DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BAD JOKER`S CREAM - Behind The Mask

Mladá sexy hard/glam rocková kapela z Frýdku-Místku, zakládající si na typicky hard-rockových riffech sedmdesátých a osmdesátých let s příměsí moderního rocku a heavy metalu. Tak zní autodefinice kapely Bad Joker`s Cream. Posouzení, zda je tato čtveřice sexy, přenechám ženské části redakce, co se samotné hudby týká, tak ta definice je pochopitelně přesná. A nutno zdůraznit i to, že debutovému albu „Behind The Mask“, se kterým Bad Joker`s Cream přichází, není vlastně s ohledem na aktuální dění na glamové scéně co zásadního vytknout. Výrazné šlapavé riffy, přiměřeně ostrá kytara, chytlavé, zapamatovatelné melodie s leckdy skandovatelnými motivy, hudební uvolněnost. Jen ve srovnání s těmi kapelami, které před desetiletími vytvářely glamový předobraz, jsou Bad Joker`s Cream (ale holt tímto stigmatem je poznamenána řada současných glamových kapel) hodní a čistí, zbaveni páskovité oprásklosti, pouliční špíny i provokativní kousavé jedovatosti.

Díky tomu jako nejvydařenější položky nabídnutého menu vychází písně, kde tahle uvolněná (a leckdy až písničkářská) poloha je naprosto přirozená a kdy případné tlačení na pilu a hrocení čehokoliv by bylo celkem kontraproduktivní. Dokonalým reprezentantem je jednak „autobiografická“ optimistická rockovka „All You Are The Best“, s lehoučkým melodickým motivem i příjemně okázalou ležérností, u které asi musí příznivci kapely na koncertech zdivočet, výborně šlape i titulní houpavá „Behind The Mask“ s účelně teatrálním vokálem, povedeně neotesanými sbory a šikovným kytarovým sólem. Škoda, že v pomalejší „Truth In The Cliché“ nedokáže zpěvák Stacee Roxx vymačkat víc emocí a snad i trochu přehrávat, příjemný cajdáček i nasládlý text tomu nahrává. Ten případný potenciál (alespoň mezi stěnami v obýváku, na koncertě to může být daleko funkčnější), zašlápnutý příliš hodným a opatrným výrazem pak kouká především z úvodních dvou vlažně obyčejných písní (následující pohodová „Love Symetry“, která startuje velmi silný blok, vrcholící ve výše zmíněných písních, je dalším potvrzením teorie o síle uvolněnosti a hravosti) a ze závěrečné „Just One Day“. Z pohledu tuzemce je příjemná nezbytná a přitom velmi přístupná angličtina, potěší i čitelný a vyrovnaný zvuk.

Technicky vzato, všechno je v cajku, optimistická, líbivá, zpěvná i halekací muzika, která s tělem může zacukat (a leckdy i zacuká). Deska, ze které jde dobrá nálada, pohoda a která naštěstí nestaví na hudebních laciných pózách. Jen ty chlupy, které se obvykle naježí při něčem výjimečném, se ne a ne pohnout, kousanců od provokativních momentů taky moc nenajdete. Ale z pohledu toho, že se jedná o debut, mají kluci na čem stavět. Ostatně, vždyť třeba ani Motláči (i když mezi těmito dvěma světy je přece jen rozdíl) s první deskou svět úplně nezbořili, ne?

Savapip             


FB BAD JOKER`S CREAM

YouTube ukázka - Behind The Mask

Seznam skladeb:
1. Perfect Deal
2. Rocket Roll
3. Love Symetry
4. Drugs
5. I Would Like To Fly
6. Behind The mask
7. All You Are The Best
8. Truth In The Cliché
9. Handjob For Your Body
10. Just One Day

Sestava:
Stacee Roxx – zpěv, kytara
Jamie Lee Caster - kytara
Tommy Ace - baskytara
Dave J. - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 38:54
Label: Alfedus
Země: Česká republika

Diskografie:
2016 – Behind The Mask

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.10.2016
Přečteno: 2603x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
JanaChlapci jsou...19. 10. 2016 15:11 J1J1


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09336 sekund.