27.05.2017
Jorn LANDE
Jorn LANDE má přichystané nové album "Life On Death ..více

27.05.2017
GABRIELS
Italští GABRIELS mají venku první více

27.05.2017
SAREA
Moedrní melodici SAREA právě vydali svou albovou novinku ..více

27.05.2017
ELEGY OF MADNESS
Gothici ELEGY OF MADNESS která přichází s třetím albem ..více

27.05.2017
FINAL VOID
Finští melodici FINAL VOID mají na svém debutovém albu ..více

26.05.2017
RAGE
Novinka německé kapely vyjde 28. července, ponese název ..více






WARRANT - Louder, Harder, Faster
A kde máš Dog Eat Dog? Podle mě je to jejich ne ..

VAIN - Rolling With The Punches
Je opravbdu velká škoda, že Vain hrají jen po ..

WARRANT - Louder, Harder, Faster
Luxusní záležitost od vyzrálých rockerů. Tuh ..

VAIN - Rolling With The Punches
Musim souhlasit.Výbo rný album.Vain mě opět nez ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část VII. - kapely STORMHAMMER, CROMONIC a DRAGONY
Cromonic jsou hodne dobri! Slyset po sto letech zp ..

EVERGREY – Recreation Day
Tohle bylo první album Evergrey. Pamatuji, že js ..

EVERGREY – Monday Morning Apocalypse
Díky Ray za seriál, tohle album je prostě skvě ..

W.A.S.P. - The Last Command
K Last Command můžu napsat jen superlativy. Jasn ..

W.A.S.P. - The Last Command
Pecka! Absolutní pecka, od začátku do konce. I ..

W.A.S.P. - The Last Command
Moje nejoblíbeněj í album které jsem svého ..




Za poslední měsíc:
W.A.S.P. - W.A.S.P.
1967x

Powermetalové novinky roku 2017 - část VI. - kapely FAIRYTALE, DREAMSTORIA a THE SILENT WEDDING
1898x

W.A.S.P. - The Last Command
951x

INSOMNIUM - Winter`s Gate
706x

OBITUARY - Obituary
584x

THE UNITY - The Unity
562x



24.06.2017
RAZORRAPE (SWE), INGROWING (CZ), DEPRESY (SK), GODLESS TRUTH (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

24.06.2017
MATER MONSTIFERA, APRIL WEEPS (Sk), KAAK (A)..
České Budějovice - Music bar Velbloud, začátek od:19:00, vstupné: 150,-

15.07.2017
GRAVELAND, URN, BLAZE OF PERDITION, SEKHMET, TRIBUTE TO URGEHAL, ASKEREGN, ARMAD..
Nýrsko, začátek od:14:00, vstupné: 500 Kč na místě 550K



článků celkem: 5582
recenzí: 4466
reportů: 506
rozhovorů: 318













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ŠANOV 1 - Osmá renesance

Šanov 1. Krátce po revoluci, když vyšlo jejich první album „Konec světa“ a objevili se na sampleru „Rebelie 1: punk n`oi“, takřka se mohli řadit k tehdejšímu punkovému mainstreamu, tedy k SPS, E!E, Plexis nebo dokonce ke Třem sestrám. Čas ale jejich kroky nasměroval úplně jinam. Ještě s následující „On The Shit“ to vypadalo, že se kapela udrží na výsluní zájmu, ovšem ta si to brzy nasměrovala do undergroundu. Nepomohla jim rozhodně ani pauza po desce „Eso 55/Čágo lágo magoři!!!“, kdy se rozklížila sestava a dá se říct, že s další deskou „Acid Mouse“, která vyšla v roce 2002, už bylo pro Šanov 1 docela pozdě. Navíc jejich sound absorboval ještě větší vlivy hardcoru a crustu, takže se pro řadu posluchačů kapela stala mnohem méně stravitelnou.

I když by to tak mohlo vypadat, Šanov 1 nezmizeli, neskončili a ve svých domovských Teplicích budou mít jistě pořád narváno. Důkazem toho, že jsou stále při životě je fakt, že na konci loňského roku vydali novou desku, „Osmou renesanci“, desku pochopitelně osmou v jejich diskografii. Ze sestavy, která kdysi vydala debut „Konec světa“ (vzpomene si ještě někdo dneska na skvělé věci jako „Moskva slzám nevěří“, „Děti“, „Naser si!“ nebo „Voják ve vězení“?) zbyl v Šanovu dodnes jen jediný člen a to zpěvák a basista Radovan Šantrůček zvaný Nikita Boy. Jeho hlas je tedy zaručenou spojnicí mezi všemi deskami Šanovu.

Ano, ale ne tak úplně zcela. „Osmou renesanci“ totiž sama kapela oznamovala jako album, které bude v jejich diskografii nejtvrdší a nejrychlejší. S tím se dá bezezbytku souhlasit a to je možná fakt, který příznivce kapely rozdělí na dva tábory. On totiž neskutečně silný crustový atak v podobě úvodní „Evoluce malých lidí“ a následující titulní „Osmé renesance“ bude možná moc i pro některé staré příznivce. Jistě, Šanov 1 si vždycky zakládali spíše na energii a rychlosti než na melodiích, ovšem tady Šantrůčkův zpěv zní až nelidsky drsně.

Naštěstí pak přijdou tradičnější kousky, z nich určitě zaujme „Na křídlech motýlů“ a „Hymnus nadčlověka“, kde se Šanov 1 obrací ke svým kořenům. Vše ale poctivě vyrovnává crustovými palbami typu „Spiritica Cannabica“, kdy by se člověk ani nebál mluvit o náznacích grindcoru. To je další věc, kterou Šanov 1 na své nové desce překvapuje. A koneckonců až tak úplně očekávatelné nejsou ani experimentální věci „Pátý element“ a „Půlnoční emo“. Ty fungují, ale rozhodně by jim prospěl mnohem kvalitnější zvuk, stejně jako celé desce. Možná v to byl úmysl, ale snad nikdo nepochybuje, že Šanov 1 má na víc, než jen na garážovou nahrávku.

Co se „Osmé renesanci“ nedá vyčíst, je určitě to, že má ksciht, že se toho nebojí a že nepostrádá klasický šanovácký názor. A určitě také to, že kapela dodržela, co prohlásila. Že totiž natočí desku nejrychlejší a nejagresivnější. To ale „Osmé renesanci“ nezaručuje status desky nejlepší.

Pepsi Stone             


FB ŠANOV 1

YouTube ukázka – Evoluce malých lidí

Seznam skladeb:
1. Evoluce malých lidí
2. Osmá renesance
3. Kulička snů
4. Alláhovy rychlé šípy
5. Na křídlech motýlů
6. Pátý element
7. Hymnus nadčlověka
8. Spiritica cannabica
9. Půlnoční emo
10. Facebook

Sestava:
Radovan "Nikita Boy" Šantrůček - zpěv, baskytara
Jan "Kuře Predátor" Picek - kytara
Petr "Dr. Matlák" Šuba - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 26:48
Label: Papagájův hlasatel Records
Země: Česká republika
Žánr: crust punk/hardcore

Diskografie:
1990 - Konec světa
1992 - On The Shit
1995 - Eso 55/Čágo lágo magoři!!!
2002 - Acid Mouse
2003 - Stejný krysy jako kdysi
2006 - Music War
2011 - Delikatesy
2016 - Osmá renesance

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.01.2017
Přečteno: 676x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jak říkáš...26. 01. 2017 0:16 sirWINTER
Úplně mi uniklo,...13. 01. 2017 10:48 Anonim


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20658 sekund.