RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WARDRUM - Awakening

Řekové Wardrum jsou zpět se čtvrtou studiovkou, která dostala do vínku další z jednoslovných titulů, takže po „Spadework“, „Desolation“ a „Messenger“ zde tentokrát máme „Awakening“. Tento název ale nemá nejmenší souvislost s hudebním obsahem, který naštěstí neznamená náhlý odklon k jiným stylům a plynule navazuje na typické power a heavymetalové představení studiových bratříčků. Většinou tedy budeme svědky vysoce kvalitní muziky, zůstávají však i drobné neduhy, které jsem Řekům vyčítal již při hodnocení předešlého zápisu „Messenger“.

Jde především o jakousi strojovou úhlednost a technickou nablýskanost hudební složky, jíž se dá jen těžko něco vytknout. Vše je jakoby vystřiženo z metalové učebnice, samozřejmostí jsou precizní hráčské výkony a zejména strhující hlas zpěváka Yannise Papadopoulose, který je jasným esem a největším lákadlem kapely. A přesto se některým skladbám nedaří zasáhnout známky blízké středu pocitového terče, ačkoli jej zároveň nikdy úplně neminou. Zkrátka řemeslně je vše v naprostém pořádku, díky zpěvákovi navíc máme neustále dojem, že posloucháme cosi výjimečného, ale občas tomu chybí srdce. Přitom Řekové umí napsat tklivé a emocepudné skladby, čehož důkazem jsou nádherné položky „Sometimes“ a „Shade Of Hope“ (potažmo dechberoucí „Four Seasons“ z předešlého alba), ve kterých se třpytí chytlavé klenutí, jež doprovází melodie s atraktivní melancholickou aurou. Mimochodem, má je na svědomí bicmen Stergios Kourou, který tak z celkového pohledu opět vítězí nad skladatelským souputníkem, kytaristou Kostou Vretou. Ani v metalově říznějších položkách není nouze o výrazně přilnavé vokální linky, případně vyhrávky a vypiplané sólové party. Jde ale více o jednotlivosti, jako celek deska tak přitažlivě zkrátka nepůsobí.

Některé skladby prošumí bez vyšší přidané hodnoty a vzhledem k již zmíněným přednostem Řeků zanechají pocit jakéhosi nedostatku, který jde ruku v roce s neodbytnou touhou po silnějším autorském dotažení. Jedná se např. o položky „On Skies Of Grey“ a „Baptised In Fire“ (obě z Kostovy dílny), které nejen že nestačí lepšímu zbytku, ale ještě protahují celkovou stopáž díla na přetažených pětapadesát minut. V ní navíc tentokrát nenajdeme čistokrevnou power-speedovou pecku, jakou byl song "After Forever“ z minulého záseku, což by jenom prospělo dynamice a rozmanitosti díla. O svižné písně sice nouze není, dočkáme se i stylových přesahů ve formě hard rocku („Virtues Of Humanity“) nebo thrashe (temně vyznívající kompozice „The Unrepentant“ a „Dreams In The Dark“), nejvíce pak – vedle dvou zmíněných skladeb – potěší tracky „Right Within Your Heart“, „Let The Flames Grow“ a "The Awakening" s celkově úspěšným tahem na melodickou branku. Přesto se ale po skončení desky dostaví obdobný pocit, jako při poslechu předešlých počinů kapely. Tedy zatraceně vysoký potenciál, který se však stále nedaří dotáhnout k dokonalému výsledku.

Petr Štěpnička             


www.wardrum.gr

YouTube ukázka - Let the Flames Grow

Seznam skladeb:
1. The Unrepentant
2. Right Within Your Heart
3. Let the Flames Grow
4. Virtues of Humanity
5. Sometimes
6. Medusa
7. Time Is the Enemy
8. On Skies of Grey
9. Baptised in Fire
10. Shade of Hope
11. Dreams in the Dark
12. The Awakening

Sestava:
Yannis Papadopoulos - zpěv
Kosta Vreto - kytara
J. Demian - kytara
Kostas Scandalis - baskytara
Stergios Kourou - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 55:57
Mix a mastering: Chris Donaldson, The Grid Studios
Label: Steel Gallery Records
Země: Řecko
Žánr: melodický power/heavy metal

Diskografie:
2011 - Spadework
2012 - Desolation
2013 - Messenger
2016 - Awakening

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.01.2017
Přečteno: 2915x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Zpevak naprosto...8. 04. 2017 8:24 adrian
Nazvat nejlepší...16. 01. 2017 5:04 Tom


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09297 sekund.