RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PETER CROWLEY - A když se lidé ptají, mohu konečně říci: „Jsem skladatel.“

Peter Crowley je jméno, které asi mnoha posluchačům moc neřekne. Rozhodně se ale jedná o velmi talentovaného mladého muzikanta, o kterém, doufám, ještě uslyšíme. Loni koncem roku na trhu přistálo jeho první zpívané album "Conquest Of The Seven Seas", proto jsem s Peterem prohodil několik vět, abyste se o něm dozvěděli i něco více a třeba začali jeho tvorbu sledovat.

Mnoho českých posluchačů o tobě a tvé tvorbě prakticky nic neví nebo o tobě spíš ještě ani neslyšelo. Mohl by ses nám představit? Kdo jsi a jakou muzikou se zabýváš?
Jmenuju se Peter Crowley, jsem z Francie a aktuálně mi je dvacet tři let. Specializuji se na komponování a aranžování symfonické orchestrální muziky. Rovněž jsem velkým fanouškem symfonického metalu.

Kdo je tvým hudebním vzorem? Kdo nebo co tě inspiruje?
Mám několik inspiračních zdrojů z orchestrální muziky a zrovna tak i z metalové tvorby. Miluji Thomase Bergensena, který skládá pro Two Steps From Hell a Johna Powella, ten většinou tvoří hudbu do filmů. Co se metalu týká, jsem velký fanoušek Lucy Turilliho, Tuomase Holopainena a kapely Fairyland. Zbožňuji fantasy symfonický metal.

Svou muziku tvoříš pouze ty sám, že? Proč nezaložíš vlastní kapelu nebo se nepřipojíš k nějaké existující?
Mám dost důvodů, proč nechci zformovat žádnou kapelu, ty jsou ovšem čistě mé osobní a jiní muzikanti patrně smýšlejí jinak. Vyhovuje mi, když muziku skládám sám, mám více inspirace a práce s jinými často zabíjí moji kreativitu. A také velmi nerad dělám ústupky. Když pracuji sám, mohu vytvořit cokoli chci, bez jakýchkoli kompromisů. A dalším důvodem je to, že práce o samotě je mnoooohem rychlejší. Když mám čas a chuť k práci, nepotřebuji nikoho dalšího přemlouvat, aby si ten čas udělal taktéž.

Trpíš trémou? Tedy za předpokladu, že jsi už někdy veřejně vystupoval?
Z pódia strach nemám, protože jsem v minulosti již koncertoval, v době, kdy jsem komponoval skladby pro kytaru ve stylu Steva Vaie nebo Joa Satrianiho, to ale bylo už před staletími!. Nicméně nemám zájem v tom pokračovat. Hraní mých skladeb živě mě v současné době neinteresuje, navíc by to bylo velmi náročné na organizaci.

Nejen já si myslím, že "Conquest Of The Seven Seas" je Tvé zatím nejzajímavější album. Jaké jsou reakce Tvých fanoušků a lidí, kteří album slyšeli?
Děkuji! Také si myslím, že jde o zatím nejlepší nahrávku, jakou jsem zatím zveřejnil, a to hlavně díky mnoha významům, které jsem do ní vložil. Mí fanoušci album milují a jsou velmi překvapeni zlepšením mixu a masteru, zpěvem, kompozicí atd. Někteří desku odsoudili, protože nemají rádi metal, ale převážné části mých příznivců album vyhovuje.

Album nazpívala výborná zpěvačka Elisa C. Martin, již posluchač pamatuje z kapely Dark Moor, Fairyland a některých dalších. Můžeš nám prozradit, jak k vaší spolupráci vůbec došlo?
Vždy jsem byl velkým fanouškem hudby Fairyland, velmi změnili můj přístup ke skládání hudby a navíc mě velmi i výrazně inspirovali. Skutečně miluji hlas Elisy na jejich první desce. No a jednoho dne mi na Facebooku poslala zprávu, že se jí líbí má hudba, navrhla spolupráci a já samozřejmě souhlasil! Kdyby mi ten vzkaz neposlala, žádné takové album by neexistovalo, protože jsem rozhodně neměl v plánu natáčet desku s jakýmkoli hostem.

Na jaké hudební nástroje hraješ? A prozradíš nám, proč je celé album, s výjimkou zpěvu, vytvořené pouze na počítačích?
Hraji hlavně na kytaru a klávesy. A odpověď je velmi jednoduchá. Práce na PC je velmi rychlá a zdaleka ne tak drahá, než kdybych měl nahrávat reálné nástroje. Dokážete si představit cenu za natočení živého orchestru do padesátiminutového alba? Vždy jsem pracoval pouze na počítači a naučil se snad až bláznivé množství věcí. Pokud víte, jak udělat skvělé věci s tím, co máte k dispozici, už pak nechcete pracovat jinak.

