RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEVILMENT - Devilment II: The Mephisto Waltzes

Danimu Filthovi asi nestačil hudební život v Cradle Of Filth a tak si v roce 2011 založil kapelu Devilment, s níž před dvěma lety vydal debut „The Great And Secret Show“. Deska to byla nadprůměrná, avšak o nějaké „velké“ show bych nehovořil. Nyní tu máme nový počin „Devilment II: The Mephisto Waltzes“ se kterým kapela pokračuje tam, kde minule začala.

I díky Danimu budou v hodně věcech Cradle Of Filth připomínat. I přes to, že zde má Filth trochu hlubší hlas a nepouští se tolik do svého ječivého hlasu jako u domovské kapely. Je tu trochu více gotické atmosféry, někdy dokonce více death metalu a především jsou Devilment pomalejší než COF, kde spousta skladeb jede v blast beatovém uragánu. Zde hraje prim střední tempo.

V úvodní „Judasstein“ působí Devilment poměrně brutálně. K tomu pomáhá i sytý zvuk nahrávky. Kytary tak mají opravdovou sílu a ani hojné využití kláves nic neubírá na tvrdosti. Opravdovým Devilment hitem se stává „Hitchcock Blonde“. Temná gotika ve své kráse. Lauren Francis se za klávesami skutečně vyřádila a tento nástroj je ozdobou alba. Lauren si i poměrně vydatně na nahrávce zazpívala. Vzniká tak další paralela s COF. Dani má v týmu opět zpívající klávesačku, která se výrazně projeví třeba v „Under The Thunder“, jejíž refrén má blízko k popové melodii a zdaleka to není naposledy. Chvílemi jsou opravdu Devilment velmi líbiví a hudebně atraktivnější než na debutu. Vzápětí však zjemnění vystřídá naopak velmi tvrdá pasáž.

„Full Dark, No Stars“ je povedenou baladou, kde Dani zpívá téměř čistě a rozhodně to není na škodu. Taková metalová romantika. „Shine On Sophie Moone“ je naopak zase svižnější skladbou, která pořádně šlápne do pedálu. V „DEA Della Morte“ se kloubí asi všechny současné tváře Devilment. Takřka křehounký, ale krásný refrén v podání Lauren a drsné sloky zpívané Danim. Skladba obsahuje asi ty nejbrutálnější riffy, jaké kapela mohla použít. Klávesy navíc sklouzávají až k industriálním zvukům. Tady zní Devilment naprosto úžasně a svěže.

U minulé nahrávky jsem viděl problém především v jeho jednotvárnosti a zejména druhá polovina alba už nepůsobila zajímavě. Na „The Mephisto Waltzes“ se tomu Devilment snaží vyhnout, přesto míra zábavnosti s koncem alba přece jen klesá.

Devilment na novém albu našli svou tvář a třebaže to není na první poslech znát, je novinka daleko dál než debut. Tvrdost si zde podává ruku s tajemnou gotikou. Lauren Francis dodala ještě líp znějící klávesy než minule a její zpěv přidal refrénům na přitažlivosti. Když kapela chce, zabrousí třeba až k death metalu. Možná by desce slušela jedna či dvě rychlejší skladby navíc, ale i tak se jedná o velmi nadprůměrný materiál.

Tomáš Marton             


FB DEVILMENT

YouTube ukázka - Hitchcock Blonde

Seznam skladeb:
1. JudasStein
2. Hitchcock Blonde
3. Under the Thunder
4. Full Dark, No Stars
5. Shine on Sophie Moone
6. Life Is What You Keep from the Reaper
7. Dea della morte
8. Entangled in Our Pride
9. Hell at My Back

Sestava:
Dani Filth - zpěv
Colin Parks - kytary
Nick Johnson - baskytara
Lauren Francis - klávesy, zpěv
Matt Alston - bicí

Rok vydání: 2016
Čas:49:38
Země:Velká Británie
Žánr: Dark Gothic Metal

Diskografie:
2014 - The Great and Secret Show
2016 - Devilment II: The Mephisto Waltzes

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.12.2016
Přečteno: 2709x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Naprosto...2. 01. 2017 18:43 vn


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09313 sekund.