ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




OUSIODES - Angel

Ollie Bernstein je mladý a talentovaný bostonský multiinstrumentalista, který si tímto albem splňuje jeden ze svých snů, což je jedním z faktorů, který je v recenzi nutné zohlednit. Album nevyšlo pod žádným oficiálním vydavatelstvím, Ollie vytvořil CD v podstatě sám (s přispěním několika hostí), a to od prvotních nosných nápadů až po samotné natočení, mix a mastering. Tím splněným snem se myslí vysoce melodické, rychlé album, odrážející autorovy inspirace, kterými jsou hlavně japonské melodické kapely. Pokud vám obdobná muzika nic neříká, resp. máte odpor vůči seskupením, hrajícím zmíněný subžánr (což dovedu vcelku lehce pochopit, Země vycházejícího slunce produkuje mraky podobných seskupení s prakticky totožnou (pseudo) kvalitou, ale s oním japonským feelingem, který evropským posluchačům často nejde pod nos), neztrácejte touto recenzí čas.

Autor se nijak neštítí rychlých temp a nebojí se do písniček nasypat mraky vysokooktanových dvojšlapek, což se děje ve valné většině kompozic. Už v úvodní „The Wish“, jejíž úvod znatelně evokuje soundtrack z Warcraftu II, si užijeme mohutných sypanic. Ale nejen vysokými tempy živ jest autor, proto na albu najdeme i střednětempou „Wherever We Go“ – mého černého koně, v jehož refrénových harmoniích se autor slušně vyřádil, anebo hladivou baladu „Fallen“, kde hostující vokalistka Atsumi Ischibaschi svým medovým mezzosopránem pohladí všechny milovníky libé melodie.

Album v žádném případě není dokonalé, žebříčky trhající, ale je slušným příslibem do budoucna. Ollie se díky němu totiž jeví jako vcelku schopný skladatel, vynikající sólový kytarista a obstojný vokalista, který nečeká na smilování z nebe v podobě schopných spoluhráčů, ale raději si veškerou práci odvede sám (ještě by mu do toho kecali!). Což v tomto případě znamená, že kromě zpěvů a kytar není nic natočeno reálnými muzikanty, autor si veškeré bubny, klávesy a basu připravil a naprogramoval doma na PC. Slyšitelné to je podobně jako třeba u prvního alba Power Quest.

Na co bohužel musím upozornit je fakt, že muzika je sice jak líbivá a příjemná sluchovodům, tak je ale i výrazně rozpoznatelný výše zmíněný fakt, že Ollie se svou muzikou nešel do žádného studia, které by z jeho prvorozeného děťátka vytvořilo moderně znějící nahrávku. Produkce je, paradoxně, velmi podobná nedávno vydané druhé desce švédských TWILIGHT FORCE, a to ať v už v podobě velmi nevyrovnané ekvalizace, nebo utopených beglajtových kytar a místy dosti nejistého zpěvu.

Ollie Bernstein do světa melodického metalu přispěl příjemnou, ale dosti nedotaženou deskou, hlavně po zvukové stránce. Jak jsem již ale uvedl, skladatel bude (doufejme) časem velmi schopný a sudičky jeho dalších děťátek jim snad vínkem nadělí především lepší zvukový kabátek.

Hermes             


ousiodes.bandcamp.com/

YouTube ukázka - The Wish

Seznam skladeb:
1. The Wish
2. Master
3. Shooting Star
4. Necessary Being
5. Angel
6. Glory
7. Wherever We Go
8. Final Ressurection
9. Fallen
10. Heroes of the Clouds

Sestava:
Ollie Bernstein – vše

Rok vydání: 2016
Čas: 35:18
Země: USA
Žánr: Melodický power metal

Diskografie:
2016 - Angel

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.09.2016
Přečteno: 2300x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10613 sekund.