MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HUMAN ZOO - My Own God

Taková šikovná hard rockovka se ságem. Těm, kteří tento hudební žánr sledují, možná už z této strohé charakteristiky je jasné, že řeč bude o německých Human Zoo, kteří deset let od vydání svého debutního alba představili letos na jaře svoje čtvrté album „My Own God“. Na něm předvádí to, co na svých předchozích počinech – klasický hard rock s chytlavými melodiemi, někdy až stadionovými refrény, přitažlivou variabilitu klasicky rockově zabarveného hrdla Thomase Seeburgera, jeho vydařenou symbiózu s tradičními sbory, šťavnatou rytmiku, šikovné kytarové sólování a speciální přidanou hodnotu v podobě nezaměnitelného zvuku saxofonu. A pokud byste chtěli ještě nějaké drobné popostrčení k tomu, v kterých hudebních končinách jsou Human Zoo jako doma, není úplně nepodstatnou informací, že na produkci (a také mixu a hostovském příspěvku na kytaru) se kromě klávesáka Zarka Mestrovice podílel i Chris Lausman, který dříve spolupracoval s Bonfire či Jaded Heart.

Velkou devizou Human Zoo je variabilita. V jejich hudbě není potřeba klopýtat o nějaké složitosti a přitom Human Zoo dovedou být přesvědčivě draví, akční a dynamičtí, stejně jako rozjímavě klidní, či poetičtí. Velkým kladem je i fakt, že kluci nemají potřebu svoje skladby zbytečně natahovat, řeknou v nich skutečně jen to podstatné a spíš než žehrání nad neúměrně protahovanou délkou se dočkáte momentů, kdy by nějaké to protočení motivu ještě jednou dokola vůbec ničemu nevadilo (viz. šleha „4U“ s uhučenými sbory, či přímočará rock`n`rollovka „Love Train“, kde i saxofon zní pěkně ostře). A zejména díky tomu, že se Human Zoo nezamotávají do sítě stereotypu, je snadné srovnat se i s faktem, že dvě tři písně jsou v podstatě jen tuctové klasiky, které ani saxofonové štípnutí nevytáhne z průměru.

Na druhé straně však Human Zoo mají v nabídce i jasný hit. Velice svěží rockovka „Cry Baby Cry“ s jiskřivým dialogem sólového zpěvu a sborů ve stadionovém refrénu boduje především díky bobtnající atmosféře a je jedním z těch momentů, kde saxofon odvádí velmi důležitou práci. Asi nejpřekvapivější okamžik přijde v hrubé „NSA“, kde bodavě agresivní klávesy, vyřvávací sbory a Seeburgerův vyhrocený projev, chvílemi našlápnutý až kamsi k hranicím Dirkschneiderova pochodového struhadla předvedou, že Human Zoo se obejdou i bez slunečné pohody, na opačném pólu, tedy v pozici očekávané položky, která rozhodně nezklame, se pak představí závěrečný akustický plouživě rockový duet s nevinně znějící Priscillou D`Alberti. Přihoďte k tomu něco nálad Bon Jovi či Pink Cream 69, trvalou energii a vydařené melodie a povedená deska je na světě.

Savapip             


humanzoo-music.de

YouTube ukázka - My Own Illusion

Seznam skladeb:
1. One Direction
2. Cry Baby Cry
3. Love Train
4. A Day to Remember
5. My Own Illusion
6. NSA
7. Like a Bitch
8. 4U
9. Solitaire
10. Wave Your Flag
11. Reminds Me of You

Sestava:
Thomas Seeburger - zpěv
Ingolf Engler - kytara
Ralph Grespan - baskytara
Boris Matakovic - saxofon
Zarko Mestrovic - klávesy
Kevin Klimesch - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 40:49
Label: Fastball-Music
Produkce: Zarko Mestrovic, Chris Lausmann
Země: Německo

Diskografie:
2006 - Precious Time
2007 - Over the Horizon
2011 – Eyes Of The Stranger
2016 – My Own God

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.12.2016
Přečteno: 1663x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Moja...srdcovka...ak...5. 12. 2016 11:16 Yuri


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09363 sekund.