Jaké je reálné ladění kytar, které jsi na album natočil?
Na album jsem živě některé party skutečně natočil, hlavě tedy kytarová sóla. Ladění je v drop C. Ale 95% kytar je virtuálních a jen byly prohnané přes kytarové hlavy mým inženýrem Damienem Raunadem. Odvedl skutečně skvělou práci.

Kde jsi přišel na nápad udělat koncepční album s pirátskou tematikou?
Přiznávám, že ani nevím. Chtěl jsem vytvořit koncepční album se spoustou dobrodružství. Také ale vím, že mí fandové mají rádi pirátské písně. A myslel jsem, že Elisin hlas by mohl výborně pasovat právě do takových kompozic, protože je velmi silný a mocný.

Kolik času zabralo napsání a natočení celé desky? A kdo dál ti, krom Elisy, vypomohl?
Napsal jsem všechnu hudbu i texty sám a mimo mě samotného do tohoto procesu nebyl nikdo další zapojen. Tato fáze zabrala devět měsíců a počítám do ní i čas věnovaný natočení zpěvů. Kompozici a natáčení zpěvů jsem skončil někdy v září 2016. Následně mezi zářím a prosincem 2016 svá hudební kouzla předvedl můj zvukový inženýr Damien Rainaud. Takže vlastně práce zabrala celý rok, od prosince 2015 do prosince 2016.

Kterou píseň máš nejraději a proč?
Má oblíbená je „The Underwater Kingdom“. Vložil jsem do ní opravdu velké úsilí, ale pamatuji, že jsem měl tehdy tolik inspirace, že se skladba psala sama. Na druhou stranu, na jednu kompozici to ale bylo opravdu mnoho práce a zabralo mi cca dva měsíce napsat pouze tuto jednu píseň. Ale výsledek je daleko za mým očekáváním a Elisa zde zní skutečně velmi dobře.

Proč jsi vlastně začal s psaním hudby? Kdo byl tvůj učitel a kdo tě vedl k psaní hudby? Byli to rodiče, přátelé nebo snad někdo jiný?
Do hudby jsem se zamiloval jako dítě, stala se mou vášní a tak tomu i vždycky bude. Nikdo mě k ní vlastně nevedl, objevoval jsem ji sám, ale mí rodiče a rodina mě vždy podporovali. No a tak jsem začal psát vlastní věci. Nebavilo mě přehrávat písně jiných, proto jsem začal komponovat a tvořit něco, o čem jsem byl přesvědčen, že lidmi bude hýbat.

A teď nám prozraď, jaké jsou tvé koníčky. Máš už rodinu nebo přítelkyni? Domácího mazlíčka? Oblíbené jídlo a pití, film a seriál?
Tak to je poprvé, co se mě někdo v rozhovoru ptá na podobné věci, to je skutečně originální (smích). Stále žiji se svými rodiči a šetřím peníze na další projekty. Jsem single, na slečny nemám bohužel čas, protože muzika mi zabere spoustu času i energie. No a také hodně cvičím, to je po muzice má druhá vášeň. Chodím čtyřikrát týdně do posilovny. Pomáhá mi to zůstat ve formě, protože tvorba muziky je v mém případě celodenní sezení u PC. A díky tomu také mohu mít sociální život (smích). Jakožto člověk, který hodně sportuje, nemohu jíst všechno. Můj oblíbený nápoj je voda (nudné, vím) a jím hodně kuřecího s rýží. Ale kdybych si měl vybrat mimo to, tak volím pivo a palačinky. Zvířecího mazlíčka nechovám, upřímně, nemám rád zvířata. Ulítávám si na superhrdinských filmech, jeden z mých nej je „Muž z oceli“. A u seriálů jsou to rozhodně Simpsonovi.

Jaké je tvé skutečné zaměstnání?
Živím se psaním muziky! Nedávno jsem pustil svůj mizerný poloviční úvazek v McDonaldu, abych se mohl soustředit jen na hudbu. A skutečně to začalo fungovat, mám teď rozjednanou a rozpracovanou spoustu projektů. A když se lidé ptají, mohu konečně říci: „Jsem skladatel.“

A poslední, má oblíbená otázka. Existuje něco, na co se tě ještě nikdy nikdo nezeptal, ale ty bys na to chtěl odpovědět?
Velmi se mi líbila otázka na koníčky. Na to se mě skutečně ještě nikdo neptal. Teď už mě nenapadá nic, co bych chtěl dodat.

Hermes             


petercrowley.bandcamp.com

Související články

Foto: archiv Petera Crowleyho


Vydáno: 22.01.2017
Přečteno: 2257x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
ad.MarcelaYes! Říká se jí...23. 01. 2017 6:26 mr.deadhead
Marcelina vejtka?Tady totiž prý...23. 01. 2017 4:16 Marcela
Ferda:...22. 01. 2017 13:21 adrian
Jo, to je divná...22. 01. 2017 12:25 Ferda
Pusobi jako solidni...22. 01. 2017 10:08 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09437 sekund.