DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SISTER - Stand Up, Forward, March!

Jak už pomalu odezněla Nová vlna skandinávského hair metalu, přichází doba zúčtování. Tytam jsou časy, kdy zejména Švédsko chrlilo jednu kapelu za druhou a jejich desky se daly počítat na tuny. Ono už to tak bývá, že se scéna každých několik let pročistí a zůstanou jen ti nejsilnější. Zmíněná skandinávská vlna nepotřebovala ani žádného svého Kurta Cobaina, prostě jen vyhnila na úbytě a zůstaly skutečně jen ty nejsilnější kapely. Jsou tu jako ikony této vlny finští Reckless Love (rozhodně jako nejsilnější spolek), jsou tu velcí učitelé Hardcore Superstar, jsou tu švédští Crazy Lixx a fakticky i Crashdïet. Ale jsou tu taky Sister. Kapela, která debutovala právě v době kulminace zmíněné vlny a svým debutem „Hated“ ukázala, že to myslí vážně.

Pak sice přehodila výhybku směrem k punk metalu a dvojka „Disguised Vulture“ se nesla ve znamení mírného zklamání, protože neobsahovala tak dobré nápady jako debut a fanouškům nevoněla ani stylová změna. Čekalo se, co z toho bude dál. Navíc ze sestavy odešel basista Rikki Riot, což ale kapela vyřešila velmi šalamounsky. Spojila své síly s kytaristou Crashdïet Martinem Sweetem, jehož domovská kapela nemá v současnosti zrovna dobrou sezónu, a ten nakonec volné místo basisty vzal. Možná i to nalilo kapele novou krev do žil.

Novinka „Stand Up, Forward, March!“ tak více navazuje na debut „Hated“ než na zbytečně agresivní a prvoplánově tvrďáckou „Disguised Vulture“. Na prvním místě není nařvaný hlas hlavního protagonisty Jamieho Andersona a ostré kytary, jejichž nahuštěnost zbytečně zakrývala některé slušné nápady minulé desky. Tentokrát se opět ke slovu dostávají melodické nápady, ze kterých jsou slyšet původní Sister, ale pochopitelně i Crashdïet, což vypovídá o tom, že se Sweet zapojil i do skládání nového materiálu.

K tomuto albu by bylo velmi jedoduché přistupovat s despektem, poté, co kapela si trochu pošramotila reputaci minulým dílem. U „Stand Up, Forward, March!“ sice tvrdost do pozadí o mnoho neustoupila, jenže ke slovu se znovu dostaly melodie, což je patrné od úvodní „Destination Dust“, která neskrývá hitové ambice, což je hlavní deviza většiny skladeb z celé desky. I proto jsou věci typu „Carved In Stone“, „Trail Of Destruction“ nebo „Liberation Song“ o úroveň výše než skladby z minulé desky. A i když pak dojde k několika přehmatům, jako v goticky plíživé „Let It Bleed“, nebo závěrečné, zbytečně nařvané „Piece Of Shame“, stále si album drží svou kvalitativní laťku hodně nad průměrem.

Sister se sice nepovedlo ani napotřetí dostat se mezi skandinávskou hairmetalovou elitu (jen jim novinka zaručila pověst nejtvrdší kapely tamní scény), ale „Stand Up, Forward, March!“ ukázala, že potenciál v kapele skutečně dřímá. Stálo by za to jej probudit naplno. Možná, že příští album může být zlomové, protože teď Sister sílu mají.

Jan Skala             


www.sisterofficial.com

YouTube ukázka – Carved In Stone

Seznam skladeb:
1. Destination Dust
2. Carved In Stone
3. Lost In Line
4. Trail Of Destruction
5. Carry On
6. Unbeliever
7. Let It Bleed
8. Liberation Song
9. Dead Man s Dirt
10. Endangered Species
11. Piece Of Shame

Sestava:
Jamie Anderson - zpěv
Tim Tweak - kytara
Martin Sweet - baskytara
Cari Crow - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 43:03
Label: Metal Blade
Země: Švédsko
Žánr: hair metal/punk metal

Diskografie:
2011 - Hated
2014 - Disguised Vulture
2016 - Stand Up, Forward, March!

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.12.2016
Přečteno: 1834x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.59775 sekund.