seznam skladeb:
01. These Times Are Hard For Lovers
02. Moonshine
03. Hangin' On
04. Levee Breach
05. It's Over Now
06. Follow Me
07. On My Own
08. I Give
09. Don't Know
10. Back In The '80s
11. Rock & Roll Hoochie Koo

Sestava:
Tod Howarth - zpěv, kytara, klávesy
Patrick James Gasperini - kytara, zpěv
John Regan - baskytara
Rob Affuso - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 39:52
Label: Amazing Records
Země: USA
Žánr: hard rock

Diskografie:
2016 - Relentless

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.06.2016
Přečteno: 1508x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09529 sekund.